06.12.2010.

GIMNASTIKA - Zimsko prvenstvo Gimnastičkog kluba Samobor

Pokazale sve što su naučile

Na 14. Zimskom prvenstvu Gimnastičkog kluba Samobor 27. studenoga u gimnastičkoj dvorani – dvorani borilačkih sportova pri Osnovnoj školi Bogumila Tonija nastupilo je 100-tinjak vježbača i vježbačica od 4 do 14 godina. Podijeljeni u sedam ekipa prema uzrastu i svladanim gimnastičkim elementima pokazali su pred mnogobrojnom publikom ono što se učilo od početka rujna s trenerima Martinom Bublić, Sandrom Jurković, Andrejom Ivić, Ivom Lulić, Anamarijom Štorgom te Ivanom Mardešićem i prije nekoliko tjedana pridošlim novim trenerom Ivanom Šimunovićem.

Toga dana među Pahuljicama za prva su se tri mjesta izborile Karla Garašić, Tamara Regović i Ingrid Perković. Slijede ih Dora Telišman, Lara Regović, Karla Sopić, Lucija Biloš, Lora Bedeković, Rujana Tenšek, Marta Ladan, Lara Rajković, Andrea Hrelec, Tena Vidmar, Rosa Kobasić, Ana Žitković, Iva Biloš, Eva Krpan, Ivona Zorić, Hana Sirotković, Stela Bedić i Josipa Vuga.

Pod imenom Limačice na preskoku, gredi i tlu nastupile su djevojčice testirane i selektirane prije mjesec dana. Među njima najbolje se plasirala Ana Marija Klasan, druga je bila Nina Perković, a treće su mjesto podijelile Ena Bašić i Helena Kirschenheuter, zatim Karla Škvorc, Petra Frankić, Heidi Peucelle, Ema Horvat, Mia Šaban, Lorena Bartaković, Dora Jurković, Dolores Šagud, Maja Lehpamer, Leona Fabek, Lana Šurina i Iskra Majsec.

Po prvi put brojni su bili i Misteri. Bilo ih je čak jedanaest, a najbolje se vježbajući na preskoku, ručama i tlu plasirao Leonardo Slamar. Svoju prvu gimnastičku medalju, srebrnu, osvojio je Dominik Stier. Brončana je pripala Adrianu Peucelleu. Dalje su se poredali Luka Korpar, Lukas Korotaj, Benjamin Bengez, Tino Rajković, Filip Bišćan, Fran Radoš, Sven Znika i Dan Kobasić.

U drugom turnusu nastupile su ekipe Čarobnica, Misica, Zvjezdica i Bebača. Najmanji, Bebači nisu se službeno natjecali, već su demonstrirali gimnastički poligon. Uživali su u tome Veronika Azinović, Tara Bartaković, Pia Bolfek, Tasha Bolfek, Iva Ćapin, Maks Jesenković, Luna Pađan, Lea Rajković, Tia Senjak i Ema Kristina Šprljan. Za svoj su trud nagrađeni medaljama-medenjacima i klupskim bočicama za vodu punjenima slatkišima.

Među Zvjezdicama na tri sprave najbolje su rezultate postigle Barbara Tonković, Barbara Vuković i Maja Horvat, potom Klara Gabrovec, Vita Vuković, Martina Greblički, Julijana Bagarić, Helena Kotarski i Jelena Kotarski, Hana Adamec i Lana Mežnar.

Čarobnice i Misice su nastupile na sve četiri sprave: preskoku, ručama, gredi i tlu. Na pobjedničko su se postolje među Čarobnicama popele Nina Jurković, Ema Herger i Ivana Holetić. Dalje su se poredale Ivana Jakopec, Dejana Uremović, Erika Peucelle i Marta Hrkalović.

Kod Misica medalje su osvojile Ema Biber, Lorena Daničić i Stella Peucelle, a dalje su se poredale Paula Vulić, Ivana Copić, Maja Matijaščić, Laura Nenadić, Korina Žaja, Ana Herger i Larisa Šmitran.

Prije gimnastičkog natjecanja publika u dvorani mogla je vidjeti nastup cheerleadersica iz Plesnog kluba Balans pod nazivom Wild Cats. U pauzi između dva turnusa nastupile su gimnastičarke natjecateljice i pokazale kakve se sve vratolomije mogu svladati redovitim i marljivim dugogodišnjim treniranjem. Kadetkinja Sara Mihelić skočila je salto, mlađa kadetkinja Katja Žganjer Knežević pokazala je vježbu na ručama. Aktualna viceprvakinja Hrvatske u kategoriji juniorki Lucija Kirschenheuter odradila je vježbu na gredi, a mlađa kadetkinja Ema Mihelić vježbu na tlu.

Istaknimo na kraju da su i ovoga puta svoje sudačko umijeće, uz trenerice, vježbale i gimnastičarke Anamarija Kovačić i Dora Živković. Gimnastički klub Samobor zahvaljuje na pomoći pri organizaciji svim gimnastičarkama natjecateljicama, roditeljima, osobito mamama Veroniki Stier i Petri Žganjer Knežević. Ujedno se od redovitoga rada u klubu, zbog novoga posla, oprostio trener Ivan Mardešić, a njegovim će putem nastaviti novi trener Ivan Šimunović.

K.K.

 

Arhiva 2010

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002