14.07.2021.

Miro Kelečić, predsjednik Samoborskog športskog saveza

S obzirom na sve, samoborski sportaši odradili su odličnu sezonu

Miro Kelečić, predsjednik Samoborskog športskog saveza

Minula je sportska sezona bila puna izazova i strepnje, u stalnim promjenama uvjeta treninga i natjecanja, ali se ipak, nekako, privodi kraju.

No, tako je bilo i u drugim oblastima života pa smo predsjednika Samoborskog športskog saveza, samoborske krovne sportske organizacije, a ujedno i predsjednika Košarkaškog kluba Samobor, jedva uspjeli "privesti" na razgovor.

Nakana nam je bila saznati barem ono osnovno - kako su se samoborski sportaši i sportski djelatnici nosili s pandemijom i koji nas "noviteti" očekuju u KK samobor.

Za većinu samoborskih sportskih klubova i sportaša završava sezona i slijedi ljetna stanka. Kako biste ocijenili proteklu godinu, s obzirom na brojne prepreke uzrokovane pandemijom koronavirusa?

S obzirom na sve što se događalo, čak bih rekao da je sezona bila odlična. Naravno, ne odnosi se to na sve segmente, jer su propisane mjere na neke klubove i sportaše utjecale manje, a na neke više. No, i u takvoj sezoni naši su sportaši postizali vrhunske rezultate – od karataša, judaša, rukometaša, nogometaša, biciklista... Uspjelo se, ipak, uz sve te uvjete i dodatna odricanja, a uz podršku saveza, odraditi kvalitetnu sezonu. Sezona zapravo još uvijek traje, jer su se s otvaranjem i popuštanjem mjera produljili i neki rokovi. Doduše, možda u nešto drukčijem formatu, ali još uvijek se odvijaju neka natjecanja, pogotovo mlađih kategorija, koji su kroz zabrane treniranja i natjecanja bili najviše pogođeni cijelom ovom situacijom.

Jeste li na bilo koji način u savezu osjetili promjenu vlasti u Samoboru?

Vidljivo je i iz medija da se gradonačelnica Petra Škrobot uključila u samoborski sport, posjećuje događanja i natjecanja, a uspjeli smo se upoznati i u par navrata kratko razgovarati. S obzirom da gradonačelnica dolazi iz sportske obitelji, a i sama je bila rukometašica, sport joj je važan pa je naglasila i dala do znanja kako će Grad i dalje brinuti i potpomagati svoje sportaše. S te strane sam optimističan, jer je to naznaka kvalitetne suradnje.

Predsjednik ste Košarkaškog kluba Samobor. Kakva je bila protekla godina za košarkaše?

Godina je bila turbulentna, kao i svima. Moj je dojam da se moglo i trebalo više, ali nismo nezadovoljni. Već u startu smo imali povrede i bolesti naših nositelja igre, neki su morali u samoizolaciju ili smo čekali da prebole koronu, pa su se utakmice odgađale i često igrale usred tjedna, umjesto u dane vikenda. Kako smo svi u klubu volonteri, trebalo je uložiti dodatne napore. Ostvarili smo primarni cilj, a to je opstanak u 1. ligi.

Što očekujete u sezoni koja je pred vama?

Pomladili smo momčad, promijenili trenera (Zvonimir Perić, bivši trener kadeta i juniora Cibone), naporno treniramo, puno ulažemo u mlade domaće igrače, od kojih s vremenom, kroz 3 ili 4 godine, očekujemo i ozbiljne rezultate. Zaista želimo ekipirati momčad od Samoboraca i igrača iz bliže okolice, što trenutno nije slučaj, ali je važno za budućnost kluba. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti.

R.Š.

 

Miro Kelečić, predsjednik Samoborskog športskog saveza

Arhiva 2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002