23.06.2022.

Krunoslav Vrbančić, predsjednik Nogometnog kluba Klokočevac

U novu sezonu ambiciozno i s optimizmom

Godina je velikih uspjeha za NK Klokočevac. Seniori su se, uz momčad mlađih uzrasnih kategorija i veterane, okitili naslovom prvaka 1. Županijske nogometne lige - zapad i u novoj sezoni nastupat će u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi.

Što se seniora tiče, zasluga je to ponajprije igrača i trenera Denisa Murića, a svoj nemali doprinos dali su i mještani, navijači iz Klokočevca, ali i iz drugih dijelova Samobora, uprava kluba i, prije svih, predsjednik Krunoslav Vrbančić. Upravo je on, uz "krpanje kraja s krajem" klupskih financija, zajedno s volonterima, uložio izniman trud na poboljšanju uvjeta na sportskom objektu u Klokočevcu.

Sezona je završila. Jeste li zadovoljni rezultatom?

Da, lijepo je završilo. Seniori su ostvarili odličan rezultat kao 1. na ljestvici, a i škola nogometa radila je jako dobro.

Prvo mjesto donosi i viši stupanj natjecanja. Koji su sada izazovi pred klubom, organizacijski i financijski?

Bit će nam to velik izazov, i klubu i meni kao predsjedniku, jer do sada nisam bio aktivan u tom rangu natjecanja. No, vjerujem da će, unatoč zahtjevnijem angažmanu jednako tako biti i lijepo. Po pitanju financija sada su tu i novi problemi, jer će nam trebati i više novca, a već neko vrijeme sve kaska, povećanja nema, pa ispada da sada imamo manje novca nego prije dvije godine. Morat ćemo to nekako premostiti dok se ne naprave kvalitetniji kriteriji.

Ono najvažnije: s kakvim igračkim kadrom dočekujete jesen?

Važno je da neće biti osipanja. Momčad seniora će i nadalje voditi Denis Murić, a u klubu ostaje i ponajbolji igrač Matevž Sodič, slovenski futsal reperezentativac. Pokušat ćemo u svlačionici zaoštriti konkurenciju, ali to prvenstveno ovisi o financijskim mogućnostima. Vrijedi napomenuti da klub ima više od 220 registriranih igrača svih dobnih kategorija i svi zavređuju našu pažnju i brigu za nogometno odrastanje.

Nije tajna da za potrebe pokrivanja troškova uskaču članovi uprave i pomažu iz vlastitih džepova.

Nekada se na svaku kunu koju smo dobili uspjela naći još otprilike kuna unutar okruženja – od prijatelja kluba, članova, donacija i slično. Danas to više nije dovoljno, jer trebale bi nam na tu kunu još barem dvije ili tri kune, što je u ovo vrijeme teško dobiti i osigurati. I sve je teže.

Prema nedavnom rebalansu gradskog proračuna Samoborski športski savez nije dobio dodatna sredstva, kako je traženo. Što se dogodilo?

Dogodila se situacija da je iz SŠS-a prema Gradu otišao takav plan, a ispalo je da su za većinu sportova sredstva i umanjena. To je žalosno, ali istinito. Grad sada to treba prepoznati i taj nespretan detalj probati ispraviti što prije.

Za to, kako je rečeno, treba čekati novi rebalans proračuna, koji neće biti prije jeseni. Kako ćete do onda pokrivati troškove?

Nije lako i neće biti lako. Primjerice, za mjesec lipanj dobili smo 1.445 kuna, što nije dovoljno ni za pokriće jedne utakmice u rangu pionira, koji razigravaju za 5. mjesto između dvije županijske lige – zapad i istok. O svemu ostalome, vezano uz natjecanja ostalih kategorija, da ni ne govorim.

Kako ćete uopće krenuti najesen u novu sezonu?

Stvarno puno razmišljam o tome. Pokušavamo naći dodatne modove plaćanja, prijatelje, donatore, nastojimo organizirati neke manje turnire, sve kako bismo do jeseni akumulirali bar nešto sredstava. No, bit će problema.

Ipak, ozračje je u klubu jako dobro, zahvaljujući rezultatima. Što kažu članovi kluba i Vaši sumještani?

Točno, tako je i to nas "drži". Trenutno najveći problem su, nažalost, financije. Sada je stanje takvo, a problema imaju i ostali samoborski vrhunski klubovi i sportaši, na svim razinama natjecanja.

Želite li još nešto dodati oko ove problematike?

Ono što bi nam nužno trebalo su i javni WC-i. Unutar prostora kluba su sanitarije koje koriste igrači i momčadi koje nam dolaze u goste, ali trebaju nam te popratne prostorije s WC-ima za gledatelje. O tome postoji plan i elaborat, koji je već prihvaćen u Gradu, ali nikako da krene u realizaciju.

Ostala infrastruktura, ono osnovno za viši stupanj natjecanja...?

Po pitanju garderoba dobro stojimo, postoje i svlačionice za suce, no, dolaze sve češće i sutkinje, koje bi trebale imati zaseban prostor, kao i adekvatne sanitarije. Za sada zadovoljavamo uvjete za natjecanja, ali trebat će što prije poraditi na ovome što sam istaknuo kao problem.

Robert Škiljan

 

Krunoslav Vrbančić, predsjednik Nogometnog kluba Klokočevac

Arhiva 2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002