14.07.2021.

Miro Kelečić, predsjednik Samoborskog športskog saveza

S obzirom na sve, samoborski sportaši odradili su odličnu sezonu

Miro Kelečić, predsjednik Samoborskog športskog saveza

Minula je sportska sezona bila puna izazova i strepnje, u stalnim promjenama uvjeta treninga i natjecanja, ali se ipak, nekako, privodi kraju.

No, tako je bilo i u drugim oblastima života pa smo predsjednika Samoborskog športskog saveza, samoborske krovne sportske organizacije, a ujedno i predsjednika Košarkaškog kluba Samobor, jedva uspjeli "privesti" na razgovor.

Nakana nam je bila saznati barem ono osnovno - kako su se samoborski sportaši i sportski djelatnici nosili s pandemijom i koji nas "noviteti" očekuju u KK samobor.

Za većinu samoborskih sportskih klubova i sportaša završava sezona i slijedi ljetna stanka. Kako biste ocijenili proteklu godinu, s obzirom na brojne prepreke uzrokovane pandemijom koronavirusa?

S obzirom na sve što se događalo, čak bih rekao da je sezona bila odlična. Naravno, ne odnosi se to na sve segmente, jer su propisane mjere na neke klubove i sportaše utjecale manje, a na neke više. No, i u takvoj sezoni naši su sportaši postizali vrhunske rezultate – od karataša, judaša, rukometaša, nogometaša, biciklista... Uspjelo se, ipak, uz sve te uvjete i dodatna odricanja, a uz podršku saveza, odraditi kvalitetnu sezonu. Sezona zapravo još uvijek traje, jer su se s otvaranjem i popuštanjem mjera produljili i neki rokovi. Doduše, možda u nešto drukčijem formatu, ali još uvijek se odvijaju neka natjecanja, pogotovo mlađih kategorija, koji su kroz zabrane treniranja i natjecanja bili najviše pogođeni cijelom ovom situacijom.

Jeste li na bilo koji način u savezu osjetili promjenu vlasti u Samoboru?

Vidljivo je i iz medija da se gradonačelnica Petra Škrobot uključila u samoborski sport, posjećuje događanja i natjecanja, a uspjeli smo se upoznati i u par navrata kratko razgovarati. S obzirom da gradonačelnica dolazi iz sportske obitelji, a i sama je bila rukometašica, sport joj je važan pa je naglasila i dala do znanja kako će Grad i dalje brinuti i potpomagati svoje sportaše. S te strane sam optimističan, jer je to naznaka kvalitetne suradnje.

Predsjednik ste Košarkaškog kluba Samobor. Kakva je bila protekla godina za košarkaše?

Godina je bila turbulentna, kao i svima. Moj je dojam da se moglo i trebalo više, ali nismo nezadovoljni. Već u startu smo imali povrede i bolesti naših nositelja igre, neki su morali u samoizolaciju ili smo čekali da prebole koronu, pa su se utakmice odgađale i često igrale usred tjedna, umjesto u dane vikenda. Kako smo svi u klubu volonteri, trebalo je uložiti dodatne napore. Ostvarili smo primarni cilj, a to je opstanak u 1. ligi.

Što očekujete u sezoni koja je pred vama?

Pomladili smo momčad, promijenili trenera (Zvonimir Perić, bivši trener kadeta i juniora Cibone), naporno treniramo, puno ulažemo u mlade domaće igrače, od kojih s vremenom, kroz 3 ili 4 godine, očekujemo i ozbiljne rezultate. Zaista želimo ekipirati momčad od Samoboraca i igrača iz bliže okolice, što trenutno nije slučaj, ali je važno za budućnost kluba. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti.

R.Š.

 

Miro Kelečić, predsjednik Samoborskog športskog saveza

Arhiva 2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002