02.04.2019.

Ispit za više pojaseve IKO Matsushima Hrvatska

KYOKUSHIN - Nove boje pojaseva

Ispit za više pojaseve IKO Matsushima Hrvatska

Ovogodišnji proljetni ispitni rok za više pojaseve za klubove Domenica Sveta Nedelja i Fortis Samobor održan je 30. ožujka u maloj dvorani školske sportske dvorane OŠ Vladimir Deščak u Novakima, u sklopu centralnog treninga IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska.

U prvom je dijelu odrađen ispit kandidata za narančaste pojaseve, dok je u drugom održan ispit za plave i žute pojaseve.

Dječji narančasti pojas položili su: Vito Andrijata, Lukas Blažević, Marko Kozić, Ciara Šćević, Lana Bašić, Gabriela Žiljak, Nika Vidak, Anabela Vidak, Nia Mikša, Lukas Ladović i Luka Bilanović iz Domenice te Marija Horvatinčić, Tea Franja, Dora Franja, Dorijan Matasić, Mihael Marić, Eugen Hvizdak i Leo Belak iz Fortisa.

Tihana Jagodić iz Fortisa položila je za odrasli narančasti pojas.

Dječji drugi narančasti položili su Donat Golubić, Karla Šeget i Ema Čuček iz Domenice.

Dječji plavi položili su Julijana Golubić, Leon Ratković i Matija Jelić, dok su dječji drugi plavi položili Luka Kucan, Ivan Radoš i Jagor Narandžić Radović (svi iz Domenice).

Dječji žuti pojas položile su Viktoria Klemenčić i Sara Vidak iz Domenice, a dječji drugi žuti položio je Dorian Belančić iz Fortisa.

Više o radu kyokushin karate klubova Domenica Sveta Nedelja i Fortis Samobor saznajte na www.karate-kyokushinkai.hr, a album fotografija s održanog ispita pogledajte na FB stranici Karate Kyokushinkai Croatia.

V.S.

 
02.04.2019.

Jedinstvena županijska nogometna liga – 19. kolo Zrinski – TOP 0:2 (0:2)

NOGOMET - Domaćin gurnut prema provaliji

Jedinstvena županijska nogometna liga – 19. kolo
Zrinski – TOP 0:2 (0:2)

FARKAŠEVAC – Igralište SC Široki grm

Gledatelja 100

Sudac: Radišić (Zaprešić)

Pomoćnici: Horvatić (Zaprešić) i Krmar (Zagreb)

Strijelci: 0:1 Stipić(42), 0:2 Stipić(43)

ZRINSKI: T. Ratešić, N. Horvat (od 58. M. Horvat), Koletić (od 60. Remus), Šicl, Brdarić, Vrančić, D. Ratešić, Grgečić, Zrinjan, Škrnanc, Povh (od 42. Šarić)

Trener: Denis Murić

TOP KERESTINEC: Šaplek, Rupčić (od 82. Blažević), Noršić, Labrović, Krnjus, Kutija, Škarica (od 68. Šukurma), Pagadur, Stipić (od 87. Borščak), Bencalić, Ivanović

Trener: Krešimir Mavračić

Igrač susreta: Dominik Stipić (TOP)

U dvoboju momčadi s dna tablice gosti iz Kerestinca pobjedom od 2:0 dodatno su gurnuli domaćine prema povratku u niži stupanj natjecanja. Trenuci odluke u Širokom grmu dogodili su se pred kraj prvog dijela. Tada je u razmaku od samo jedne minute domaćeg vratara Ratešića dvaput matirao Stipić za ugodnu prednost s kojom su igrači TOP – a otišli na predah. Vodstvo gosta već u 47. minuti mogao je narušiti Grgečić, ali njegov udarac s bijele točke, koji je dosuđen nakon prekršaja nad Škrnancom, lagano brani Šaplek. Obzirom da dobro izdanje gostujućeg vratara i još dvije obrane iz opasnih situacija do kraja meča, nakon posljednjeg zvižduka gosti su mogli slaviti tek drugu prvenstvenu pobjedu.

M.M.

Nakon 19. kola vodi Lukavec s 47 bodova, drugi je Dinamo (J) s 43, TOP je četrnaesti s 13, dok je Zrinski na šesnaestom mjestu sa 7 bodova.

 
02.04.2019.

Kup Jadrana 2019. - Split, 31. ožujka

KARATE - Samoborci i dalje beru medalje

Kup Jadrana 2019. - Split, 31. ožujka

U nedjelju, 31. ožujka, u Splitu je održan Kup Jadrana 2019. Natjecanje je okupilo 507 natjecatelja iz 42 kluba i 3 zemlje. Borci karate kluba Samobor osvojili su 5 medalja – 1 zlato i 4 bronce.

