15.06.2018.

Samobor ni približno ne koristi svoju fiskalnu snagu i kreativnu energiju

E, da smo mi na vlasti, vidli bi vi...

Kao i kod većine slučajeva u kojima sudjeluje gradska vlast Grada Samobora, tako i u najnovijem koji se pojavio vezano za bazen na Hidropatskom kupalištu, jasno se prepoznaje modus operandi gradonačelnika Kreše Beljaka i gradske uprave Grada Samobora.

Činjenica da ove godine Samoborci neće moći koristiti bazene na Vugrinščaku zapravo i nije vezana za sami spor koncesionara i Grada kao zainteresirane strane, nego je više posljedica loših odluka, ili u ovom slučaju, lošeg tajminga rješavanja problema kojemu svjedočimo posljednjih dana. Kada bi Grad Samobor imao ozbiljnu i odgovornu vlast, tada bi se ovome problemu pristupilo kroz argumentirani razgovor, poštujući želju i potrebu stanovnika Grada Samobora da u ljetno vrijeme mogu koristiti bazene Hidropatskog kupališta, koje je svoja vrata Samoborcima otvorilo još početkom prošlog stoljeća. Ne želeći ulaziti u povijest spora o kojem je riječ, još jednom napominjemo da je razgovore, pa i eventualnu akciju, trebalo obaviti u primjerenije vrijeme u godini, ostavljajući tako mogućnost da bazeni služe svojoj svrsi tijekom ljeta. Na taj način bi gradska vlast jasno dala do znanja Samoborcima da joj je dobrobit građana na prvome mjestu. Kroz to vrijeme riješilo bi se i pitanje sigurnosti koju kao argument za ovako nasilan upad u prostor kupališta koriste gradski čelnici.

Kao primjere lošega postupanja s imovinom grada možemo izdvojiti čitav niz slučajeva, od loše izvedenog/završenog autobusnog kolodvora, preko vrtića u vojarni, sve do nove dvorane OŠ Samobor na Stražniku, koja je neposredno nakon otvaranja, i tek na reakciju roditelja morala u sanaciju zbog loše izvedenih radova. Sve su to primjeri lošeg gospodarenja i planiranja koja ovih dana dostižu kulminaciju na već opisanom slučaju Hidropatsko.

Kao stranka koja na državnoj razini omogućava i provodi neke od najvažnijih reformi, kao stranka projekata i rezultata koje isporučujemo građanima već 28 godina, HNS Samobor smatra da Grad Samobor niti približno ne koristi svoju fiskalnu snagu i kreativnu energiju kako bi naš grad slijedio trendove uspješnih gradova u Hrvatskoj. To se možda najbolje vidi u problematici prikupljanja i sortiranja otpada u čemu Grad Samobor i Komunalac uporno zaostaju za ostatkom Hrvatske, a pritom Samoborci plaćaju i najskuplju uslugu odvoza otpada u Hrvatskoj.

Danijel Kalaica, Predsjednik HNS-a Samobor

Napiši pismo

E, da smo mi na vlasti, vidli bi vi...

Arhiva 2018

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002