07.09.2002.

Samoborski folkloraši ugostili kolege iz Italije

FA MLADOST i Genzano di Lucania

Samoborski folkloraši ugostili kolege iz Italije

Dječji folklorni ansambl Mladost Samoborček uspješno nastavlja tradiciju dobrih veza sa susjednom Italijom. Nakon ovoljetnog gostovanja ansambla na jugu Italije, u uzvratni posjet stigao je talijanski Folklorni ansambl Genzano di Lucania.

Samoborci su tako mogli uživati u zajedničkom koncertu naših i talijanskih folkloraša koji je održan u srijedu, 4. rujna, u večernjim satima u dvorani POU Samobor.

Nakon koncerta članovi i gosti nastavili su se družiti uz prigodan domjenak u prostorijama FA Mladost u Glazbenoj školi.

I.H.

FOTO: FA Mladost (gore) i njihovi prijatelji i gosti iz Italije (dolje)

 
07.09.2002.

Promovirana knjiga Mirjane Jelašac Tajna je u lutki

Ukoričena djela Lutonjice Toporka

Promovirana knjiga Mirjane Jelašac <i>Tajna je u lutki</i>

31. kolovoza, u sklopu 35. Međunarodnog festivala kazališta lutaka, u zagrebačkom Teatru &TD promovirana je knjiga Mirjane Jelašac Tajna je u lutki.

Mirjana Jelašac od 1975. godine živi i djeluje u Samoboru. U dječjem vrtiću Grigor Vitez radi kao voditelj dramskih i lutkarskih aktivnosti, a ujedno vodi amatersko lutkarsko kazalište Lutonjica Toporko., koje je ostvarilo niz zanimljivih predstava. Uz ostalo, izrađuje lutke, vodi lutkarske radionice, piše tekstove, igra i režira.

Osim u "matičnom prostoru", kazalište igra predstave u vrtićima, školama, knjižnicama, bolnicama... Uspješno je nastupilo na festivalima u zemlji i inozemstvu PIF u Zagrebu, Šibenik, Mainz...). Za svoj je rad primilo nagrade i priznanja, a tri predstave prikazala je i HTV.

Mirjana Jelašac za sada je izlagala na više samostalnih i skupnih izložaba. U članstvo Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti primljena je 1987. godine.

Tajna je u lutki vrijedno je djelo koje u pravom svjetlu oslikava rad Mirjane Jelašac. Vrijedi napomenuti da je brojne fotografije snimila Samoborka Zlata Vucelić, a suvremenim ju je dizajnom oplemenio Mirko Čakanić.

Izdavač je Međunarodni centar za usluge u kulturi iz Zagreba, a njeno izdavanje financijski su pomogli Zagrebačka županija, poglavarstva gradova Samobora i Velike Gorice, poglavarstvo Općine Sveta Nedelja, Turistička zajednica Grada Samobora, Klesarstvo Stipe Lucić, HYPO banka, te dugogodišnji prijatelji - obitelj Kostelić.

Ivica Horvat

 

Samoborski folkloraši ugostili kolege iz Italije

Promovirana knjiga Mirjane Jelašac Tajna je u lutki

Arhiva 2002

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003