Zlatno odličje odličnim borbama osvojio je Vid Kralj Radulović u kategoriji mlađih kadeta +57 kilograma.

Dva brončana odličja osvojila je sve bolja Ana Terihaj u kategoriji učenica +44 kilograma i mlađih kadetkinja -55 kilograma.

Medaljom istog sjaja okitio se i Roko Cirnski u kategoriji mlađih kadeta -41 kilogram te Mia Fauković u kategoriji mlađih kadetkinja -40 kilograma.

T.I.

 
02.04.2019.

Cro Cup 2019. - Mala Subotica, 29. ožujka

KARATE - Nina Šunjić i Ivan Terihaj zlatni

U organizaciji Karate kluba Čakovec 30. je ožujka održan Cro Cup 2019. Natjecanje je okupilo 742 natjecatelja iz 56 klubova i 7 zemalja. Karate klub Samobor osvojio je 8 medalja – 2 zlata, 2 srebra i 4 bronce.

Zlatnu medalju osvojila je naša talentirana katašica Nina Šunjić u kategoriji mlađih učenica. Superiorno je pobijedila u četiri meča, čime je najavila svoje sjajne nastupe na nadolazećim natjecanjima.

Medaljom istog sjaja okitio se i Ivan Terihaj u kategoriji kadeta -70 kilograma, pobjedivši u finalu svog klupskog kolegu Daria Szela.

Srebrno odličje osvojila je sve bolja Emma Fresl u kategoriji cicibanki B, dok je u neslužbenoj kategoriji mlađih učenica osvojila brončano odličje.

Brončana odličja osvojili su još Melani Đukić (ml. učenice), Magdalena Šuflaj (juniorke +59) i Dario Szel (juniori -68).

T.I.

 
02.04.2019.

Godišnja skupština Samoborskog športskog saveza

Usvojen Program javnih potreba u sportu Grada Samobora

U Samoborskoj sportskoj dvorani je u ponedjeljak, 1. travnja, u prisutnosti 35 članova, održana redovna godišnja skupština Samoborskog športskog saveza, na kojoj su skupštinari jednoglasno prihvatili izvješća o radu SŠS-a u 2018. godini, financijsko i revizorsko izvješće te izvješće Nadzornog odbora.

Predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić ukratko je rekao kako je prošla godina bila vrlo uspješna za samoborske sportaše, koji djeluju kroz 57 udruga u 35 sportova, za čiji se rad (treninzi, natjecanja, priredbe, učenički sport, sportski centri i ostalo) izdvaja 6,2 milijuna kuna godišnje.

Na financijsko izvješće, odnosno na način raspodjele sredstava dva amandmana podnio je Judo klub Profectus. Prvim su ukazali na pogreške u tablicama, do kojih je došlo iz tehničkih razloga, pa je amandman prihvaćen i greške će biti ispravljene. Drugim amandmanom tražili su da se 250.000 kuna, namijenjenih centrima izvrsnosti, ravnomjerno raspodijeli na 5 klubova (RK Rudar, ŽRK Samobor, Košarkaški klub Samobor, Karate klub Samobor i Judo klub Profectus Samobor), jer bi, prema navedenom prijedlogu Izvršnog odbora, RK Rudar trebao dobiti 110.000 kuna, a ostali po 35.000 kuna, što smatraju nepravednim iz više razloga. Predsjednik Kelečić pojasnio je kako se taj iznos dodjeljuje isključivo seniorskim ekipama za kontinuitet i vrhunske rezultate, u čemu se ističe upravo RK Rudar, a njihova natjecanja su ujedno nazahtjevnija i najskuplja. Osim toga, naglasio je Kelečić, radi se o posebnim ugovorima s ovim klubovima, u kojima su detaljno navedeni iznosi za pojedinu namjenu, kriteriji su prije svega rezultat i rang natjecanja, a posebno se vrednuje i promocija Grada Samobora. Stoga njihov drugi amandman nije prihvaćen.

Dodatno je o financijskom izvješću govorila tajnica SŠS-a Marijana Radek, koja je istaknula kako su programi realizirani u potpunosti pa je za očekivati da će tako biti i ove godine.

Umjesto Hrvoja Frankića za novog člana Izvršnog odbora izabran je i jedini kandidat Darijo Gaća, a samoborska sportska obitelj dobila je novog člana – Hrvatsko planinarsko društvo Bregana.

Dobro zdravlje i još višee uspjeha na natjecanjima u ovoj godini na kraju je svim sportašima poželio i pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat.

M.K.

 

Ispit za više pojaseve IKO Matsushima Hrvatska

Jedinstvena županijska nogometna liga – 19. kolo Zrinski – TOP 0:2 (0:2)

Kup Jadrana 2019. - Split, 31. ožujka

Cro Cup 2019. - Mala Subotica, 29. ožujka

Godišnja skupština Samoborskog športskog saveza

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002