18.11.2018.

Netko koristi predsjednicu za promociju škart robe

Izgledale su predobro, ali samo po suhome

Prije nešto više od godinu dana kupio sam gojzerice i ove "popularne" Zenge. Na deklaraciji je označeno da ni jedne ni druge nisu za kišno vrijeme što me iznenadilo jer još uvijek dok radim u vrtu nosim stare pohabane gojzerice istog proizvođača kojima sam pregazio lokvi vode da ne zna im se broj. Gojzerice s čepićima jako brzo su počele vući kapilarnu vlagu kroz đon pa sam ih reklamirao i dobio druge s drugom vrstom đona. Čak nije morala padati kiša, bilo je dovoljno da je cesta vlažna i one bi povukle vlagu do mojih čarapa što baš ne daje ugodan osjećaj pri šetnji. Te druge zamjenske gojzerice promočile su odozgo već pri prvoj kiši. Poslao sam im prigovor ali odustao sam od daljnjeg natezanja s reklamiranjem.

Zenge su izgledale predobro prvih dana i svi su me pitali jesu li to te koje naša vrla predsjednica promovira. Zbog deklaracije nisam ih nosio po kiši, najviše su ležale u ormariću, a nosio sam ih po suhom, po suncu. Znate što se desilo s njima? Boja im se strahovito izblijedila nakon godinu dana povremenog nošenja, koža im se nezgodno lomi pa poprimaju boru naprijed i žuljaju zglob nožnog palca. A pri kupnji štos je bio da sam gojzerice uzeo broj koji nosim a Zenge za broj manje, jer ove mog broja bile su mi prevelike. Pa se pitam kako je to moguće da kod istog proizvođača moram uzeti jedne cipelice broj 44 a druge broj 43.

I sad gdje je poanta cijele priče?

Nasjeo sam na vlastito iskustvo s gojzericama kupljenim prije desetak godina pa ponovno kupio smeće koje nije za vlažne uvjete za istu cijenu. Mislim da je štos u lošem materijalu koji se koristi pri izradi. Izgled je isti, a da bi netko profitirao koristi se jeftini materijal koji pušta vodu već kod prvog nošenja pri vlažnim uvjetima, ako ne odozdo tada odozgo.

I taj netko tko nam podvaljuje koristi predsjednicu Lijepe naše da mu promovira proizvode i dodatno obmanjuje pučanstvo. Možda ona i njoj slični dobiju neku drugu verziju te obuće, onu koja ne propušta vodu, s centralnim grijanjem, blindiranom kapicom i čeličnom podlogom. Ne mogu shvatiti kako si ona to može dozvoliti. Na prvom mjestu njen ured nije reklamna agencija, a na drugom, netko bi joj trebao reći da ju ovi iskorištavaju pri promociji poluispravnog proizvoda.

Dopuštam mogućnost da se sve to dešava samo meni, da sam samo ja dobio gojzerice koje vuku vlagu odozdo i puštaju odozgo i Zenge koje gube boju nakon pet nošenja. A možda sam izgubljen pa to uopće nisu te zenge. A možda uopće ne postojim, možda je ova poruka nastala u trenutku inspiracije umjetno inteligentnog elektroničkog sklopa.

ze

Napiši pismo

Izgledale su predobro, ali samo po suhome

Arhiva 2018

2023

2022

2021

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002