08.09.2011.

Predsjednik Ivo Josipović u gradskoj vijećnici uručio odlikovanja pripadnicima 151. samoborske brigade RH

Ponosni na učinjeno u Domovinskom ratu

Samoborska 151. brigada u lipnju je pripremila proslavu 20. godišnjice od početka Domovinskog rata na području Samobora i Svete Nedelje te osnivanja brigade. U povodu te obljetnice 8. rujna u Gradskoj vijećnici Grada Samobora pripremljena je svečanost na kojoj je predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović uručio odličja zaslužnim pripadnicima 151. samoborske brigade.

Iskoristivši svoje zakonske ovlasti, i na preporuku Povjereništva za vojna odlikovanja i priznanja, predsjednik Ivo Josipović Redom kneza Domagoja s ogrlicom odlikovao je Franu Stoića, a Redom bana Jelačića brigadira Josipa Mahovića i pričuvnog pukovnika Adolfa Paara. Na svečanosti je predsjednik Red hrvatskog trolista uručio Zvonku Aniću, prof. Jozi Grubeši, dr. Vladi Juranku, Miljenku Komesu, Vinku Liscu, dr. Drašku Pavloviću i dr. Igoru Peciću.

Na početku sve nazočne pozdravio je samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, rekavši kako je iznimna čast i zadovoljstvo što predsjednik odlikovanjima odaje priznanje braniteljima s područja Samobora i Svete Nedelje za njihov doprinos u Domovinskom ratu, što je i dio proslave 20. obljetnice početka Domovinskog rata na ovom području, dodavši kako vjeruje da će priznanja biti daljnji veliki podstrek braniteljima i stanovnicima ova dva grada.

Predsjednik Josipović u svom govoru rekao je kako je ovo poseban dan, jer uručuje odličja braniteljima koji su imali snage i hrabrosti oduprijeti se agresiji i dati velik doprinos obrani domovine te da su, osim u 151. brigadi, branitelji s ovog područja bili i u drugim postrojbama diljem Hrvatske. Stoga je poručio da je ponosan na branitelje, kao što vjeruje da su ponosni i svi građani Samobora i Svete Nedelje. Predsjednik je rekao i kako je ovaj kraj poznat po inovativnosti, po poduzetništvu i želji da se uvijek napravi nešto novo, a to su bile i vrline koje su iskazane u Domovinskom ratu.

U ime nagrađenih na odličjima je zahvalio pričuvni pukovnik Adolf Paar, istaknuvši da ona pružaju moralni podstrek za doprinos u obrani domovine, podsjetivši i da je 90% pozvanih došlo na okupljanje kada se krenulo u oslobađanje samoborske vojarne, pri čemu je oduzeto nauružanje kojima su opremljene četiri zagrebačke brigade, a već u listopadu 1991. sudjelovali su na liniji obrane i sprečavanju prodora neprijatelja prema glavnom gradu. Paar je naglasio da su kao ratni veterani ponosni na cjelokupni doprinos 151. brigade u Domovinskom ratu, ali da sada ne mogu biti zadovoljni sa stanjem u društvu i položajem brojnih branitelja koji žive na rubu bijede te je pozvao predsjednika da i dalje ulaže trud i napor u području zbrinjavanja i zapošljavanja branitelja.

Svečanosti su, uz predsjednika Josipovića i gradonačelnika Beljaka, nazočili župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin, predsjednik samoborskog Gradskog vijeća Željko Žarko, stožerni general Petar Stipetić te ostali uzvanici.

Kao uspomenu na ovaj dan gradonačelnik Krešo Beljak uručio je predsjedniku Josipoviću povelju u kojoj je prigodne riječi na kajkavskom napisao Joža Prudeus. Na početku svečanosti himnu su izveli prof. Marin Rimac i mlada učenica Ana Petrić, čiju je interpretaciju predsjednik Josipović pohvalio po završetku službenog dijela.

Mato Šipuš

Predsjednik na kremšnitama

Iako su protokolarne obveze predviđale kratko zadržavanje predsjednika Josipovića u Samoboru, on se zadržao na kavi i kremšnitama te drugim samoborskim specijalitetima na glavnom gradskom trgu. To je, naravno, bila prigoda i građanima da dođu do njega i pozdrave ga, uz pohvale i riječi podrške za sve što čini.

 

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.