04.08.2019.

Priveden kraju 23. svjetski susret Spačeka

Nezaboravni samoborski dani

Stara narodna mudrost kaže da svemu lijepom jednom dođe kraj. Tako je i 23. svjetski susret Spačeka u Samoboru došao svom kraju, iako su sigurno mnogi poželjeli ostati još malo, družiti se, zabavljati, razgledati još poneki muzej, dvorac ili prekrasnu prirodu koju nisu stigli, pojesti još poneki hrvatski specijalitet. Dojmovi svih sudionika koje smo sreli bili su izuzetno pozitivni, a samo riječi hvale čule su se i na samoj završnici u velikom šatoru.

No, dok se neki nakon subotnjeg završnog tuluma lagano pakiraju i spremaju svojim domovima, dvjestotinjak spačekista još će malo uživati u Hrvatskoj. Naime, 4. kolovoza krenula je već najavljivana Jadranska i kontinentalna ruta, svaka sa po sto vozila. Njima je organizator, Hrvatski 2CV Citroën klub, omogućio da još dodatno upoznaju prirodne ljepote, tradiciju i gastronomiju Lijepe naše.

Što se subotnje završnice tiče, ne treba ni naglašavati da je protekla u odličnom raspoloženju, a dodatni razlog za veliko slavlje imali su predstavnici Slovenije, koji su u tajnom glasovanju pobijedili Italiju i tako postali domaćinima 25. svjetskog susreta Spačeka koji će se u njihovoj zemlji održati 2023. godine. Glasovanje je proteklo vrlo transparentno, s prebrojavanjem glasova na glavnoj pozornici na kojoj je i objavljeno da je Slovenija pobijedila dobivši 40 glasova delegata, naspram 16 glasova za Italiju. Glasovalo je 28 zemalja, a svaka zemlja imala dva glasa. Hrvatska delegacija ovaj puta nije glasovala.

No, zato su čelni ljudi Hrvatskog 2CV Citroen kluba Goran Skrbin i Darko Zornjak uručili prijelaznu zastavu (na kojoj su upisane sve zemlje koje su ugostile susrete) sljedećim domaćinima Švicarcima, kod kojih će se spačekisti okupiti za dvije godine. Potom su Skrbin i Zornjak uputili zahvalu svima koji su im pomogli u realizaciji susreta, posebno prijateljima iz slovenskog Citroën kluba, samoborskoj gradskoj upravi, Zagrebačkoj županiji i ostalim institucijama, uz prigodne darove.

S pozornice pozdrave brojnim okupljenima uputio je samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, koji je istaknuo kako je Samobor ovime pokazao da je poželjna turistička destinacija i jedan od turističkih centara kontinentalnog dijela naše zemlje te zahvalio svima koji su to organizirali i omogućili drugima da uživaju u slici koja je neponovljiva. Naglasio je da je dodatna vrijednost ovog cjelotjednog susreta u tome što će širom zemaljske kugle spačekisti pronijeti dobar glas o Samoboru te ih je pozvao da ponovno dođu u Samobor.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić je istaknuo da je ovo impresivan susret koji uglavnom okuplja ljude koji znaju prepoznati kvalitetu te će, zadovoljni onim što su vidjeli i doživjeli, pronijeti diljem svijeta pozitivnu priču o Samoboru, Zagrebačkoj županiji i Hrvatskoj.

Organizatori su zahvalili na pomoći i suradnji svim volonterima, partnerima, sponzorima i medijima. Posebno priznanje, uz čelnike Samobora, Zagrebačke županije i predstavnika Amicale Citroen Internationala, dobio je i Kinez Chang Luo, koji s obitelji živi u Velikoj Britaniji i koji je na svom dvogodišnjem putu Spačekom oko svijeta, došao u Samobor po drugi put.

Na završnoj svečanosti dodijeljene su i brojne nagrade sudionicima susreta - najstarijem i najmlađem sudioniku, vlasniku najstarijeg i najoriginalnijeg vozila, najuspješnijima u vožnjama spretnosti i ostalim nagradnim igrama, a održano je i završno izvlačenje tombole u kojoj su sretnici dobili vrijedne nagrade sponzora.

Sve je na kraju završilo prikazivanjem kratkog filma o 23. svjetskom susretu Spačeka u Samoboru, spektakularnim vatrometom Mirnovec pirotehnike uz zvuke skladbe Proud Mary Tine Turner, koja je himna spačekista, a sve su potom začinili Suol Figers odličnim koncertom do kasno u noć.

Organizatori su nakon sedam dana ovog susreta, na kojem su u Samoboru boravili spačeki i spačekisti iz 34 zemlje, posebno sretni što oni iz Samobora odlaze zadovoljni. Iako ih je pratilo promjenjivo vrijeme, svi zajedno su u prilično ležernoj atmosferi uživali u svemu na što su nailazili i u kampu i u šetnji Samoborom, od gastro ponude, do suvenira, među kojima su sad i razglednice ovog susreta, kojeg je Hrvatska turistička zajednica uvrstila među top 30 ovogodišnjih događanja u Hrvatskoj.

Mato Šipuš

 

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.