18.12.2017.

Ekipno prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i seniore i prvenstvo Hrvatske u katama za uzrast kadeta i starije

KARATE - Seniorke i kadeti KK samobor ekipni prvaci

U nedjelju, 17. prosinca, u školskoj sportskoj dvorani Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu održano je ekipno prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i seniore te prvenstvo Hrvatske u katama za uzrast kadeta i starije.

Seniorke Karate kluba Samobora u sastavu Ana i Maja Lenard, Ivana Bebek i Silvija Buzaljko stale su na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja osvojivši titulu ekipnih prvakinja Hrvatske.

Djevojke su s tri briljantne pobjede (Hercegovina Zagreb, Student Zagreb, CroHerc Makarska) potpuno zasluženo osvojile prvo mjesto te tim rezultatom na najbolji mogući način zaokružile sportsku 2017. godinu.

Drugo ekipno zlato samoborskom klubu su donijeli kadeti u sastavu Jurica Runtas, Dario Szel, Dino Šimunec i Mislav Blažeković. Iako su tek nedavno postali kadeti, dečki su pokazali veliku zrelost i borbenost te s četiri fenomenalne pobjede (Velika Gorica, Metković, Zanshin Split, Opatija) okrunili svoju vrlo uspješnu godinu te najavili sjajnu karate budućnost.

Treću ekipnu medalju samoborskom klubu, onu brončanog sjaja, donijele su kadetkinje u sastavu Paula Šogorić, Lucija Hodak i Magdalena Šuflaj, čime su sebi i klubu osigurale predivan dar na kraju godine.

U konkurenciji kata samoborska kata heroina Lucija Gečević je u konkurenciji mlađih seniorki osigurala finale, gdje je izgubila od starije i iskusnije, ali ne i bolje suparnice. Lucija je i u uzrasnoj kategoriji juniorki bila briljantna te se okitila brončanim odličjem i tako još jednom dokazala visoku sportsku kvalitetu.

Potrebno je spomenuti da je na ljestvici uspješnosti ovog prvenstva Hrvatske Karate klub Samobor zauzeo prvo mjesto, što je itekako hvalevrijedan uspjeh. Ovim prvenstvom Hrvatske završila je još jedna uspješna karate natjecateljska godina te se nakon božićno-novogodišnjih blagadana kreće u nove sportske pobjede u 2018. godini.

Da će i ona biti uspješna, ne treba sumnjati.

T.I.

FOTO

- Zlatne seniorke

- Zlatni kadeti

- Brončane kadetkinje

- Srebrna i brončana Lucija Gečević

 
18.12.2017.

Ispit za više pojaseve IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska – 16. prosinca

KYOKUSHIN - Položili za nove pojaseve

Ispit za više pojaseve IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska – 16. prosinca

Zimski rok ispita za više pojaseve klubova Domenica Sveta Nedelja i Fortis Samobor održan je 16. prosinca u sklopu centralnog treninga IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska.

Ispit je održan u dva dijela. U prvom dijelu održan je ispit za dječje narančaste pojaseve, a u drugom ispit za ostale pojaseve.

Dječji narančasti položili su Lukas Jurak, Laura Bućan i Ema Čuček (Domenica).

Dječji drugi narančasti položili su Klara Oblak (Fortis), Leon Dekanić (Domenica) te Filip Vlahović i Anna Vrančić (Fortis).

Dječji plavi položili su Matko Vlahović, Lucija Borovec Kerman, Juraj Rubinić, Elena Vrančić i Ivan Tomljanović (Fortis).

Dječji drugi zeleni položio je Mihael Jelkovac iz Domenice, koji je za svoj pojas nakon tražene tehnike i motoričkih sposobnosti odradio i 12 borbi, dok je Gabriela Suša iz Fortisa položila dječji drugi smeđi, za koji je na kraju odradila 20 borbi.

Odrasli drugi plavi položio je Mateo Raič iz Domenice.

Album fotografija s ispita možete pogledati na FB stranici Karate Kyokushinkai Croatia, a više o radu klubova saznajte na web stranici www.karate-kyokushinkai.hr.

S.S.

 
18.12.2017.

Za samoborske školarce počeo je Zimski sportko

SPORTKO - za aktivne zimske praznike

Za samoborske školarce počeo je Zimski sportko

Zimske školske praznike u Samoboru i ovaj put će pratiti Zimski sportko. U organizaciji Školskog sportskog saveza Samobora i Svete Nedelje sportski programi za učenike trajat će od 27. prosinca do 12. siječnja.

Već je otvoreno gradsko klizalište na prostoru nekadašnje vojarne, gdje je klizanje za školarce svakim radnim danom besplatno između 13 i 14,30 sati.

Bit će organiziran i nogometni turnir za osnovne i srednje škole pa će tako osnovci svoje utakmice igrati u dvorani OŠ Bogumila Tonija, a srednjoškolci u Sportskoj dvorani Samobor.

Od 3. siječnja počinje odbojkaški turnir za mješovite osnovnoškolske ekipe u OŠ Bogumila Tonija u terminima između 8 i 14 sati.

Također, za sve srednjoškolce 4. i 5. siječnja od 9 do 12 sati bit će otvorena vrata Sportske dvorane Samobor za različite sportske aktivnosti, a 3. siječnja svoja vrata otvara i dvorana OŠ Mihalea Šiloboda od 8 do 13 sati te dvorana OŠ Sveta Nedelja.

Više detalja može se naći na web stranicama Školskog sportskog saveza Samobora i Svete Nedelje.

I.H.

 

Ekipno prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i seniore i prvenstvo Hrvatske u katama za uzrast kadeta i starije

Ispit za više pojaseve IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska – 16. prosinca

Za samoborske školarce počeo je Zimski sportko

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002