21.12.2002.

U Samoboru gostovao Folklorni ansambl dr. Ivana Ivančana

U spomen na Domagoja Lindića

Koncert Zagrebačkog folklornog ansambla dr. Ivana Ivančana, pod nazivom "Pokraj vode Drave", održan 10. prosinca u kino dvorani POU Samobor, bio je između ostalog i podsjećanje na nesretno stradalog člana tog društva Domagoja Lindića. Pet godina nakon njegove pogibije, članovi tog vrhunskog folklornog društva koje njeguje tradicijsku kulturu i izraz, na ovaj su se način sjetili svog člana i prijatelja.

Zadovoljna publika imala je priliku uživati u glazbenom nasljeđu svih hrvatskih regija, a posebno su uživali u tamburaškim obradama pod ravnanjem Siniše Leopolda.

I.H.

 
21.12.2002.

U Samoborskom muzeju izlagali likovni amateri

Hobby art - Gradu Samoboru

U Samoborskom muzeju izlagali likovni amateri

Hobby Art je nova samoborska likovna udruga, vođena sigurnom rukom naše poznate likovne pedagoginje Nade Adamek. Prva izložba ove udruge pod nazivom "Gradu Samoboru" otvorena je 7. prosinca u Samoborskom muzeju. Izložba prilično velikog opsega zauzela je ulazni prostor muzeja i dio na katu kako bi bili izloženi radovi svih likovnih amatera.

Svoja djela su Samoboru i Samoborcima izložili Milan Kuhar, Ana Maroević, Zdenka Nochta Kobeščak, Vesna Hunjet, Vlado Solenički, Nino Knitel, Maja Blažević, Nevenka Gračanin, Ljerka Simčić, Vlasta Horvat, Đurđa Malek i Franjo Regvat. Izložbu svakako vrijedi pogledati, jer, kako kaže Stanko Špoljarić, autor teksta u katalogu, "...bilješka je to o autorima od kojih mnogi zaslužuju temeljitiji osvrt, no urasli u grupu dio su njezinog vitaliteta i segmenat bogatog likovnog života Samobora."

T.M.

 
21.12.2002.

4. smotra dječjeg folklornog stvaralaštva Zagrebačke županije

Mali čuvari folklorne baštine

4. smotra dječjeg folklornog stvaralaštva Zagrebačke županije

U subotu, 7. prosinca, održana je u Samoboru 4. smotra dječjeg folklornog stvaralaštva Zagrebačke županije. Velik broj djece okupljene u kulturno-umjetničkim društvima i folklornim ansamblima predstavio je svoj rad i dosege u njegovanju i očuvanju hrvatske folklorne baštine. O njemu su svoje stručno mišljenje izrekli i članovi stručnog suda na okruglom stolu koji je organiziran po završetku smotre. Željko Bradić, Margareta Biškupić, i dr. Tvrtko Zebec pohvalno su se izrazili o prikazanom na smotri, te uputili niz primjedbi i sugestija za daljnji rad.

Inače, na smotri su nakon domaćina, Dječjeg folklornog ansambla Samoborček, koji djeluje i nastupa pod umjetničkim vodstvom Ivančice Pogrmilović i Dražena Varge, nastupili i KUD Dučec iz Mraclina, KUD Januševec iz Savskog Marofa, Dječji folklorni ansambl Sveta Nedelja, Folklorni ansambl Šiljakovina, KUD Kloštar iz Kloštra Ivanića, KUD Preporod iz Dugog Sela i Hrvatsko kulturno društvo Petar Zrinski iz Vrbovca.

T.M.

 
21.12.2002.

Samoborske glazbene matineje

Uspješan nastup klavirista Davorina Mužinića

U sklopu ciklusa Samobske glazbene matineje, koje se svake nedjelje održavaju u Samoborskom muzeju, 8. prosinca je nastupio klavirist Davorin Mužinić. Na programu su bila djela Schopina, Beethovena i Mozarta, a publika je sa zadovoljstvom popratila njegov nastup.

i.h.

 

U Samoboru gostovao Folklorni ansambl dr. Ivana Ivančana

U Samoborskom muzeju izlagali likovni amateri

4. smotra dječjeg folklornog stvaralaštva Zagrebačke županije

Samoborske glazbene matineje

Arhiva 2002

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003