22.12.2010.

GIMNASTIKA - Božićni turnir GK Samobor

Samoborkama 3 zlata, 2 srebra i 2 bronce

Riječima trenerice Anamarije Zuanović iz GK Novi Zagreb -Božićni turnir u Samoboru je natjecanje s dušom. Uvijek rado dođemo k vama!

Potvrđuju to i ostali voditelji, treneri i natjecateljice, sutkinje, kao i roditelji, i svojim komentarima, ali i redovitim dolaskom u Samobor, čak stavljajući ovaj turnir na prioritetno mjesto, kao što je to ove godine učinilo GD Beli Manastir, čije su vježbačice i treneri Vladislav i Evica Čutoraš po snježnoj mećavi, putujući više od 5 sati, stigli na prvi jutarnji turnus. Od Otočca snijeg je pratio i GK Salto iz Solina. Dan prije natjecanja stigla je ekipa iz Vukovara predvođena Bosiljkom i Đorđem Stojšićem. Već su lani, zadovoljni smještajem u Hostelu Samobor, to učinili i ove godine. A pridružili su im se Mersad Čuljević i njegove tri male vježbačice iz GK Bosna iz Sarajeva, kojima je ovo bilo prvo natjecanje izvan njihova kluba, što nam je posebno drago, jer im se svidjelo u našoj dvorani, a puni su riječi hvale i o našem gradu.

Zbog problema sa snijegom ipak nisu uspjele stići ekipe iz Rijeke i Ljubljane, a jedna natjecateljica iz Šibenika je stigla, no zbog bolesti nije nastupila. Iz 9 hrvatskih klubova: GK Vukovar, GD Beli Manastir, GK Vindija, GK Salto iz Solina, GK Ogulinski Sokol iz Ogulina, GK Karlovac; GK Novi Zagreb iz Zagreba, ZTD Hrvatski sokol iz Zagreba, domaćin GK Samobor i jednoga kluba iz Bosne i Hercegovine GK Bosna iz Srajeva - nastupilo je ukupno 90 vježbačica. Najbrojnije su bile mlađe kadetkinje. Među 31 natjecateljicom prvo je mjesto osvojila Ema Mihelić, 2. Dunja Šagud, obje iz GK Samobor, 3. je bila članica ZTD-a Hrvatski sokol iz Zagreba Lucija Ožegović, na 4. mjestu Jelena Lesjak iz GK Samobor, a Katja Žganjer Knežević i Sara Petrić zauzele su 9. i 10. mjesto. Među ekipama u ovoj kategoriji najbolje su se plasirale Samoborke, na 2. mjestu gimnastičarke iz GK Sokol iz Karlovca, na 3. GK Novi Zagreb, a na 4. GD Beli Manastir.

U 2. turnusu gledali smo nastup mlađih kadetkinja i vježbačica u apsolutnoj kategoriji u B programu.

Među 8 mlađih kadetkinja 1. mjesto je osvojila Christina Zwicker iz ZTD-a Hrvatski sokol iz Zagreba, 2. je bila Karla Kolić iz GK Novi Zagreb, a treća Klara Kapitanović iz GK Solin. Ekipa ZTD-a Hrvatski sokol iz Zagreba osvojila je 1., a GK Salto iz Solina 2. mjesto. U apsolutnoj B kategoriji najbolja je bila Varaždinka Hanja Hainš iz GK Vindija, 2. je mjesto osvojila Antonija Karlović iz GK N. Zagreb, a 3. Lara Belokleić iz GK Sokol iz Karlovca.

Nakon nastupa gošći iz Kluba ritmičke gimnastike Aura, Lane Božić (6 godina) i Lorene Imamović (8 godina), koje vježbaju u fitnes centru Four D u Sv. Nedelji i Fit fitnes centru u Zagrebu, te njihove voditeljice i trenerice Nike Crevatini, do nedavno natjecateljice, sudionice svjetskog i europskog prvenstva i osvajačice mnogobrojnih medalja na međunarodnim turnirima, nastupile su kadetkinje. Među njih 25 najbolje se plasirala Diana Tomašević iz GD Beli Manastir, zatim Dinka Bekavac Basić iz GK Salto iz Solina, te na 3. mjesto Marija Sara Mihelić iz GK Samobor. Karla Kovačić zauzela je 7. mjesto. Pet kadetskih ekipa poredalo se: 1. GK Salto Solin, 2. ZTD H. Sokol iz Zagreba, 3. GD B. Manastir, 4. GK Vukovar, 5. GK Sokol Karlovac.

U posljednjem turnusu nastupilo je 19 juniorki i seniorki u C programu. Prvo je mjesto osvojila Dajana Mrđa iz Belog Manastira, 2. Lucija Kirschenheuter, 3. Paula Stier, obje iz GK Samobor. Ostale Samoborke zauzele su 5. mjesto Anamarija Kovačić, 6. Helena Kovačić i 8. Dora Živković. Zajedno kao ekipa osvojile su, i to s čak 10 bodova prednosti, 1. mjesto, ispred drugoplasiranog Belog Manastira i trećeplasiranog GK Sokol iz Karlovca.

Zadovoljne trenerice i sutkinje Martina Bublić i Aida Badić, natjecateljice, roditelji, predsjednica i cijeli GK Samobor – zahvaljuju na pomoći Samoborskom športskom savezu, Turističkoj zajednici grada Samobora, Turističkoj zajednici grada Svete Nedelje, Slastičarnici U prolazu, Trgovinama Re-Ni i Okićka trešnja te medijskim pokroviteljima Radio Samoboru i Glasniku Samobora i Svete Nedelje na pomoći i podršci u održavanju ovoga međunarodnog božićnog gimnastičkog turnira u ženskoj sportskoj gimnastici.

K.K.

 

Arhiva 2010

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002