16.04.2012.

KARATE - Seniorsko prvenstvo Hrvatske u katama - Čakovec, 15. travnja

Tomislav Stolar brončani senior

KARATE - Seniorsko prvenstvo Hrvatske u katama - Čakovec, 15. travnja

Hrvatski karate savez i Karate klub Globus iz Čakovca organizirali su u nedjelju, 15. travnja, seniorsko prvenstvo Hrvatske u katama u novoj sportskoj dvorani Prve osnovne škole u Čakovcu. Karate klub Samobor imao je predstavnike u Tomislavu Stolaru i Enesu Dediću, koji su u Čakovec otišli s ambicijama da se okite nekom od medalja. To je sasvim zasluženo uspjelo mladom Tomislavu Stolaru, koji se nakon izgubljenog susreta u drugom kolu od reprezentativnog kolege Padovana morao kroz repasaž boriti za treće mjesto.

Tomislav je u repasažu odradio dvije vrhunske kata izvedbe te sigurnim pobjedama osigurao brončano odličje. Treba napomenuti da je ovo Tomislavu prva seniorska državna medalja, a svojim nastupom je nagovijestio da dolazi njegovo vrijeme u narednim godinama te će zasigurno preuzeti primat u ovoj konkurenciji. Enes Dedić se nakon poduže pauze okušao na Prvenstvu Hrvatske, ali je već u prvom kolu imao značajniji debalans te mu je tako nestala svaka nada za bolji plasman. Šteta, jer radi se o vrhunskom karate majstoru, koji svakako posjeduje visoku kvalitetu.

I.H.

FOTO: (gornji red) Mirna Šenjug, višestruka europska prvakinja i Tomislav Stolar, (donji red) Enes Dedić i trener Darko Šimunec

 
16.04.2012.

JUDO - Kup Bežigrada, Ljubljana, 14. i 15. travnja

Potvrdili se i u europskoj konkurenciji

Natjecatelji Judo kluba Samobor su u sklopu priprema za predstojeća državna prvenstva, koja se u svibnju održavaju u Rijeci i Samoboru, nastupili na jakom dvodnevnom turniru u Ljubljani u organizaciji JK Bežigrad i Športne zveze Ljubljane. Na turniru je nastupilo više od 500 natjecatelja iz 7 država, a s medaljama se u Samobor vratila većina samoborskih natjecatelja, potvrđujući dobar rad u klubu kroz rezultatske uspjehe i u europskoj konkurenciji.

Kod najmlađih natjecatelja, rođenih 2000. i 2001. godine, Filip Šipek je osvojio srebro, a Borna Ivošević broncu. Djevojčice su ovaj puta bile uspješnije pa su Helena Vuković i Lorena Štengl osvojile zlata, Marija Lindić i Mia Prelec srebra, Lucija Šinkovec broncu, a Laura Sunara je ostala na korak do medalje osvojivši 5. mjesto. Ali, i to je bilo dovoljno da djevojčice JK Samobor osvoje Pokal športne zveze Ljubljane za najbolju ekipu u svom godištu, nadmašivši čak i brojnu ekipu domaćina.

U uzrastu mlađih kadeta Josip Garašić je, po prvi puta nastupivši u kategoriji do 73 kg, osvojio srebro, a treba istaknuti i Ivana Stanca, koji je osvojio 5. mjesto. Dora i Marta Bortas su u uzrastu kadetkinja osvojile srebro i broncu, obje izgubivši od iste natjecateljice iz Slovenije.

U uzrastu kadetkinja Katarina Lucija Vuković je bez problema osvojila zlato, a Dora Bogović je protivnicu u finalu pobijedila polugom na ruci, ali je organizator tek tada objavio da to nisu dozvoljene tehnike na tom turniru pa je Dora s kaznenim bodom morala nastaviti borbu. Nažalost, više nije imala motiva i na kraju je osvojila tek srebro.

