25.09.2015.

O prijevozu učenika u OŠ Milana Langa

Čekamo novi Vozni red

Poštovani,

budući da se radi o školi kojoj sam na čelu, osjećam se moralno odgovornim odgovoriti na dopis o (ne)brizi za djecu. Dakle, krajem prošle nastavne godine (u 6. mjesecu) odlučeno je da će u školskoj godini 2015./2016. nastava poslijepodne započinjati u 14 sati. O tome smo pravodobno obavijestili Osnivača (Grad Samobor) i tražili da se pokušaju pronaći rješenja za učenike putnike kojih imamo jako puno, s posebnim naglaskom na prijevoz iz Otruševca. Napominjem da odluka nije donijeta ishitreno niti bezrazložno, već je organizacijski bila nužna zbog manjka učionica za dopunsku, dodatnu i izvanastavnu aktivnost budući da je dolazilo do preklapanja termina. Ovakvom raspodjelom rada ima dovoljno vremena i prostora za sve.

Svjesni smo činjenice da se vremena autobusnih linija ne mogu tek tako izmijeniti i da je potrebno puno toga uskladiti. Naravno da je trebalo proteći neko vrijeme dok se sve „posloži“ na pravi način, stoga vjerujem da će novim rasporedom autobusa prema Otruševcu koji počinje od 28. rujna (sljedeći tjedan) svim učenicima biti puno toga olakšano.

Mislim da upravo kvaliteti nastave i omogućavanju lakšeg školovanja trebaju težiti apsolutno svi zainteresirani za dobrobit učenika. Od prepucavanja i javnog prozivanja nitko nema koristi, ponajmanje djeca…

Igor Matijašić

25.09.2015.

Otvoreno pismo vijećnicima Gradskog vijeća Grada Samobora

Krajnja nebriga praćena očitim nedostatkom želje

Poštovani,

osjećamo kako je naša dužnost i obaveza da vam ovim otvorenim pismom još jednom ukažemo na problem učenika koji pohađaju osnovnu školu Milana Langa. Na početku ove školske godine, škola je svojom odlukom promijenila satnicu početka nastave što je izravno utjecalo na sve učenike koji putuju u školu.

Roditelji su s pravom ogorčeni na nezainteresiranost gradske vlasti Grada Samobora, pogotovo odjela za društvene djelatnosti koji pokriva problematiku prijevoza djece, kao i našeg autoprijevoznika Samoborček-Autoturista. Nitko od nadležnih nije našao za shodno da sasluša probleme koji muče učenike i njihove roditelje već treći tjedan, a kamoli da na bilo koji način reagiraju na nastalu situaciju. Umjesto jednostavne prilagodbe voznog reda i elementarnog razumijevanja potreba naše djece, dobili smo krajnju nebrigu praćenu očitim nedostatkom želje da se ovaj problem pokuša riješiti.

Stoga vam se obraćamo ovim otvorenim pismom, kako bi upoznali javnost s ovom situacijom i potaknuli vas da poduzmete sve potrebne korake koji su u vašoj nadležnosti, u nadi da ćete upozoriti sve odgovorne na ovu situaciju u kojoj se učenici osnovne škole Milana Langa i njihovi roditelji nalaze već tri tjedna. Nadamo se da ćete iskoristiti svoj autoritet i utjecaj kao članovi predstavničkog tijela svih stanovnika Samobora, a posebno naših najmlađih sugrađana.

Svjesni smo da se bliže parlamentarni izbori i da su neke druge teme u fokusu gradske uprave, ali se nadamo da ćete kao odgovorni ljudi i naši gradski vijećnici, učiniti sve što je u vašoj moći da ubrzate rješenje ovog problema i olakšate školovanje učenicima osnovne škole Milana Langa.

Ne zaboravite da je Grad Samobor kandidat za Grad prijatelj djece, što bi trebalo znači da intenzivno radi na potpunijem i bržem ostvarivanju prava i potreba djece. S ovakvim ponašanjem i odnosom prema našim učenicima i ova će hvale vrijedna inicijativa ostati mrtvo slovo na papiru, kao i brojne druge unatrag nekoliko godina. Nemojte to dopustiti!

Podružnica Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata Samobor

Napiši pismo

Čekamo novi Vozni red

Krajnja nebriga praćena očitim nedostatkom želje

Arhiva 2015

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002