13.10.2010.

Trenerica u Gimnastičkom klubu Samobor Aida Badić odnedavno i plesačka zvijezda showa TopStars

"Zvijezdama" do zvijezda

Trenerica u Gimnastičkom klubu Samobor Aida Badić odnedavno i plesačka zvijezda showa TopStars

U Gimnastičkom klubu Samobor već tri godine radi trenerica Aida Badić. Ova apsolventica Kineziološkog fakulteta i nekadašnja višestruka državna prvakinja u sportskoj gimnastici u samoborskom se klubu angažirala na nagovor prijateljice i kolegice-trenerice Martine Bublić. Njeni klupski kolege reći će za Aidu da radu pristupa vrlo ozbiljno i savjesno, nikad ne kasni, iako na treninge putuje javnim prijevozom iz Zagreba, te da je djevojčice u klubu jako vole. Kao velika zaljubljenica u ples Aida Badić istovremeno radi kao plesač i pedagog u Plesnom centru Tala te vodi satove akrobatike, a nedavno je svom zgusnutom rasporedu dodala i obveze vezane uz veliki glazbeni projekt TopStars. I više nego dovoljno razloga za predstavljanje ove simpatične mlade gimnastičarke i plesačice.

Treća je godina kako si trenerica u Samoboru. Kako je došlo do toga, obzirom da si Zagrepčanka i da je čitav tvoj gimnastički put vezan uz taj grad?

Živim u Zagrebu i trenirala sam tamo u klubu ZTD Hrvatski sokol koji je bio dosta blizu moje zgrade, a nakon 13 godina treniranja počela sam u njemu i raditi kao trener, najprije s rekreativnom grupom, a poslije sa selekcijom. Međutim, tada me Martina zvala da dođem malo pomoći u Samobor i eto, malo po malo, tu sam već treću godinu. Srećom pa se vide i rezultati.

Za koju si grupu u GK Samobor ti zadužena?

Radim s djevojkama u C programu i spremamo ih za B program, od najmlađih do seniorki. Imamo 14 curica koje se spremaju za natjecanja; 5 mlađih kadetkinja, 4 kadetkinje, 4 juniorke i 1 seniorku. Raspon godišta je od 5 do 16 godina. Teško je raditi sa svima istovremeno u dvorani koja je mala i čiji uvjeti ne odgovaraju potrebama sportske gimnastike, tako da ćemo morati nešto u organizacijskom smislu uskoro promijeniti kako bismo olakšali rad i njima i sebi. Iako, sa starijima je lakše trenirati, jer im se može prepustiti dio odgovornosti, ali nam mlađe moraju biti stalno na oku. Svaki element koji nauče krivo kasnije je teško ispraviti. Zato se i kreće s treninzima jako rano, već od četvrte godine. Nedavno smo imali testiranje za novu selekciju najmlađih djevojčica i počinjemo uskoro raditi i s njima.

Jesi li i ti svoj uspješan gimnastički put, u kojem si više godina zaredom osvajala državne naslove, počela također u toj dobi?

Ja sam počela sa 6 godina. Tada je to bila još relativno dobra dob za krenuti. Međutim, istovremeno je tu bio i pjevački zbor Zagrebački mališani. Onda je krenula i škola pa se trebalo opredijeliti. Teško se istovremeno baviti s više stvari, a da se čovjek baš može tome maksimalno posvetiti. Izabrala sam gimnastiku i rezultati nisu izostali.

Gdje je u čitavoj toj priči onda ples?

Nakon što sam završila s natjecatljskom karijerom počela sam pomalo plesati, da ostanem u formi. Tako sam u Plesnom centru Tala počela plesati jazz dance i tako to već 6 godina ide. U međuvremenu sam prošla mnoge plesne tehnike, od baleta do hip-hopa, što mi dosta pomaže i u radu s gimnastičarkama, jer im plesni elementi mogu pomoći oko koreografije na parteru, a i zanimljivije je treninge organizirati na taj način. Pokušavam spojiti gimnastiku i ples.

Čini se da će sad neko vrijeme ipak ples biti u prvom planu, s obzirom da si ušla u probrano društvo plesača koji će nastupiti u TopStars showu. Kako je došlo do toga?

Prije mjesec dana na Velesajmu je bila audicija za plesače, a tražilo se 15-ak plesača koji bi nastupali zajedno sa zvijezdama (Tony Cetinski, Colonia, Franka Batelić i Luka Bulić) na koncertima koji će biti u Zagrebu, Rijeci, Zadru i Splitu. Prvi dan su nam zadali koreografiju i tražili da se predstavimo i u freestylu, da bi od nas 120 plesača uzeli 50 u drugi dan. Uspjela sam u tih pola minute slobodnog stila ubaciti i neke akrobatske elemente iz svoje gimnastičke prošlosti pa sam izabrana i u drugi dan audicije. Na njoj se pak od nas tražila koreografija s promjenom formacije uz ubacivanje slobodnog stila pa mi je i tu pomogla akrobatika. Nakon toga izabrali su 15 plesača koji su ušli u TopStars tim, a među njima sam bila i ja. Radimo već 5-6 tjedana, stalno su probe i snimanja. Uglavnom, koliko je meni do sada ples pomagao u gimnastici, sad mi je gimnastika pomogla u plesu.

Stigli su, čujem, odmah i dodatni angažmani?

Pozvali su me u spot za novu pjesmu Colonie, jer su trebali nekoga tko bi mogao pratiti njihove "breakere" svojim akrobacijama. Pustili su me s probe za TopStars i došla sam na snimanje za pjesmu Zavoli me u prolazu. Mogu reći da mi angažman u TopStarsu otvara vrata novim nastupima, jer je taj projekt dosta u medijima pa me već prijatelji zezaju da sam zvijezda (smijeh). Najbolja je stvar što se na takvim projektima sklapaju nova prijateljstva, stiču se nova iskustva.

Jesi li sad u fazi da moraš razmišljati o tome hoćeš li se maksimalno posvetiti plesu ili ostati u gimnastici?

Gimnastika mi je od početka bila na prvom mjestu. No, ples mi je gušt i ne bih se osjećala potpunom bez njega, tako da za sada pokušavam uskladiti jedno i drugo pa ćemo vidjeti. Moram reći da nisam ozbiljno razmišljala otići na tu audiciju dok nisam vidjela kakav je naš raspored u klubu, jer se u periodu kada bi trebali biti koncerti održavaju i naša državna natjecanja. Međutim, srećom se ispostavilo da nema preklapanja. Sad imamo gotovo svakodnevne plesne probe, uz to još i treninge u Samoboru pa sam od jutra do mraka u pogonu. Ali, koliko je god to zahtjevno, toliko me i puni energijom. Ljude čudi kako uspjevam to sve stići i kako imam volje, ali nekako se organiziram, a i takav način života prakticiram praktički od 6 godine, jer sam i tada morala stizati na sve pa se čovjek navikne.

I, za kraj, standardno pitanje - planovi?

Ostati u gimnastici, raditi ko trener, a ostala su mi tri ispita do diplomskog pa bih i to trebala okončati do ljeta. Plesom ću se baviti onoliko koliko ću stizati uz sve ostale obaveze, ali bilo bi mi drago ostati što više u njemu, jer mi je to ipak gušt. A ostalo, što bude, bit će.

K.S.

 

Trenerica u Gimnastičkom klubu Samobor Aida Badić odnedavno i plesačka zvijezda showa TopStars

Arhiva 2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.