31.10.2002.

Samoborci u Francuskoj

Film i fotografija kao međunarodne spone

Poznata samoborska fotografkinja Nina Đurđević je u nedjelju, 27.listopada postavila jednodnevnu izložbu svojih radova u francuskom gradu Bordeauxu. Uz izložbu je prikazan dokumentarni film Damira Čučića "Zaboravljeni", a nakon njega su prikazani filmski radovi mladih autora FAGEP-a.

Put u Francusku rezultat je suradnje samoborske FAG Enthusia Planck i francuske udruge MIR (Main Invite au Reve, što znači ruka-koja-poziva-u-san). Cijeli program je bio predstavljen u prostorima jedne treće udruge - "Legrand Manitou".

Francusko gostovanje samoborskih neprofesionalnih filmadžija pomogla je Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije i Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu ZŽ. Francusku je pohodilo petero članova samoborskih udruga - tri člana FAGEP-a i dvojica iz SEKS-a.

Tomislav Kozarčanin

O Francuskoj, putovanju, izložbi čitajte više uskoro, u SEKS PRESSU.

 
31.10.2002.

Uspješni završetak Samoborske glazbene jeseni

Za kraj - mladi tamburaši!

Uspješni završetak Samoborske glazbene jeseni

Za posljednji u nizu glazbenih zbivanja u sklopu Samoborske glazbene jeseni organizatori su predvidjeli koncert Tamburaškog orkestra Glazbene škole "Ferdo Livadić". Mladi su se tamburaši, pod ravnanjem Dražena Varge, predstavili publici u nedjelju, 27. listopada, u crkvi Svetog Ivana Krstitelja u Lugu.

Bila je to još jedna potvrda u duboku ukorijenjenost tambure na ovim prostorima, a mladi su glazbenici pokazali umijeće u skladu s reputacijom koju u glazbenim krugovima Samobor uživa.

T.M.

 
31.10.2002.

Izložba portreta Mihovila Dorotića

Ovjekovječeni Samoborci

Izložba portreta Mihovila Dorotića

U subotu, 26. listopada, otvorena je u Samoborskom muzeju izložba slika "Portreti Samoboraca". Radi se o uljima na platnu mladog samoborskog slikara Mihovila Dorotića, na kojima su zabilježeni brojni samoborski javni djelatnici, za koje je Dorotić smatrao da ih vrijedi ovjekovječiti.

Počasno mjesto zauzeo je portret Ivice Sudnika s poveljom Bele IV u ruci, čime je još jednom odana počast nedavno preminulom počasnom gradonačelniku Grada Samobora.

I.T.

FOTO: Izložbu je otvorio gradonačelnik Pavao Grom (gore). Počasno mjesto među portretima Samoboraca zauzima onaj Ivice Sudnika (dolje).

 
31.10.2002.

Večeri hrvatske ljubavne poezije

S proljeća u jesen - neprimjetno

Večeri hrvatske ljubavne poezije

Dobro je što su priređivači Ljubičinu večer uklopili u bogat i sadržajan program obilježbe Dana grada (preseliti nešto iz lijepog proljeća u lijepu jesen uistinu je neprimjetno).

Dobro je što su priređivači napokon ime večeri na bolje promijenili izostavivši ono "grobno". No, je li preseljenje s prvotnog okupljališta "pjesničke riječi ljuvene" u stisak zidova Male dvorane pogodak ili promašaj neka zaključe pratitelji svih dosadašnjih Ljubica.

Dakle, ovogodišnje Večeri hrvatske ljubavne poezije (bez onog nastavka) upriličene su u subotu, 19. listopada u Maloj dvorani POU Samobor.

Lijep broj nazočnih, lijepa riječ, lijepa promocija prošloproljetne Ljubice, lijepo spontano vođenje, lijepo planirani program boravka gostiju…, ipak ne može skriti činjenicu da je susretu pribivalo, začudno, gotovo tri puta manje članova DHK negoli proteklih godina. No, Samoboru za 760. rođendan udruženi pjesnici iz Samobora i gosti učiniše večer lijepom i ugodnom. Za srce i dušu.

J.P.

FOTO: Kao i svake godine, i ove je položeno cvijeće na Ljubičin grob kod crkve Sveze Anastazije (gore). Između ostalih, u maloj dvorani POU Samobor svoje je pjesme recitirao i Mladen Bjažić (dolje).

 

Samoborci u Francuskoj

Uspješni završetak Samoborske glazbene jeseni

Izložba portreta Mihovila Dorotića

Večeri hrvatske ljubavne poezije

Arhiva 2002

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003