13.12.2010.

Samoborske mažoretkinje organizirale drugo izdanje dječjeg festivala Božić dolazi

Kad se male ruke slože...

Čak četiristotinjak sudionika, ukupno 27 točaka i puna dva sata programa priredile su ove godine Samoborske mažoretkinje kao organizatorice dječjeg festivala Božić dolazi. Nova samoborska sportska dvorana u subotu, 11. prosinca, gotovo je bila pretijesna za sve one koji su htjeli uživati u nastupima rasplesanih i raspjevanih djevojčica i dječaka, djevojaka i momaka.

Kao i prethodne godine, na festivalu su okupljene gotovo sve dječje plesne snage Samobora i Svete Nedelje (jasno, izuzmemo li folklor), nekoliko zborova te je čitava slika dodatno pojačana i gostima iz Zagreba, Jastrebarskog i Viškova. Najbrojnije su, dakako, bile Samoborske mažoretkinje koje su se predstavile nastupima dječjih, juniorskih i kadetskih grupa, te sjajnim seniorkama koje su u dva nastupa pokazale kako izgledaju koreografije nakon godina vježbanja.

Ipak, glavna atrakcija večeri, ako je suditi prema uzbuđenju samih sudionika festivala, kao i brojnim zahtjevima za autogramima, bio je twirling majstor Tihomir Bendelja. U svoja dva atraktivna nastupa Bendelja je zorno demonstrirao zašto je višestruki prvak u svojoj disciplini te da nije bez razloga proglašen prvim hrvatskim Supertalentom u popularnom showu Nove TV. U pauzama između nastupa Tihomir je strpljivo udovoljavao zahtjevima svojih mladih obožavatelja te su mnogi s festivala otišli bogatiji za njegov potpis na papiriću ili ruci.

Dvosatno festivalsko druženje pomogli su i ove godine brojni sponzori i donatori, kojima je predsjednica Samoborskih mažoretkinja Branka Beljak i ovaj put uputila riječi zahvale, kao i pokroviteljima Gradu Samoboru, Gradu Svetoj Nedelji i Sportskim objektima Samobor.

K.S.

Tko je sve nastupio

Zadovoljstvo svojim nastupom otvoriti festival pripalo je Dječjem zboru Halubajčići. Nastupile su zatim Svetonedeljske mažoretkinje, koje su u nekoliko navrata izlazile na scenu s dječjim, kadetskim i juniorskim skupinama, potom dječji zborovi Samoborček, Strmečki mališani, Zvona Viškova te Zbor mladih Put života, plesne skupine OŠ Milana Langa, OŠ Bogumila Tonija i PŠ Farkaševec, OŠ Mihaela Šiloboda, Osmijeh, Plesni studio Lepeza i Baletni studio Jastrebarsko te za kraj Športski plesni klub Samobor. Drugim riječima, kad njima pribrojimo Samoborske mažoretkinje i gosta večeri, to bi bilo 400-tinjak sudionika! Također, u predvorju dvorane postavljena je bila i izložba Božićna rapsodija Cvjećarske grupe učenika OŠ Milana Langa.

 

Arhiva 2010

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002