25.08.2016.

Kup Hrvatskog nogometnog saveza - pretkolo Samobor – Međimurec 3:0 (2:0)

NOGOMET - Prekinuli dugogodišnju sušu

Kup Hrvatskog nogometnog saveza - pretkolo
Samobor – Međimurec 3:0 (2:0)

SAMOBOR – SC Samobor

Gledatelja 150

Sudac: Horvat

Pomoćnici: Modrić i Bučar

Strijelci: 1:0 Brujić(21), 2:0 Aljinović(41), 3:0 Brdarić(52)

SAMOBOR: Kovačić, Trupec, Makarun, Zeman, Ivkovčić, Hasan, Škvorc (od 78. Stanec), Horvat, Brdarić, Brujić (od 53. Vrančić), Aljinović (od 59. Žitković)

Trener: Sven Raić

MEĐIMUREC: Črnko, Conjar, Pofuk (od 86. Medved), Vabec, Balić, Katalenić, Strahonja (od 19. S. Treska), Piškor, Kregar (od 63. Šrajbek), D. Treska, Hrustek

Trener: Rado Mlakar

Igrač utakmice: Nikica Bručić (Samobor)

Uvjerljivom pobjedom na otvaranju sezone Samoborci su se, nakon dugog niza sušnih godina, plasirali u završnicu Kupa HNS–a među 32 najbolje momčadi. Simpatična, ali kvalitetom nedorasla momčad Međimurca ni uz pomoć 30–ak aktivnih navijača, koji su svaki dobar potez svoje ekipe nagradili pljeskom, nije mogla kontrirati boljem domaćinu koji je rutinski upisao pobjedu. Od samog starta susret u Hebrangovoj bio je jednosmjerna ulica u kojoj su igrači Svena Raića okruživali gostujuća vrata, kako bi što prije rezultatski prelomili utakmicu i tako mogli sačuvati snagu za prvenstveni dvoboj protiv Vrapča na otvaranju nove, trećeligaške sezone ove subote. Gostujućeg vratara Črnka do predaha su matirali Brujić i Aljinović, a u nastavku je "točku na i" postavio Brdarić. Naknadnim ždrijebom u šesnaestini finala, sredinom rujna u Samoboru će gostovati prvoligaš Cibalia iz Vinkovaca. Bit će to težak posao za Raićeve izabranike, no u kupu su iznenađenja uvijek moguća.

M.M.

 
25.08.2016.

Davor Mrzak izbornik kadetske muške selekcije

KARATE - Veliko priznanje našem treneru

Davor Mrzak izbornik kadetske muške selekcije

Nakon provedenog natječaja Upravni odbor Hrvatskog karate saveza je na svojoj zadnjoj održanoj sjednici za izbornika muške kadetske selekcije izabrao trenera Karate kluba Samobor prof. Davora Mrzaka.

Ovo je još jedno veliko priznanje najuspješnijem samoborskom treneru, samoborskom sportu i Karate klubu Samobor.

S.S.

 
25.08.2016.

Kup Zagrebačke županije Strmec 2016.

NOGOMET - Prstići i limači NK Samobor najbolji

Tradicionalno nogometno natjecanje za najmlađe, u selekcijama prstića (rođeni 2008. i mlađi) i limača (rođeni 2006./2007.), koje se održava u Strmcu u organizaciji NK Sava, a pod pokroviteljstvom Športske zajednice saveza i udruga Zagrebačke županije, i ove je godine okupilo mlade momčadi klubova koji rade i djeluju na području županije.

U konkurenciji prstića bilo je 5 momčadi: NK Bestovje, BSK- Brdovec, Samobor, Sava(St) i Bregana. Nakon završetka natjecanja sustavom svaki sa svakim, najviše je uspjeha imala momčad prstića NK Samobor, kjojoj je pripalo 1. mjesto. 2. su bili mali nogometaši Bregane, 3. Bestovja a 4. Save iz Strmca. 5. mjesto zauzela je momčad prstića iz NK BSK-Brdovec. Za pojedinačnu prezentaciju nogometnog umijeća također su uručena nagrade. Za najboljeg igrača proglašen je Vitko Brkljačić (NK Bregana), najboljeg strijelca imala je momčad Samobora u Borni Stupariu, koji je postigao 9 pogodaka, a najbolji vratar bio je Jan Konjuh, također iz pobjedničke momčadi.

U natjecanju limača nastupile su momčadi Save(St), Zrinskog (Farkaševec), BSK-a, Stupnika, Samobora, Bregane, Savskog Marofa i momčad limača iz NK Blato. Nakon razigravanja po skupinama, u susretu za 3. mjesto Bregana je pobijedila Zrinski 4:0, dok je utakmica za naslov pobjednika između Save i Samobora otišla na stranu Samobora, uz konačnih 4:1.

Najbolji igrač konkurencije limača bio je Dino Belak (NK Samobor), a njemu je pripala i nagrada za najboljeg strijelca za postignutih 8 zgoditaka. Najbolji vratar bio je Jakov Bilogrević, također član pobjedničke momčadi.

Velik broj gledatelja sigurno je bio zadovoljan prezentacijom nogometa najmlađih pa je i to osnova da ovakvi turniri trebaju postati trajna prepoznatljivost nogometa na prostoru Zagrebačke županije, ali i šire.

F.S.G.

FOTO: Pobjednici: limači i prstići NK Samobora

 

Kup Hrvatskog nogometnog saveza - pretkolo Samobor – Međimurec 3:0 (2:0)

Davor Mrzak izbornik kadetske muške selekcije

Kup Zagrebačke županije Strmec 2016.

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002