05.02.2014.

9. Zemplen kup - Satoraljaujhely, Mađarska, 1. veljače

KYOKUSHIN KARATE - Božiću 3. mjesto

9. Zemplen kup - Satoraljaujhely, Mađarska, 1. veljače

Deveti po redu Zemplen kup održan je 1. veljače 2014. u mađarskom gradu Satoraljaujhely na sjeveroistoku Mađarske, nedaleko granice sa Slovačkom, u organizaciji Oyama Karate Kyokushin Hungary, odnosno mađarskog ogranka IKO Matsushima Kyokushinkaikan organizacije.

Na turniru je nastupilo preko 250 natjecatelja iz 30-ak mađarskih klubova različitih organizacija (IKO Matsushima, Shinkyokushin, Seidokan...) te gostujući klubovi IKO Matsushima organizacije iz Poljske, Ukrajine, Turske i Hrvatske.

IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska i Hrvatski kyokushinkai savez na ovom su natjecanju predstavljali Ivan Božić, Jurica Korade i Lovro Mihelić iz Kyokushin karate kluba Fortis Samobor.

Ivan Božić osvojio je 3. mjesto u teškoj kategoriji starijih juniora. Jurica Korade nastupio je u teškoj "B" kategoriji seniora, dok je Lovro Mihelić nastupio u seniorskoj kategoriji u katama i u srednjoj "A" kategoriji seniora.

Više o ovom natjecanju te o radu IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska i klubova Fortis Samobor i Domenica Sveta Nedelja pogledajte na web stranici www.karate-kyokushinkai.hr, kao i na FB profilu Karate Kyokushinkai Croatia.

Koristimo priliku najaviti međunarodni kyokushin karate turnir 11. Kup Domenice za 15. ožujka, u Sportskoj dvorani Samobor.

I ovogodišnje se natjecanje održava pod generalnim pokroviteljstvom Zagrebačke županije i župana Stjepana Kožića, a pokrovitelji su Grad Sveta Nedelja te Sportska zajednica grada Svete Nedelje i Turistička zajednica grada Svete Nedelje.

Turnir se održava pod okriljem Hrvatskog kyokushinkai saveza. Novina ovogodišnjeg turnira jest što će se, pored natjecanja u borbama, istoga dana održati i natjecanje u katama (zadanim formama).

Očekujemo stoga ove godine premašiti prošlogodišnji broj od 148 natjecatelja, predstavnika 22 kluba iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovačke, Srbije i Hrvatske, obzirom na već pristigle prijave natjecatelja iz Italije, Rusije i Izraela, te najave za nastupom natjecatelja iz Poljske, Danske, Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

Turnir je otvoren za sve klubove te se na njemu mogu ogledati natjecatelji svih stilova, saveza ili organizacija, a prijave se primaju zaključno sa 7.3.2014.

T.I.

FOTO: Jurica Korade, Ivan Božić i Lovro Mihelić sa senseima Vladimirom Sekeljom, Tomom Febekovcem i Ivicom Stanićem nakon 9. Zemplen kupa

 
05.02.2014.

Naši karatisti kreću na Europsko prvenstvo u karateu u Lisabonu

KARATE - Otputovala i Dijana Ćosić

Naši karatisti kreću na Europsko prvenstvo u karateu u Lisabonu

Od 7. do 9. veljače u Portugalu, u Lisabonu, održat će se prvenstvo Europe u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore.

Priliku za okušavanje s najboljima na starom kontinentu imat će i Dijana Ćosić, članica Karate kluba Bregana, koja će nastupiti u borbama u kategoriji mlađih seniorki do 53 kg.

T.I.

 

9. Zemplen kup - Satoraljaujhely, Mađarska, 1. veljače

Naši karatisti kreću na Europsko prvenstvo u karateu u Lisabonu

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002