26.01.2017.

Poznat program boravka košarkaških veterana Barcelone u Samoboru

KOŠARKA - Neka nas legende pamte kao vrhunske domaćine!

Poznat program boravka košarkaških veterana Barcelone u Samoboru

U srijedu, 25. siječnja, održan je sastanak čelnika Košarkaškog kluba Samobor i ostalih sudionika koji su povezani s dolaskom košarkaških veterana Barcelone, na kojem je definiran predviđeni program boravka gostiju iz Španjolske u Samoboru.

- Sve aktivnosti koje predviđamo uz gostovanje košarkaša ovog uglednog katalonskog kluba već smo praktički riješili pa iznosimo i detalje boravka u Samoboru - rekao je predsjednik KK Samobor Berislav Leković.

- Uvjeren sam da će naši gosti biti zadovoljni, a ovo je i prilika da već sada zahvalim svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog gostovanja.

Prema riječima člana IO samoborskog kluba Mire Kelečića, goste očekuju 24. veljače oko 18 sati. Nakon smještaja u Hotelu Livadić, u 19 sati predviđen je prijem kod gradonačelnika Kreše Beljaka.

- Kako je dolazak Barcelone u isto vrijeme kada je u Samoboru i tradicionalni Fašnik, predvidjeli smo da košarkaši u 19,30 sati dođu na pozornicu i pridruže se fašničkim spelancijama. Vjerujem da će to biti za sve naše goste poseban doživljaj. U subotu, 25. veljače od 10,00 do 11,30 sati u SD Samobor održat će se trening u okviru škole košarke. Predvidjeli smo da od 12,00 do 14,00 sati naši gosti obiđu nekoliko obrtničkih radionica i podruma te se, uz degustaciju određenih proizvoda, upoznaju i s tim segmentom samoborske tradicije. Od 17,00 do 20,00 sati odigrat će se utakmica između veterana Samobora i Barcelone, uz progodan program u SD Samobor.

U nedjelju, 26. veljače, naši gosti imaju slobodan dan za razgledavanje grada i mogućnost sudjelovanja u fašničkim događanjima, a u ponedjeljak, 27. veljače, posjetit će Zagreb i Muzej Dražena Petrovića, ali i još neke povijesne lokalitete. Nakon toga naši najmlađi košarkaši imat će trening s gostima, i to od 19,30 do 21,00 sat.

U utorak, 28. veljače, u poslijepodnevnim satima planiran je njihov povratak u Španjolsku.

- Osmislili smo kvalitetan program koji će pridonijeti tome da, osim košarke, naši gosti imaju priliku vidjeti i upoznati druge značajne sadržaje. Poslali smo pozive čelnim ljudima HKS-a pa očekujemo da nam se pridruže tajnik Joke Vranković, Dino Rađa, a vrlo je vjerojatno da će s nama biti i Aco Petrović, izbornik naše reprezentacije. Očekujemo i Janicu Kostelić, koja bi nam se pridružila ispred Ministarstva znanosti, prosvjete i športa.

Unaprijed zahvaljujem na podršci Gradu Samoboru i TZ Grada Samobora, kao i medijima koji prate ovu našu aktivnost i koji su izravno uključeni u realizaciju gostovanja košarkaša Barcelone u našem gradu - rekao je Kelečić.

Jedan detalj itekako je bitan. Naime, karte za utakmicu neće se prodavati, već će ulaz u gledalište dvorane biti besplatan. Posve je izvjesno da će se realizirati i humanitarni aspekt ove sportske priredbe, jer će se prikupljati i dobrovoljni novčani prilozi za neku od humanitarnih organizacija na području Samobora, što je još jedan hvalevrijedan potez Uprave KK Samobor.

F.S.G.

 

Poznat program boravka košarkaških veterana Barcelone u Samoboru

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002