04.09.2017.

Prvi turnir sezone - 21. Međimurje Open - Čakovec, 2. rujna

KARATE - Gečević i Majsec zlatne!

U subotu, 2. rujna, održan je u Čakovcu prvi turnir sezone koji je okupio izuzetno velik broj karateka (1106) iz čak 11 zemalja, a predstavnici samoborskog karate kluba su osvojili čak sedam medalja (2 zlatne, 1 srebrna i 4 brončane).

U većem broju uzrasnih kategorija bila je vrlo jaka i brojna konkurencija, jer su treneri sportašica i sportaša došli u Čakovec u cilju što bolje pripreme svojih pulena za prvenstvo svijeta koje će se održati od 26. do 29. listopada na Tenerifima.

Natjecanje su otvorili katašice i kataši, a Karate klub Samobor su predstavljale Iskra Majsec, Nika Jelen i Lucija Gečević.

Aktualna prvakinja Hrvatske Iskra Majsec je s četiri pobjede došla do svoje prve ovosezonske pobjede u konkurenciji učenica.

Da se rad, težak i uporan trening isplati pokazala je Lucija Gečević, koja je pobjedila u četiri susreta u konkurenciji juniorki te zasluženo stala na pobjedničko postolje. Lucija polako, ali sigurno ulazi u vrhunsku formu te s velikim ambicijama ulazi u novu natjecateljsku sezonu.

Korak do medalje bila je i kadetkinja Nika Jelen, koja je izgubila susret tek u polufinalu, ali, nažalost, i u repasažnom susretu za broncu te je tako na kraju osvojila peto mjesto.

Borci su također bili solidno raspoloženi, a najbolji među njima bio je Dino Šimunec (kadeti do 52 kg) kojem je ovaj turnir odlično poslužio, jer je imao pet jakih mečeva koji mu itekako trebaju u pripremnom periodu za svjetsko prvenstvo, koje je osigurao tjedan dana ranije na izbornom turniru. Dino je superiorno došao do finala, gdje je izgubio meč tzv. sudačkim preglasavanjem nakon neodlučenog rezultata 0:0 od najboljeg bosansko-hercegovačkog iskusnog kadeta. Dokaz njegove dobre trenutne forme je skor bodova od 14:0 u pet mečeva.

Mlađeg kadeta Ivana Terihaja je u konkurenciji do 48 kg samo sudački previd zaustavio prije finala te je nepravedno izgubio u polufinalu. Ivan je ovaj put bio izuzetno dobar i raspoložen i borbe su mu bile za svaku pohvalu. Osvojio je broncu zlatnog sjaja.

Junior Ian Baždar je u kategoriji do 76 kg zamalo izgubio finale pa je kasnije kroz repasaž osigurao brončano odličje. Ian je sve bolji i bolji i za očekivati je da će naredna sezona također za njega biti itekako uspješna.

Još dvije bronce su osigurali učenici Roko Cirnski (do 34 kg) i Vid Kralj Radulović (preko 46 kg) te svojim dobrim borbama razveselili stručni stožer kluba.

Korak do medalje bila je i kadetkinja Magdalena Šuflaj (preko 54 kg) izgubivši meč za treće mjesto od predstavnice Mađarske.

Ostali predstavnici Karate kluba Samobor nisu, nažalost, ovaj put imali previše sreće koju će morati tražiti već idućeg vikenda na još jednom jakom međunarodnom turniru, 6. Zagreb karate cupu.

T.I.

 

Prvi turnir sezone - 21. Međimurje Open - Čakovec, 2. rujna

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002