20.01.2011.

TAEKWONDO - Studenti i sportaši iz Koreje promiču taekwondo

U Samoboru u mirovnoj misiji

TAEKWONDO - Studenti i sportaši iz Koreje promiču taekwondo

Grad Samobor ugostio je mlade korejske sportaše, majstore taekwondoa, koji su u naš grad stigli u sklopu projekta World Taekwondo Peace Corps za promicanje ovog sporta, koji je i nastao u Koreji, gdje ima status nacionalnog sporta. Samobor im je prva postaja puta po Hrvatskoj, a u gradskoj vijećnici mlade spotaše i čelnike Hrvatskog taekwondo saveza ugostio je gradonačelnik Krešo Beljak, uz kojeg su bili tajnik Samoborskog športskog saveza Juro Horvat i predsjednik SŠS-a Boris Makarun, koji je ujedno bio i u ulozi predstavnika samoborskog taekwondo kluba. Gradonačelnik je svim nazočnima poželio dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu.

S druge strane, predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Franjo Prot pojasnio je da je cilj projekta postizanje miroljubive suradnje, a mladi studenti koji su došli u Hrvatsku javili su se na natječaj sa željom promocije taekwondoa i svoje zemlje Južne Koreje. Planirano je da u Hrvatskoj borave od 15. siječnja do 20. veljače. Istaknuo je prof. Prot i da im je Samobor idealno mjesto, jer je mirna sredina s bogatom tradicijom u taekwondou te su korejski sportaši već počeli raditi u samoborskom klubu i u školama, sa željom da netko i od samoborskih sportaša jednom dođe do olimpijske medalje. Potvrdio je to i Boris Makarun, rekavši da će se u klubu educirati s tehnikama i načinom rada u Južnoj Koreji te kako je u planu da se nekoliko pokaznih vježbi održi u OŠ Bogumila Tonija za učenike od prvog do četvrtog razreda.

U suradnji s hrvatskim trenerima svoje će znanje prenijeti Lee Heejin, Son Boae, Kim Jinho i Lee Junhwan. Oni su na ovom prijemu rekli da im se Samobor vrlo sviđa, jer je lijep grad, a u neformalnijem razgovoru otkrili su da su studenti koji će rado prenijeti svoje vještine u sklopu ovih sportskih mirovnih snaga te steći prijatelje u Hrvatskoj. Odgovorili su i da je trenutna situacija između dvije Koreje mirna i nema sukoba. Naravno, ova je prigoda iskorištena i za predaju darova pa su tako gradonačelnik i suradnici dobili sportsku opremu, a mladi sportaši turistički vodič grada i nekoliko prepoznatljivih samoborskih proizvoda.

M.Š.

 

TAEKWONDO - Studenti i sportaši iz Koreje promiču taekwondo

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002