17.08.2016.

7. Kup u lovu ribe na plovak i 10. Fišijada Kerestinec 2016.

SPORTSKI RIBOLOV - Naslovi u Zagreb i Ilovski Klokočevac

7. Kup u lovu ribe na plovak i 10. Fišijada Kerestinec 2016.

Još jedno lijepo sportsko rekreativno druženje organiziralo je ŠRD Som iz Kerestinca te u ljetno vrijeme itekako upotpunilo kvalitativne, a može se reći i sportsko-turističke, sadržaje na području Grada Svete Nedelje. Nastup sportskih ribolovaca iz 18 momčadi i značajnog broja društava omogućio je dokazivanje vrijednosti na vodi, jer jezero u Kerestincu bogato ribom davalo je mogućnost sportskim ribolovcima da naprave značajne rezultate. U natjecanju lov ribe na plovak najviše je uspjeha imala momčad ŠRD Sveti Petar iz Zagreba. Drugi su bili ribolovci ŠRD Odra Velika Gorica, dok je treće mjesto pripalo ribolovcima ŠRD Dugo Selo. Prema riječima predsjednika ŠRSZŽ Dubravka Šekete, rezultati su vrlo dobri s obzirom na staze na kojima se lovilo i jasan su pokazatelj pripremljenosti sportskih ribolovaca. Treba naglasiti da je ovo natjecanje upriličeno za blagdan Velike Gospe bilo sedmo po redu. Nagrade i priznanja najboljima uručili su predstavnici pokrovitelja natjecanja – Sportske zajednice grada Svete Nedelje na čelu s predsjednikom Zoranom Žitkovićem.

Ova manifestacija u sportskom ribolovu i ovaj je puta imala dodatne sadržaje, a najznačajniji je bila priprema tradicionalnog fiš paprikaša. Okupilo se 9 momčadi, a natjecanje je održano po jubilarni 10. puta. Nije bilo lako prosudbenom žiriju, ali su bili jednoglasni u promociji najboljeg fiša kojeg je spremio Mladen Bosanac iz Ilovskog Klokočevca. Drugo mjesto pripalo je momčadi Hugo i Lutajuća srca, dok su treće mjesto ostvarili članovi momčadi ŠRD Vukšinec 1.

Zadovoljstvo natjecatelja i ljubitelja sportskog ribolova omogućila je vrhunska organizacija domaćina ŠRD Som. Sve zajedno, kao zalog za nova druženja u nadolazećem vremenu.

FSG

 
17.08.2016.

Samoborski šahist na Sportskim igrama mladih

ŠAH - Matija osvojio srebro

Samoborski šahist na Sportskim igrama mladih

U sklopu završnice 20. Sportskih igara mladih, koje su se ove godine održavale u Splitu, nastupio je mladi šahist ŠK Samobor Matija Fauković (13 godina). Nakon što je u lipnju na pojedinačnom kvalifikacijskom natjecanju za Zagrebačku županiju osvojio prvo mjesto, Matija se plasirao za završnicu, koja je okupila predstavnike svih županija. Turnir se odigrao u petak, 12. kolovoza. Nakon odigranih 7 kola Matija je osvojio 5 bodova, što mu je donijelo diobu od 1. do 4. mjesta. Po dodatnim kriterijima zauzeo je 2. mjesto i osvojio srebrnu medalju.

Matija je ovim rezultatom nastavio s dobrim rezultatima koje postiže u šahu u pojedinačnoj konkurenciji, kao i u nastupu za kadetsku ekipu Šahovskog kluba Samobor.

D. Mihalinec

FOTO: Matija Fauković (prva s lijeva)

 
17.08.2016.

Održan 10. Memorijal Liktar-Čižmar-Ratković

MALI NOGOMET - Naslov veteranima NK Horvati

Održan 10. Memorijal Liktar-Čižmar-Ratković

Po 10. puta na igralištu NK Galgovo, u organizaciji veterana tog kluba, održano je malonogometno natjecanje posvećeno mladim sportašima koji su poginuli u Domovinskom ratu - Liktaru, Čižmaru i Ratkoviću. U sustav natjecanja bilo je uključeno 8 momčadi veterana - NK Samobor, Horvati, TOP Kerestinec, Konščica, Hrvatski Leskovac, Mladost Klinča Sela, ekipa 151. samoborske brigade HV-a i NK Horti.

