23.07.2019.

Počeli radovi nadogradnje OŠ Samobor

Prostor za novu kuhinju i blagovaonicu

Ljetni mjeseci obično predstavljaju razdoblje kada u školama vlada mir, no u OŠ Samobor ovih dana čuje se žamor radnika. U utorak, 23. srpnja, obilježen je početak radova na nadogradnji ove škole vrijednih 2,4 milijuna kuna. Prema projektu Ratimira Škutelja iz Športprojekta radove izvodi tvrtka Tehno Štefanović iz Sesveta. U sljedećih nešto više od godine dana učenici, nastavnici i osoblje škole Samobor dobit će u prizemlju, u dosadašnjem prostoru zbornice i kancelarija, novu blagovaonicu i kuhinju, dok će iznad toga biti nadograđen kat u koji će se smjestiti nova zbornica i prostor za stručne službe.

Prema projektu, nova blagavaonica imat će površinu od gotovo 99, a kuhinja 50 kvadratnih metara, te će time u potpunosti zadovoljavati sve standarde potrebne za pripremu i serviranje hrane.

U obilazak radova nazočne je poveo ravnatelj OŠ Samobor Ivan Goran Matoš, ističući da dosadašnji opskurni prostor kuhinje i blagavaonice nije bio zadovoljavajući. U sljedećih godinu dana, dok će trajati radovi, pazit će se na sigurnost učenika i nastavnika pa će glavni ulaz u školu biti onaj uz sportsku dvoranu, dok će privremena zbornica biti u prostoru Jožine spomen sobe, pazeći da ona ne izgubi svoju izložbenu namjenu. Zbog e-škole morat će se izmjestiti i optički kablovi, ali sve radnje su već poduzete pa ravnatelj Matoš ističe da bi nova školska godina trebala početi u rujnu bez ikakvih smetnji. Što se tiče prehrane učenika, ona će biti osigurana putem cateringa.

Na početku obilježavanja radova zamjenik gradonačelnika Željko Stanec u svoje i u ime gradonačelnika Beljaka pozdravio je nazočne i istaknuo kako Grad Samobor i dalje ulaže velika sredstva u školstvo kako bi učenici, njih 3300 s područja Grada Samobora, novu školsku godinu dočekali u što boljim uvjetima. Ulaganja se, osim u škole, planiraju i u vrtićke objekte.

Zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković podsjetila je da je Grad osnivač pet osnovnih škola, a da je OŠ Samobor druga po veličini s gotovo 1000 učenika. U dogovoru gradskih službi i ravnatelja škole Ivana Gorana Matoša krenulo se u ovu nadogradnju kako bi se osigurao adekvatan prostor za pripremu i posluživanje toplog obroka. Sanja Horvat Iveković istaknula je još ulaganje u iznosu nešto više od 100.000 kuna za izmjenu toplovoda i parketa u nekoliko učionica u OŠ Mihaela Šiloboda u Sv. Martinu pod Okićem. U OŠ Milana Langa u Bregani također se mijenja toplovod, a radovi koštaju oko 200.000 kuna. U OŠ Bogumila Tonija uložit će se 300.000 kuna za uređenje i rekonstrukciju prostora za nastavu produženog boravka. Radi se i u područnim školama, kao i u DV Izvor, u kojem se saniraju terase u sklopu dnevnog boravka djece. Vrijednost tih radova je nešto više od 375.000 kuna. Uz sve to, otpočele su i radnje za izgradnju dječjeg vrtića u Pavučnjaku.

M.Š.

 

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.