U ukupnom ekipnom plasmanu JK klub Samobor je osvojio četvrto mjesto, iza brojnijih ekipa iz Slovenije i Srbije.

I.H.

 
16.04.2012.

JUDO - Kup Sakure, Samobor, 14. travnja

Samoborci osvojili čak 17 medalja

U subotu, 14. travnja, najmlađi su natjecatelji JK Samobor nastupili u dvorani OŠ Bogumila Tonija na natjecanju u organizaciji JK Sakura iz Svete Nedelje. Samoborski natjecatelji osvojili su čak 17 medalja, a Ivan Lindić proglašen je najboljim natjecateljem u konkurenciji dječaka do 9 godina. U ekipnom plasmanu JK Samobor je osvojio drugo mjesto.

I.H.

Rezultati

1. mjesto: Tena Pšeničnjak, Matea Garašić, Mitra Otmačić, Ivan Bubanović, Ivan Lindić i Marko Cerić

2. mjesto: Lana Bogović, Justina Jakopec, Bruno Babić, Marko Svečnjak i Marko Rubinić

3. mjesto: Dijana Sertić, Martina Greblički, Ivan Bubanović, Ivan Ištuk, Antonio Hrkec i Vatroslav Jakopec

5. mjesto: Lucija Vukres, Paola Krog, Borna Tot i Borna Ergović

 
16.04.2012.

KOŠARKA - Juniori – 2. HRL – 10. kolo Samobor – Sisak 110:65 (60:35)

Zabijali "kao ih pipe"

SAMOBOR: Imbert 29, Vranić 18, Račić 9, Levanić 16, Mandalinić, Smolčić 14, Šuvaković 16, Jardas 8. Trener: Josip Vlah

SISAK: Boltek 9, Mihajlović 16, Đeledija 4, Pavičić, Križanović 27, Lakić, Vuljak 7, Ivanetić 2. Trener: I. Vanić

Nakon prve četvrtine i egal rezultata činilo se da su gosti tvrd orah. Međutim, početkom druge četvrtine mnogo bolja igra Samoboraca, kojima nakon odličnih obrana te kontranapada pogoci ulaze u koš Siska "kao iz pipe". Na kraju Samoborci potpuno dotukli Siščane sa čak 45 koševa razlike. Kod Samoborca čak petorica dvoznamenkasti: Imbert 29, Vranić 18, Levanić i Šuvaković po 16 te Smolčić sa 14 koševa. Kod Siska najučinkovitiji je bio Križanović s 27 koševa, od čega 5 trica.

T.I.

 
16.04.2012.

KOŠARKA - Kadeti – 1. ŽL – 4. kolo Samobor – Fortuna 95:62 (37:36)

Prividno u egalu do poluvremena

SAMOBOR: Savić 2, Belamarić 9, Smolčić 4, Mandalinić 4, Antunović 4, Sladić 25, Levanić 24, Skok, Čižmešija 8, Šuvaković 13, Guberina 2. Trener: Marin Sedlar

FORTUNA: Cvek 4, Šestan, Petreković 6, Mršo, Barun 13, Šarić, Čosić 13, Damiani 5, Pavičić 13, Lacić, Žulj 8. Trener: Miketa

Iako su gosti poveli s 10:0 i imali egal rezultat na poluvremnenu to je bilo samo prividno, jer tek početkom drugog poluvremena Samoborci su zaigrali s najjačom petorkom dobivši treću četvrtinu čak s 23 koša razlike koje su rezerve u zadnjoj četvrtini i povećale za zasluženu pobjedu.

Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Sladić s 25 i Levanić s 24 koša. Kod Fortune najučinkovitiji su bili Barun, Čosić i Pavičić, sva tri s po 13 koševa.

T.I.

 
16.04.2012.

