29.08.2011.

KARATE - U Italiji održan 26. Grado Open

Ana i Sara ponovno najbolje

KARATE - U Italiji održan 26. Grado Open

U talijanskom Gradu 27. kolovoza održan je 26. po redu Grado open. Kao i svake godine turnir je okupio velik broj natjecatelja iz cijele Europe, s tim da je ovogodišnji turnir ugostio i cijelu reprezentaciju Kine koja velikim koracima grabi prema vrhu svjetskog karatea. Ovo jako i prestižno natjecanja je bilo od izrazite važnosti za talijanske natjecatelje, jer im je to bio i izborni turnir za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Maleziji.

Nakon dugotrajnih priprema, koje su započeli još 11. srpnja, samoborski karatisti su i u takvoj konkurenciji ponovo potvrdili svoju klasu. Iako još umorni od svakodnevnih napornih treninga, nitko od Samoboraca nije podbacio. Vidjelo da su "teški“ i umorni od treninga, što je i normalno za ovu fazu priprema, ali usprkos tome uspjeli su osvojiti dvije zlatne medalje i to u onim najozbiljnijim mlađe seniorskim kategorijama. Ana Lenard i Sara Sirovica su osvojile zlatne medalje bez izgubljenog boda što dovoljno govori o njihovoj superirornosti u Gradu. U kategoriji +60 kg Sara je, nakon tri uvjerljive pobjede, u finalu deklasirala svjetsku i europsku prvakinju Lauru Maniscalco rezultatom 2:0. Sara je na taj način jednim dijelom osvetila Maju Lenard, koja je od talijanke poražena u finalu EP u Novom Sadu. U kategoriji -60 kg Ana je bila još uvjerljivija i finalu je sa 4:0 pobijedila domaću favoritkinju, koja je imala veliku podršku domaće publike. Uspjeh naših cura je veći kada se zna kako talijanski suci sude svojim natjecateljima, ali ovog puta ni to nije bilo dovoljno za zaustaviti turbo Samoborke.

U Italiji su još nastupili Zrinka Pezer, Maja Lenard, Filip Kolarec, Paskal Šimec, Zrin Pezer, Križan Pezer i Nenad Vukobrat, ali bez značajnijeg rezultatskog uspjeha. Natjecatelje je vodio trener Davor Mrzak, koji je bio i više nego zadovoljan nastupom svih samoborskih karateka.

D.Š.

Foto: zlatne cure Ana Lenard i Sara Sirovica

 
29.08.2011.

TENIS - Prvi turnir roditelja i djece u TK Bojan

Podrška i druženje

TENIS - Prvi turnir roditelja i djece u TK Bojan

Tenis klub Bojan organizira 1. turnir roditelja i djece, koji će biti održan u nedjelju, 4. rujna, s početkom u 10 sati. Iz kluba poručuju da nije važno jeste li početnik, znate li igrati tenis ili ne, već je bitno da vaše dijete zaigra sa vama, pokaže što je naučio u ovoj sezoni te, ujedno, da i roditelji postanu član klubske obitelji i budu uključeni u razvojni klubski put djeteta, budu dio tima razvoja djeteta. Uz to, turnir je organiziran kako bi se svi družili, igrali i veselili svakom dobrom poenu, osmjehu djeteta. Za najuspješnje TK Bojan pripremio je i nagrade.

I.H.

 
29.08.2011.

BICIKLIZAM - Svjetsko MTB prvenstvo u Švicarskoj

Dva Šišmiša u svjetskoj konkurenciji

BICIKLIZAM - Svjetsko MTB prvenstvo u Švicarskoj

Od 29. kolovoza do 04. rujna u švicarskom gradiću Champeryu održava se Svjetsko MTB prvenstvo. Prvenstvo se održava u sve četiri službene MTB discipline - olimpijskom Cross-countryu te Downhillu, Four Crossu i Trialu. Posebno nam je zadovoljstvo i čast najaviti da će boje Hrvatske, Samobora i kluba braniti i dva člana Šišmiša - Filip Turk u Cross-countryu te Berislav Topol u Downhillu.

Prvi će nastupiti Filip 31. kolovoza u 17 sati u utrci štafeta. Posebna zanimljivost ovog nastupa je da je to prvi nastup naše reprezentacije u štafetnoj utrci u povijesti. Nakon toga slijedi Filipov nastup u pojedinačnoj utrci seniora do 23 godine 2. Rujna u 17 sati. Berislav Topol će na stazu zadnjeg dana, 4. rujna, u 14 sati u finalu DH utrke za seniore, na jednoj od najtežih i najopasnijih Downhill staza u svijetu.

Osim naših članova, reprezentaciju čini još pet natjecatelja - Nikola Klačinski i Frano Liović u disciplini Downhill te Đani Simčić, Andrea Kiršić i Robi Šujević u Cross-countryu. Uz njih su i njihovi izbornici - Mario Hohnjec (DH izbornik) i Nenad Okmažić (XC izbornik). Želimo im svima puno sreće.

Luka Čanak, predsjednik BBK Šišmiš

 

KARATE - U Italiji održan 26. Grado Open

TENIS - Prvi turnir roditelja i djece u TK Bojan

BICIKLIZAM - Svjetsko MTB prvenstvo u Švicarskoj

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002