18.07.2016.

Uspješno nacionalno prvenstvo za Šišmiše

BICIKLIZAM - Ponovno najbolji Filip Turk

Uspješno nacionalno prvenstvo za Šišmiše

U nedjelju, 17. srpnja, u Karlovcu je održano još jedno nacionalno prvenstvo u olimpijskoj disciplini brdskog biciklizma - Cross Countryu. Na iznimno zahtjevnoj i atraktivnoj stazi podno starog grada Dubovca naslov nacionalnog prvaka obranio je najbolji samoborski biciklist Filip Turk, koji je tako osvojio svoj sedmi naslov nacionalnog prvaka u ovoj disciplini u posljednjih osam godina te time još jednom potvrdio svoju dominaciju u hrvatskom brdskom biciklizmu. Konkurencija je ove godine bila još jača nego zadnjih godina. Naime, u dosadašnjem dijelu sezone jedan od najboljih hrvatskih MTB natjecatelja u posljednjih desetak godina, Đani Simčić iz pulskog kluba Adrenalina MTB Team, pokazivao je da je vrlo blizu Filipu i na nekim utrkama bio je i bolji. Osim Đanija, znali smo da ima nekoliko dobrih mladih natjecatelja koji su se posebno spremali za nacionalno prvenstvo kako bi pokazali da su tu, spremni za zauzimanje najviših stepenica postolja na nacionalnoj razini. Na kraju je drugo mjesto zauzeo baš jedan od mlađih, Matija Meštrić iz BK Maraton Kreidler iz Novog Marofa, dok je Đani Simčić na kraju završio na trećem mjestu. Svoj dojam o utrci Filip je sažeo na sljedeći način:

- Zadnjih nekoliko tjedana sam trenirao izuzetno kvalitetno i dobro pa sam znao da sam pripremljen dobro i da mogu očekivati dobru vožnju. Staza u Karlovcu mi poprilično odgovara, fizički je izuzetno naporna, a spustevi su tehnički zahtjevni pa mi je taj segment išao u prilog. Konkurencija kvalitetna, Đani je odličan ove sezone, ima nekih novih imena koji marljivo rade i prije starta sam očekivao zaista napetu i nervoznu trku. Na sreću po mene, uspio sam se u ranoj fazi odvojiti od konkurencije, jer sam od starta nametnuo jak tempo da izvidim kako drugi dišu i kad sam vidio da postoji prostor da se odvojim to sam i napravio te nakon toga sam vozio jak tempo, budući da i mala greškica na ovoj stazi može vozača jako puno koštati. Sretan sam što sam obranio još jedan naslov, bicikl Cube je radio perfektno, vozio sam Saguaro gume, jer su se pokazale za ove uvjete nevjerojatno dobro, SH+naočale s prozirnim lećama su odlične za tamnu šumu i blato i sve su to detalji koji u konačnici postaju dio rezultata – istaknuo je Filip.

Osim Filipa, i ostali mladi članovi kluba bili su odlični. Tako je mlada nada i potencijalni Filipov nasljednik Fran Bošnjak u kategoriji do 14 godina osvojio drugo mjesto, dok je njegova sestra Larisa Bošnjak u kategoriji djevojčica do 17 godina osvojila ukupno treće mjesto, odnosno drugo u poretku nacionalnog prvenstva. Larisa je ovim plasmanom te trenutnom formom zaslužila i poziv u reprezentaciju za Europsko prvenstvo natjecatelja do 17 godina, koje će se tradicionalno održati u Grazu u kolovozu. Nadalje, Tea Jančinec je u kategoriji djevojčica do 15 godina osvojila četvrto mjesto, Leon Baždar je u kategoriji juniora osvojio peto mjesto i Martin Kotarski je u kategoriji do 17 godina bio deseti. Nastavak sezone za Šišmiše slijedi na idućoj utrci Kupa Hrvatske u Grožnjanu.

Luka Čanak

 
18.07.2016.

13. malonogometni turnir Domaslovec 2016

MALI NOGOMET - Naslov za Buffet Gradnu

13. malonogometni turnir Domaslovec 2016

Još jednom treba odati priznanje članovima NK Mladost Domaslovec, koji su u suradnji s članovima MO Domaslovec, upriličili malonogometno druženje koje je na prelijepo uređenom travnatom igralištu okupilo 12 momčadi. Kažu u štabu organizatora, idealan broj. Momčadi koje su sudjelovale imale su najprije nastupe u kvalifikacijskim skupinama, da bi se došlo do četiri najbolje, koje su odlučivale o konačnom plasmanu.

U utakmici za treće mjesto sastale su se momčadi La Romantica i CB Zagi Mumleki. Neodlučen ishod nakon regularnog tijeka susreta kada su mreže mirovale pa se do pobjednika došlo nakon

izvođenja sedmeraca. Tu su uspješniji bili članovi momčadi La Romantica, koji su imali skor od 2:1 i time osvojili treće mjesto. U utakmici koja je odlučivala pobjednika natjecanja sastale su se postave Buffeta Gradna i momčadi pod imenom Družba. Neizvjesnost rezultata potrajala je do same završnice, kada je treći zgoditak za Buffet Gradna značio i konačan uspjeh, uz pobjedu od 3:2.

Domaćin nije škrtario na nagradama. Uz nagrade za plasman momčadi, nagrađeni i pojedinici. Tako su kao najuspješniji strijelci nagrađeni igrači Domagoj Hasan i Luka Novoselec (oba iz momčadi Družba), koji su imali učinak od 4 pogotka. Najbolji vratar je Ivan Kožarec iz momčadi Buffet Gradna, dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Dominik Baltić iz pobjedničke momčadi Buffet Gradna.

Domaćin i organizator pobrinuo se da nitko ne ostane gladan ili pak žedan. Isto tako, i svi ostali sadržaji jednostavno su bili potvrda dobre organizacije i svrsishodnosti ovog turnira. Vrijedi zaista čestitati.

FSG

 

Uspješno nacionalno prvenstvo za Šišmiše

13. malonogometni turnir Domaslovec 2016

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002