KOŠARKA - Mlađi kadeti – 1. HRL – 9. kolo Samobor – Savia 68:59 (38:11)

Nakon panike ipak do bodova

SAMOBOR: Srabotnak 17, Komerički 8, Marković 6, Tadić, Grubešić 4, Matijaščić 9, Čižmešija 25, Savić 9, Planinčić 2, Kupres 6, Iviček 4, Alilović. Trener: Mirko Mandalinić

SAVIA: Probst, Japić 15, Dobranić T. 4, Petrović, Radišić 31, Dobranić J. 3, Mišić, Huzjak, Kolenc, Soldat 6. Trener: M. Lađević

Nakon prvog poluvremena i odlične igre u obrani i napadu Samoborci imaju uvjerljivo vodstvo od 27 koševa razlike za mirno drugo poluvrijeme. Međutim, gosti su se pobrinuli da i ne bude tako mirno. Naime, drugo poluvrijeme Savia igra vrlo dobro zonski presing, uspaničeni Samoborci gube loptu za loptom, a gosti u serijama postižu koševe za izjednačenje polovicom zadnje četvrtine. Sljedećih nekoliko minuta igra se u egalu da bi u samoj završnici gosti potpuno stali, a Samoborci s nekoliko uzastopnih pogodaka došli do teške, ali zaslužene pobjede.

Kod Samoborca istakli su se učinkovitošću Čižmešija sa 17 i Srabotnak sa 16 koševa. Kod Savie glavna poluga i strijelac ekipe bio je Radišić s 31 košem.

 
16.04.2012.

KARATE - Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzrasne kategorije u katama – Križ, 14. travnja

Dva zlata i pet bronci za mlade Samoborce

KARATE - Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzrasne kategorije u katama – Križ, 14. travnja

Hrvatski karate savez i Karate klub Kloštar iz Križa bili su 14. travnja vrlo uspješni organizatori Prvenstva Hrvatske u katama za mlađe učenike/ce (7-9 godina), učenike/ce (10-11 godina) te mlađe kadete/inje (12-13 godina).

Natjecanje se održalo u prelijepoj novoj sportskoj dvorani u Križu, a okupilo je 222 mlada sportaša iz 46 klubova cijele Hrvatske. Ovo prvenstvo države pokazalo je da se u Hrvatskoj posvećuje velika pažnja radu s mlađim uzrasnim kategorijama te da nije nimalo slučajno da hrvatski karate pripada samom vrhu Europe.

Ovo prvenstvo pokazalo je i da samoborski karate pripada samom vrhu hrvatskog karate sporta, jer su mlade Samoborke i Samoborci osvojili čak sedam medalja - dvije zlatne i pet brončanih. Da je bilo malo više sreće skor bi bio još bolji, ali s obzirom na prošlogodišnje četiri brončane medalje ovogodišnji rezultati su fascinantni. Samoborski mladi sportaši osvojili su na Prvenstvu Hrvatske u Križu najveći broj medalja od svih sudionika, drugi po broju medalja bili su Brođani pa onda Riječani i Splićani.

U Križu su led prvi probili mlađe učenice i mlađi učenici, osvojivši tri medalje u izuzetno jakoj i brojnoj konkurenciji.

Mlađi učenici u sastavu Dino Šimunec, Fran Trošelj i Damjan Nenadić bili su prejaki za svoju konkurenciju, pobijedivši sve svoje suparnike optimalnim rezultatom 5:0 te na kraju i više nego zasluženo stali na pobjedničko postolje. Dečki su jednostavno briljirali i pokazali vrhunsku kvalitetu u svom izvođenju kata.

Mlađe učenice Nika Jelen, Magdalena Šuflaj i Lucija Lucić su također odlično odradile svoje kate izvedbe te za dlaku ostale bez finala. Kroz repasaž su djevojčice uspjele osvojiti odlično brončano odličje te tim rezultatom nagradile sebe i svoje trenere za uporne i ustrajne treninge koji nisu bili nimalo lagani.

