01.04.2011.

GIMNASTIKA - Skupština GK Samobor

Odlično usprkos otežanim uvjetima

GIMNASTIKA - Skupština GK Samobor

Samoborski Gimnastički klub održao je 15. redovitu godišnju skupštinu na kojoj su članovi rezimirali prošlogodišnje rezultate i predočili planove za ovu godinu. Na početku sve je nazočne natjecateljice i natjecatelje, trenerice i trenere te roditelje pozdravila predsjednica kluba Kristina Kirschenheuter, kao i uzvanike, među kojima su bili tajnik Samoborskog športskog saveza Juro Horvat i zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Hrvoje Frankić te dugogodišnja tajnica kluba Nives Krošnjar.

Potom je tajnica i glavna trenerica Gimnastičkog kluba Samobor Martina Bublić podnijela izvješće o sportskim rezultatima u 2010. godini, istaknuvši da je klub ostvario iznimne rezultate u kolima kupa Hrvatske regije sjever te na završnici Kupa Hrvatske. U tri kola Kupa Hrvatske sva tri puta ekipno prvo mjesto osvojile su mlađe kadetkinje i juniorke, dok su kadetkinje bile dva puta prve i jednom druge. Pojedinačno seniorka Anamarija Kovačić sva je tri puta bila prva, baš kao i mlađa kadetkinja Ema Mihelić, dok je juniorka Lucija Kirschenheuter dva puta bila prva i jednom druga, a kadetkinja Lucija Nemanić dva puta prva i jednom treća. Helena Kovačić bila je po jednom prva i treća. Medalje su osvajale još mlađe kadetkinje Jelena Lesjak i Dunja Šagud, kadetkinje Marija-Sara Mihelić (tri puta druga) i Karla Kovačić te juniorke Paula Stier i Dora Živković. U završnici Kupa osvojeno je ukupno 6 medalja, i to 2 zlatne (juniorke ekipno i Anamarija Kovačić) te 4 brončane (mlađe kadetkinje ekipno te Ema Mihelić, Marija-Sara Mihelić i Paula Stier).

U izvješću je istaknut i nastup na međunarodnom natjecanju u Ljubljani, gdje su zlata pripala Emi Mihelić i Luciji Kirschenheuter, a na međunarodnom Božićnom turniru u Samoboru osvojena su dva ekipna zlata, a pojedinačno zlata su pripala Emi Mihelić i Luciji Kirschenheuter, srebro Dunji Šagud, a bronce Mariji-Sari Mihelić i Pauli Stier. Održana su i dva klupska prvenstva, a Martina Bublić istaknula je povratak dječaka u klub i natjecanja.

Svima koji su uspješno nastupali u 2010. godini na skupštini su uručena prigodna priznanja, baš kao i klupskim trenerima. Predsjednica kluba istaknula je i veliku ulogu roditelja u radu kluba, istaknuvši i da Anamarija Kovačić već 10 godina trenerira u klubu.

Što se tiče plana u 2011. godini, rad će se odvijati u dva osnovna programa – natjecateljskom i rekreativnom. U natjecateljskom programu treninzi će se odvijati ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 do 21 te subotom od 9 do 12 sati, dok će se rekreativni program održavati utorkom i četvrtkom. U klubu će raditi treneri Ivan Šimunović, Sandra Jurković, Iva Lulić, Andreja Ivić i Ana Marija Storga. U planu je otvaranje baby gym igraonice za djecu od 3 do 5 godina, a u rad kluba mogu se uključiti i početnici - djeca od 5 do 7 godina. Natjecateljski program u ženskoj sportskoj gimnastici odvijat će se u C i B programu, a s njima će raditi trenerice Aida Badić i Martina Bublić.

U planu je nastavak suradnje s Gimnastičkim klubom GIB Šiška iz Ljubljane te s GK Tuzla i gimnastičkom federacijom iz Makedonije, a također i odlazak na nekoliko međunarodnih turnira, no to će ovisiti o financijskoj situaciji. Za najperspektivnije natjecateljice planira se odlazak na 7-dnevne pripreme u Gimnastički centar Aton u Nedelišću, s obzirom da je to jedini potpuno opremljeni gimnastički centar u Hrvatskoj, ili u Ljubljanu u gimnastički klub GIB Šiška. Istaknuto je i da bi zapošljavanje još jednog profesionalnog trenera bilo od iznimne važnosti za daljnji razvoj GK Samobor.

S obzirom na to da se ove godine obilježava 15. godišnjica od osnutka GK Samobor, u planu je Gimnastička revija na Trgu kralja Tomislava ili u velikoj dvorani OŠ Bogumila Tonija. Istaknuto je da je GK Samobor jedini klub sportske gimnastike u Zagrebačkoj županiji. Prvi dar za 15. godišnjicu u klubu su si već sami osigurali, a to je njihova web stranica www.gk-samobor.hr.

Priznanja za dobili svi koji su doprinijeli radu i razvoju kluba. Tajnik SŠS Juro Horvat istaknuo je da će u plan razvoja samoborskog sporta biti stavljena i izgradnja primjerene gimnastičke dvorane, za što će biti potrebna i podrška Grada. Naime, sadašnji prostor gimnastičari dijele s judašima i karatašima, a u dvorani ne postoji ni jama, kao jedna od nužnih stvari na treninzima. Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić, i kao roditelj jednog od natjecatelja u klubu, rekao je da mu je čast pozdraviti sve članove skupštine te da podržava nastojanja poboljšanja uvjeta za rad, ali da u ovom trenutku ne može u ime Grada davati prevelika obećanja u tom smjeru.

M.Š.

 
01.04.2011.

KOŠARKA - Kadeti – 1. ŽL – 4. kolo Samobor - Gorica 83:59 (46:26)

Samobor bolji u dvoboju neporaženih

SAMOBOR: Sladić, Belamarić, Mandalinić, Dragozet 19, Imbert 39, Levanić 2, Rendulić, Džimbeg 1, Jardas 2, Šuvaković 9, Vranić 11. Trener: Marin Sedlar

GORICA: Horaček, Ehman 18, Harapin, Sindičić 2, Vrpoljac, Dabčević 4, Bojić 8, Mateković, Kušević 17, Mišerić 6, Tomšić, Uzelac 4. Trener: Silvije Jenkač

U derbiju kola sastale su se dvije neporažene ekipe Gorice i Samobora, u kojem su uvjerljivo slavili Samoborci te zasjeli na prvo mjesto lige. Samoborci su u utakmicu krenuli agresivnim zonskim presingom u obrani s brzim i učinkovitim kontranapadima, tako da već do poluvremena imaju prednost od 20 koševa. Drugo poluvrijeme Samoborci igraju u lakšem tonusu, ali dovoljno dobro za visoku i zasluženu pobjedu. U redovima kadeta Samobora briljirao je Imbert, uknjiživši 39 koševa. Uz njega odlično su odigrali Dragozet s 19 i Vranić s 11 koševa. Kod Gorice istakli su se učinkovitošću Ehman s 18 i Kušević sa 17 koševa.

T.I.

 

GIMNASTIKA - Skupština GK Samobor

KOŠARKA - Kadeti – 1. ŽL – 4. kolo Samobor - Gorica 83:59 (46:26)

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002