27.08.2012.

JUDO - Judo trening kamp - Selce 2012.

Zadovoljstvo pristupom i zalaganjem

JUDO - Judo trening kamp - Selce 2012.

S 1. kolovozom dio natjecatelja Judo kluba Samobor otpočeo je ljetne pripreme za nadolazeću sezonu. Po dva naporna treninga dnevno kulminirala su u proteklom tjednu kada je čak 27 natjecatelja s trenerima boravilo u Međunarodnom judo trening kampu u Selcu.

U kampu je boravilo više od 600 judaša s trenerima iz 12 europskih zemalja: Austrije, Slovenije, Francuske, Mađarske, Slovačke, Poljske, Ukrajine, Litve, Latvije, Rusije, Bjelorusije i Hrvatske, a dodatan izazov je bio i juniorska reprezentacija Hrvatske, koja se za Europsko prvenstvo pripremala na ovom kampu te reprezentacije Austrije, Litve i Mađarske.

Treneri Judo kluba Samobor iskazuju zadovoljstvo kampom i zalaganjem svojih sportaša. U velikom šatoru, gotovo na samoj obali, u proteklom tjednu je bilo izuzetno vruće, ali povjetarac s mora je uspješno rashlađivao sportaše. Dva puta dnevno naporni treninzi sastavljeni od učenja tehnika juda od strane trenera prezentatora i borbi s natjecateljima s kojima se bore za osvajanje medalja na judo turnirima diljem Europe dodatni su poticaj natjecateljima.

- Natjecatelji s trenerima otputuju više stotina kilometara na neko natjecanje i dogodi se poraz od, na primjer, natjecatelja iz Ukrajine i Rusije. S njima se rijetko susrećemo na turnirima koji se održavaju blizu Hrvatske. A ovdje u kampu, s izravnim konkurentima, naši se natjecatelji mogu boriti više puta dnevno i to u sve dane kampa. To je luksuz koji na turnirima ne postoji - zorno je trener Josip Šančić objasnio važnost sudjelovanja na ovakvim kampovima.

Zadovoljan je bio i predsjednik Judo kluba Samobor Damir Frlić.

- Sudjelujemo na ovom kampu već nekoliko godina i uvijek je bio izuzetno zahtjevan i naporan.

Ovdje se ne ide na kupanje i zabavu, jer između treninga i ostalih aktivnosti, nema mnogo vremena, a treneri i aktivnosti na plaži i kupanje usmjere u cilju razvoja kvalitete natjecatelja. Ovako velik broj naših natjecatelja znači da oni žele napredovati u judu, jer su dio svojih ljetnih praznika odvojili za ove napore. Njihovi roditelji vjeruju u svoju djecu, jer su im omogućili boravak u kampu i potiču ih. S takvim pristupom natjecatelja i roditelja te sa školovanim trenerskim kadrom koji klub ima, Judo kub Samobor ima zagarantiranu svijetlu budućnost.

U subotu 1. rujna održava se Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i mlađe seniorke u Poreču, a budući da su se sa svih ovogodišnjih prvenstava Hrvatske judaši Judo kluba Samobor vratili s medaljama (do sada 26 državnih medalja, a od toga 10 zlatnih), očekuje se da se i iz Poreča vrate s medaljama.

Od 3. rujna, s početkom nove školske godine, u borilačkoj dvorani OŠ Bogumila Tonija, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 sati započinju treninzi za sve judaše i upis novih članova.

Više možete pročitati na web i Facebook stranici Judo kluba Samobor.

V.V.

 
27.08.2012.

NOGOMET - 3. HNL središte - 1. kolo

Krenuli minimalnim porazom

Segesta – Samobor 1:0 (0:0)

SISAK – Gradski stadion

Gledatelja 200

Sudac: Miličević (Zagreb)

Pomoćnici: Benko i Jović

Strijelci: 1:0 Brujić(67 – ag)

SEGESTA: Dolenčić, Hannich, Borković, Nemec (od 67. Svetopetrić), Bezić, Zeba, Ebrl (od 46. Pavlović), Lovrić, Ćurić, Marčinković, Tabaković (od 85. Šest)

Trener: Hrvoje Braović

SAMOBOR: Bašić, Frajt, Novoselec (od 46. Puškarić), Tominac, Horvat, Brujić, Ljuta (od 64. Škvorc), Stošić, Ivkovčić, Čordaš, Kotarski (od 76. Grgečić)

Trener: Stjepan Čordaš

Igrač utakmice: Jurica Marčinković

Trećeligaška premijera samoborcima neće ostati u dobrom sjećanju. Iako su u svim parametrima igre bili potpuno jednaki domaćinu, iz Siska donose nesretan poraz. Ključna je bila 67. minuta sureta – Marčinković izvodi slobodan udarac, a njegova lopta pogađa Brujića te se u neobranjivom luku za Bašića zabija u mrežu. U drugom kolu Samobor će na premijeri pred svojim navijačima prve prvenstvene bodove tražiti u dvoboju s zagrebačkom Dubravom.

M.M.

 

JUDO - Judo trening kamp - Selce 2012.

NOGOMET - 3. HNL središte - 1. kolo

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002