Nakon razigravanja po skupinama u završnicu su se plasirale četiri najbolje momčadi pa je potom u susretu za treće mjesto Konščica nakon boljeg izvođenja sedmeraca pobijedila TOP, a u finalu momčad Horvata bila je s 3:2 bolja od momčadi NK Horti. Nagrađeni su i najbolji pojedinci. Tako je za najboljeg igrača turnira proglašen Mario Mavračić iz momčadi Horvata. Iz iste momčadi dolazi i Siniša Širanović kao najbolji igrač, dok je najuspješniji strijelac sa 7 zgoditaka bio Miroslav Fabijan iz momčadi NK Horti.

Prije odigravanja utakmica za konačan plasman predstavnici svih momčadi položili su cvijeće i zapalili svijeće kod spomenika mladim domoljubima poginulim u Domovinskom ratu na središnjem trgu u Galgovu.

FSG

 
17.08.2016.

Tradicionalni nogometni turnir u Strmcu

NOGOMET - Domaćin uvjerljivo najbolji

Tradicionalni nogometni turnir u Strmcu

Još jednom se na SC Lazina okupilo gotovo 600 ljubitelja nogometa, koji su na dvodnevnom turniru došli vidjeti igračko umijeće seniora klubova s područja Svete Nedelje. Nastupili su nogometaši Sloge iz Brezja, Sloga Suze iz Orešja, Tigar Rakitja, Novaka, Bestovja i momčad domaćina Save. Nažalost, iako pozvani, natjecanju se nisu odazvali nogometaši TOP-a iz Kerestinca, koji su svoj nedolazak opravdali nemogućnošću da sastave momčad za ovo natjecanje. Zaista, u najmanju ruku čudno.

Nakon razigravanja, u završnicu za treće, odnosno prvo mjesto, plasirale su se najspremnije momčadi. Tako je u susretu za treće mjesto momčad Sloga Suze iz Orešja s 3:1 pobijedila Slogu iz Brezja, dok je u utakmici za naslov pobjednika stmečka Sava sa 4:0 pobijedila Tigar Rakitje. Organizator natjecanja nagradio je pojedince koji su svojim nogometnim umijećem obilježili ovo natjecanje. Najbolji igrač je Josip Matošević, vratar Ivan Razum, a strijelac sa 4 postignuta zgoditka Marko Trgovčević, svi iz momčadi NK Sava Strmec.

U finalnom susretu, i to u 20. minuti, od dresa Save oprostio se Tihomir Čakanić, dugogodišnji kapetan momčadi. Čakanić je u svojoj zaista lijepoj nogometnoj karijeri bio članom tek dva kluba. Karijeru je započeo 1991. godine u NK Samoboru, da bi nakon tri sezone došao u Savu. Još jednom je Čakanić bio u Samoboru, da bi karijeru igranja seniorskog nogometa zaključio u svojoj Savi. Za doprinos klubu Čakanić je od predsjednika Nenada Hercega i dopredsjednika kluba Željka Cvetkovića primio nagrade i zaslužena priznanja.

Rezultati:

TOP Kerestinec - Tigar Rakitje 0:3 (b.b.), Sloga Brezje - Novaki 4:0, Tigar Rakitje – Sloga Brezje 3:2, Sloga Suza - Sava Strmec 0:4.

Za 3. mjesto: Sloga Brezje - Sloga Suza Orešje 1:3

Za 1. mjesto: Sava Strmec – Tigar Rakitje 4:0.

FSG

 

7. Kup u lovu ribe na plovak i 10. Fišijada Kerestinec 2016.

Samoborski šahist na Sportskim igrama mladih

Održan 10. Memorijal Liktar-Čižmar-Ratković

Tradicionalni nogometni turnir u Strmcu

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002