25.11.2023.

Krunoslav Vrbančić, predsjednik Hrvatskog nogometnog kluba Kobre Samobor

Spremamo se za više pozicije i bolje rezultate

Kada su na skupštini u Klokočevcu, održanoj 14. lipnja ove godine, jednoglasno prihvaćeni dokumenti o pripajanju udruge NK Bregana udruzi NK Klokočevac te time osnovan novi klub - HNK Kobre Samobor, bilo je jasno da se na zapadu grada Samobora rađa lijepa nogometna priča.

Danas, na kraju prve polusezone novog kluba, rezultati ujedinjavanja jasno su vidljivi. O njima smo razgovarali s predsjednikom kluba Krunoslavom Vrbančićem.

Kako biste organizacijski i financijski ocijenili prvu polusezonu kluba nastalog ujedinjenjem Klokočevca i Bregane? Je li sada ipak bolje i lakše nego prije?

Sada je puno bolje, makar je to zapravo teško usporediti sa situacijom od prije šest mjeseci. Što se tiče ustrojstva, imamo dobru upravu i uz sebe kvalitetne sportske djelatnike. Pogon je velik jer sada smo veliki klub, s više od 300 natjecatelja, od onih najmlađih, škole nogometa, do seniora i veterana. Zbilja nas je puno... Rezultati su u ovoj prvoj sezoni očekivani, otprilike ono što smo i zacrtali. Kao novi klub nismo ni očekivali da ćemo odmah biti pri vrhu. Ono što je uvijek najvažnije, seniorski pogon, za svaku je pohvalu. Trude se i rade dobar posao. Da smo zadnju utakmicu dobili, zbog bolje gol razlike bili bi četvrti na ljestvici. Ima tu još puno stvari u kojima smo mogli biti još kvalitetniji i konkretniji, ali naša liga je takva... Primjerice, vodite cijelu utakmicu, a onda se dogode penali, pa na koncu remizirate ili izgubite...

Kakve su mlađe selekcije?

Mlađe selekcije su isto dobre. Zadržali smo se u nekim natjecanjima u kojima je bio NK Bregana, a ostaje žal za kategorijama juniora i kadeta, koji nisu ostali u Središtu Zagreb, pa se za to ponovno pokušavamo izboriti.

Kako se ovo ujedinjenje financijski odrazilo na klub? Može li se sada "povući" više sredstava za rad?

Cijela priča je sada konkretnija. Doneseni su novi kriteriji, inicirani od strane Grada, koji, naravno, ne zadovoljavaju baš sve klubove, ali ide se u dobrom smjeru. Sada se u većoj mjeri boduju i rad i uspjeh.

Koliko se po tome vrednuje rad s mlađim kategorijama?

Teško je reći točan iznos, ali sada se zna da prve ekipe donose najviše bodova, druge dosta manje, a mlađe selekcije još manje. Sve ovisi i o ligama u kojima se natječu.

Imate li problema s održavanjem objekta i terena, jer to su stalni troškovi i što je s terenom u Bregani?

Sada je nešto lakše, iako trenažni proces obavljamo na dvije lokacije. Lako nije, jer imamo, s djevojčicama, 17 kategorija koje treniraju, a kada dodamo veterane i seniore, nije lako napraviti raspored. Nadamo se da će biti realiziran projekt postavljanja umjetne trave na igralište u Bregani, kojima bi bili stvoreni zadovoljavajući uvjeti za treninge i natjecanja mlađih selekcija, koje se natječu u Središtu.

Tko će to i kako financijski popratiti?

Nadamo se da će Grad Samobor, Samoborski športski savez i ostali pronaći model za praćenje naših sportskih ambicija.

Kako vas sada prate sponzori? Država još uvijek nije donijela zakon koji bi gospodarstvenicima, raznim olakšicama, omogućio veća davanja za, između ostaloga, za sport...

U pravu ste. To bi, pogotovo nama, koji radimo u amaterskom sportu, bio veliki "vjetar u leđa". Naši sponzori, koji su prije donirali zasebno Breganu ili Klokočevac, pa i susjede, sada mogu "opipljivije" donirati našem klubu pa je i nama malo lakše.

Nakon završene polusezone, što očekujete u nastavku natjecanja?

Dugoročno gledano, naravno da želimo napraviti nešto više i bolje se pozicionirati. Realno, želimo opstati u svim ligama u kojima se natječemo. Imperativ su pripreme za te više pozicije i bolje rezultate. Jer, rang više je već pod okriljem HNS-a, koji bi bilo lijepo dosegnuti i u njemu ostati.

Kada kreće nova sezona?

Krećemo krajem drugog ili početkom trećeg mjeseca. Opet krećemo u sezonu protiv lidera Inkera, pa ćemo morati biti potpuno spremni. Jer, bitna je konstanta i održavanje kvalitete, a onda s vremenom dolazi i napredak.

Robert Škiljan

FOTO

1 - Proslava gola seniora Kobri

2 - Mlađi pioniri 2011./12.

3 - Prstići (2015.)

4 - Limači (2014.)

 

Krunoslav Vrbančić, predsjednik Hrvatskog nogometnog kluba Kobre Samobor

Arhiva 2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002