28.03.2018.

Prva ovogodišnja skupština Samoborskog športskog saveza

SŠS - Marijana Radek ostaje tajnica do 2021.

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Skupštine Samoborskog športskog saveza, koja je održana u utorak, 27. ožujka, u Sportskoj dvorani Samobor, na uobičajenom dnevnom redu s izvješćima radnih tijela saveza o radu i financijama u prošloj godini, birao se i novi tajnik, a usvojen je i Program javnih potreba u sportu Grada Samobora u 2018. godini te prijem novih članica u našu krovnu sportsku organizaciju.

Od 39 predstavnika klubova s pravom glasa sjednici je nazočilo njih 35 pa su svi zaključci i odluke pravovaljani, a tijekom sjednice i jednoglasno usvojeni.

Za tajnicu Samoborskog športskog saveza u sljedećem četverogodišnjem mandatu tako je ponovno izabrana Marijana Radek, a njezin dosadašnji predan rad na opsežnim organizacijskim i administrativnim poslovima u SŠS-u, pohvalili su predsjednik Miro Kelečić i potvrdili svi prisutni svojim glasovima. Marijani Radek također je dano ovlaštenje za zastupanje saveza u navedenom mandatu, nakon čega je ukratko skupštinarima predstavila financijsko izvješće za 2017., zorno potkrijepljeno po stavkama u tiskanim materijalima, pri čemu je naglasila kako su sve financije temeljem propisa i zakona prošle i gradsku i neovisnu reviziju bez primjedbi te je od svih dobiveno pozitivno mišljenje o financijskom poslovanju SŠS-a.

Kratak pregled rada u protekloj godini iznio je predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić, koji je pobrojao i najveće uspjehe naših sportaša i klubova, a oni su iz godine u godinu sve bolji, ali je i pozvao sve da, obzirom na izmjene zakona o radu sportskih udruga i samog saveza, prate i više se javljaju na sada obavezne gradske i županijske natječaje, koji se redovito objavljuju na internetskim stranicama SŠS-a.

Usvojen je i Program javnih potreba u sportu Grada Samobora u 2018. godini, koji predviđa dodatnih 400.000 kuna više iz gradskog proračuna za sportaše, kao i izdašnije nagrade za vrhunska sportska dostignuća naših sportaša.

Pod okrilje saveza ušla su i nova dva kluba – Judo klub Okami i DŠR Out fit.

Nešto opširnije na loše stanje u samoborskom nogometu osvrnuo se potom Mladen Vlahović iz NK Zrinski, koji je pozvao i sve ostale nogometne klubove da se zajednički izbore za bolje uvjete rada. Vlahović smatra da se u nogomet premalo ulaže, iako je to još uvijek najpopularniji sport i s najvećim brojem članova, jer ostali klubovi iz županije imaju, rekao je, daleko bolje uvjete za rad pa naši mladi Samoborci odlaze tamo gdje im je bolje. Traži i da se konačno napravi "pošteni" teren s umjetnom travom na kojem bi se mogle održavati utakmice, ali i trenirati tijekom cijele godine. Pohvalio je napore Grada da svima osigura dobre uvjete za rad, ali misli da nogomet, nakon što su izgrađeni brojni drugi sportski objekti za ostale grane sporta, zaslužuje više. Podržao ga je i potpredsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Boris Makarun.

Na kraju se svima obratio gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, koji je najprije uputio čestitke čelnicima SŠS-a, ali i naglasio kako Grad Samobor zaista puno ulaže u sport, brine o svim segmentima njegovog razvoja i više nego što je to zakonima propisano, što se vidi i po rezultatima. Horvat je istaknuo i da je Samoborski športski savez potpuno autonoman što se tiče dodjele sredstava svakom od klubova pa će se nogometaši, kao i svi drugi klupski sportovi, za svoj status morati ponajprije dokazati boljom organizacijom i postignutim rezultatima.

M.K.

 

Prva ovogodišnja skupština Samoborskog športskog saveza

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002