19.06.2018.

Samoborski vijećnici iz redova HDZ-a poniženi su i uvrijeđeni

Želimo transparentna rješenja, koja neće stvarati financijsku štetu nikome

Godinu dana nakon izbora u potrebi sam ispred kluba vijećnika HDZ-a obrazložiti reakciju sa sjednice gradskog vijeća održane jučer 07.06.2018 kada sam radi grubog kršenja poslovnika o radu koje se ogledalo u zabrani da raspravljam od strane predsjednika vijeća gdina Mirana Šoića kojoj ste i sami svjedočili bio prisiljen napustiti sjednicu.

Mandat koji ste nam upravo Vi građani Samobora svojim glasovima povjerili u proteklih godinu dana koristili smo kako bi u duhu korektnosti, kooperativnosti i uzajamnog poštovanja postigli maksimum za sve stanovnike Samobora. Tako smo u 36 navrata predlagali , stavljali amandmane usmjerene tamo gdje smatramo da nije dovoljno sredstava za aktivnosti od značaja za Samobor, na sjednicama tražili pojašnjenja , apelirali da se transparentnije krene u realizaciju niza projekata kao i tražili poštivanje aktualnih pravnih normi i dokumenata o radu kako gradskog vijeća tako i ostalih pravnih normi. Tako smo aktivno nudili i nudimo da se koriste naši kapaciteti koji mogu osigurati povlačenje sredstava iz EU koji bi rasteretili proračun i doprinjeli povećanju aktivnosti na svim pozicijama.

Odbijanjem poslovnika koji predviđa da jedno mjesto potpredsjenika gradskog vijeća pripadne oporbi bio je znak u kom smjeru će ići ova izvršna vlast, nastavilo se sa formiranjem odbora istog vijeća gdje se na štetu oporbe uzelo 6 mjesta koja su sukladno izbornim rezultatima trebala pripasti istoj.

Kroz rasprave na sjednicama istrpjeli smo grube uvrede na osobnoj razini od strane izvršne vlasti i vjećnika vladajuće većine poput nazivanja da smo kriminalci, diletanti, kamikaze.....Šest mjeseci bilo je potrebno da se odobri formiranje Međustranačkog vijeća koje smo predložili sa ciljem jačanja komunikacije koje bi osigurale kvalitetniji rad na samim sjednicama vijeća. Nažalost vladajući to vijeće koriste kako bi na određeni način disciplinirali nas iz oporbe i doveli nas da podržimo sve što isti predlože jer po njima je to jedini cilj rada ovog vijeća. Nažalost upravo izigravanje dogovora sa prve sjednice kada su izostavili dogovor tumačenjem da nije dostavljen u pisanom obliku pokazao se kao način izigravanja jer je po mom dostavljanju pismenog prijedloga isto izostavljeno sa sjednice kako je najavljeno.

I sami ste svjedočili da mi nije omogučeno raspravljati temeljem poslovnika koji jasno predviđa kada i koliko vremena vijećnik može raspravljati pojedinačno ili ispred kluba vijećnika, da mi je predsjednik isključivao mikrofon, dobacivanjima sa strane , kao i neodgovaranjem na postavljena pitanja dovelo do odlaska sa sjednice u znak protesta radi uskrate temeljnih vijećničkih prava da zastupamo interese svih stanovnika Samobora.

Ne stavljajući se na ničiju stranu u sporovima želimo transparentna rješenja, koja neće stvarati financijsku štetu nikome i koja će osigurati korištenje svih resursa koji su na raspolaganju Samoboru pa tako i kompleksa na Vugrinšćaku.Iz svega proizlazi da vladajući ne žele i ne dozvoljavaju javnost rada, uskraćuju nam osnovna prava da sudjelujemo u radu na dobrobit svih stanovnika Samobora te na taj naćin samo potvrđuju sve naše navode o katastrofalnom vođenju grada i gradskih poduzeća na štetu Samobora koja se provodi u posljednjih 8-9 godina.

Nažalost lažno informiranje javnosti, neizvršenje najavljenih aktivnosti poput donošenja trajnog rješenja prometovanja gradskim trgom, nepoštivanje prava na javnu informaciju, katastrofalno stanje javnog gradskog prijevoza sa nepostojećim ugovorom za poduzeće koje trenutno obavlja prijevoz putnika , prevara svih stanovnika Samobora koji plaćaju izuzetno visoke namete kroz komunalnu naknadu, odvoz smeća i čitav niz manipulacija samo su kap koja preljeva čašu strpljenja i obvezuje nas da ustrajemo u nastojanjima da ispoštujemo volju preko 47% birača koji su prije godinu dana rekli NE ovakvom obrascu ponašanja i rukovođenja našim Samoborom. Pozivamo sve Samoborke i Samoborce da nas podupru kako bi rad za dobro svih zaživio i osigurao daleko više i bolje iz raspoloživih sredstava koja osiguravamo svojim radom i doprinosima.

Ovim priopćenjem želimo još jednom dati priliku da nam se osigura razmjerno izbornim rezultatima zastupanje interesa koje za cilj imaju samo jedno , a to je bolji život u Samoboru svima i svugdje.

U Samoboru, 08.06.2018

Vladimir Skendrović Predsjednik HDZ-a GO Samobor

Napiši pismo

Želimo transparentna rješenja, koja neće stvarati financijsku štetu nikome

Arhiva 2018

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002