Dino Šimunec je u pojedinačnoj konkurenciji mlađih učenika bio jedan od favorita na ovom prvenstvu, ali je taj teret i platio greškom u kati tzv. debalansom u trećem kolu te izgubio od prošlogodišnjeg prvaka. Kroz repasažne pobjede je ipak uspio stati na pobjedničko postolje, osvojivši odlično brončano odličje. U istoj konkurenciji je za dlaku bez medalje ostao Damjan Nenadić, izgubivši susret za treće mjesto. Potrebno je spomenuti da je u ovoj konkurenciji bilo čak nešto više od 50 natjecatelja.

Najveći sretnik i dobitnik dana iz redova Karate kluba Samobor bio je učenik Kruno Fadljević, koji je u vrlo jakoj konkurenciji bio najbolji te zasluženo postao prvakom Hrvatske. Iako je debitirao u ovoj konkurenciji na državnom prvenstvu, Kruno je pokazao velik napredak unazad godinu dana te kvalitetom preskočio mnoge svoje sportske suparnike. Pobijedio je i prošlogodišnjeg prvaka iz Slavonskog Broda, kao i u svih ostalih četiri susreta.

Kruno Fadljević, Damjan Nenadić i Fran Trošelj su također bili jedni od favorita za osvajanje titule prvaka, ali nisu uspjeli dalje od bronce u konkurenciji učenika ekipno. Pobijedili su ih prošlogodišnji prvaci, tako da su se dečki morali kroz repasaž izboriti za treće mjesto, iako su bili odlični i gotovo bez greške odradili sve svoje izvedbe.

Kata team učenica u sastavu Lucija Gečević, Nika Medved i Marta Reder se također okitio brončanim odličjem. Cure su uz malo sreće mogle i na stepenicu više, što nikako ne bi bilo nezasluženo, ali i osvojenom broncom su napravile velik sportski rezultat.

Brončani su bili i iskusni mlađi kadeti Toni Vuković, Luka Meštrović i Luka Komes, koji također mogu žaliti za višim plasmanom, iako je i treće mjesto velik uspjeh mladog kata teama. Ostao je dojam da nisu bili dovoljno motivirani za bolji rezultat, ali s obzirom na njihove pubertetske godine ništa ne treba čuditi.

Prvenstvo Hrvatske u Križu je po nebrojeno puta dokazalo da se u Samoboru radi vrhunski karate te da za ovaj atraktivan sport u budućnosti "nema zime".

I.H.

FOTO: Mlađi učenici (slijeva) - Fran Trošelj, Dino Šimunec i Damjan Nenadić

 
16.04.2012.

STRELIČARSTVO - Međunarodni streličarski turnir "fita 2X70"

Lana Koller Fundelić zlatna

U Rijeci je 14. travnja održan međunarodni streličarski turnir "fita 2X70". Među streličarima iz Hrvatske, Slovenije i Italije nastupili su i članovi Streličarskog kluba Samobor.

Luka Skender je u kategoriji standardnog luka za dječake do 14 godina osvojio drugo mjesto, a odmah iza njega, na trećem mjestu, bio je njegov klupski kolega Dominik Juraj.

U kategoriji seniorki složenog luka Samoborka Lana Koller Fundelić osvojila je prvo mjesto.

S.S.

 

KARATE - Seniorsko prvenstvo Hrvatske u katama - Čakovec, 15. travnja

JUDO - Kup Bežigrada, Ljubljana, 14. i 15. travnja

JUDO - Kup Sakure, Samobor, 14. travnja

KOŠARKA - Juniori – 2. HRL – 10. kolo Samobor – Sisak 110:65 (60:35)

KOŠARKA - Kadeti – 1. ŽL – 4. kolo Samobor – Fortuna 95:62 (37:36)

KOŠARKA - Mlađi kadeti – 1. HRL – 9. kolo Samobor – Savia 68:59 (38:11)

KARATE - Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzrasne kategorije u katama – Križ, 14. travnja

STRELIČARSTVO - Međunarodni streličarski turnir "fita 2X70"

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002