09.12.2013.

Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore - Rijeka i Poreč, 7. - 8. prosinca

KARATE - Toni, Igor i Mateo brončani

Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore - Rijeka i Poreč, 7. - 8. prosinca

U subotu u Rijeci te u nedjelju u Poreču održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske u karateu za kadete i juniore. Mladi Samoborci su nastupili na ovom državnom prvenstvu s nemalim očekivanjima, jer je upravo u tom uzrastu iznikla jedna dobra generacija karateka Karate kluba Samobor.

U konačnici su osvojene tri brončane medalje koje su u neku ruku zadovoljile planiranu kvotu državnih medalja, iako se očekivalo i nešto više. Ovaj puta zaista nije bilo sreće te se nakon ovog vikenda mora konstatirati da je sreća u sportu itekako važna i neophodna.

U konkurenciji kadeta do 57 kg odličan nastup imao je Toni Vuković kojem je upravo manjak sreće bio odlučujući da ne uđe u finale. Kako mu to nije uspjelo preostalo mu je kroz repasaž nadmoćno osvojiti brončano odličje.

U kategoriji kadeta do 63 kg Igor Katanec-Beketić lavovski se izborio za brončano odličje, čime je i samom sebi dokazao da ima dobar sportski potencijal.

Junior Mateo Šitum je u kategoriji preko 76 kg imao težak zadatak u polufinalu protiv aktualnog kadetskog viceprvaka svijeta Bunjevca, ali, nažalost, nije uspio doći do pobjede te se morao u repasažu izboriti za treće mjesto, što mu je na kraju i uspjelo.

Vrlo blizu medalji su bili Leonard Šogorić i Leon Kramarić, koji su za dlaku ostali bez medalje izgubivši mečeve za treće mjesto.

Nastupili su još Dorijan Romić i Emil Vrkljan, ali ovaj puta su ostali bez zapaženog rezultata.

T.I.

FOTO: Toni Vuković i Igor Katanec-Beketić

 
09.12.2013.

Uspjesi KK Mladost Samobor na turnirima diljem Europe

KYOKUSHIN KARATE - Ukazali na lijepu perspektivu

Uspjesi KK Mladost Samobor na turnirima diljem Europe

Mladi Samoborci svojim su nastupima na međunarodnim turnirima pokazali da Karate klub Mladost, uz respektabilnu prošlost dugu više od 40 godina, ima i perspektivnu budućnost. Nakon uspješno organiziranog 18. memorijala Branka Bošnjaka, održanog 12. listopada u Samoboru, Karate klub Mladost Samobor postigao je dobre rezultate i na međunarodnim natjecanjima u inozemstvu.

Na europskom prvenstvu Shinkyokushin karate European Championship u Orodeiju u Rumunjskoj, održanom od 14. do 16. studenoga, u kategoriji za kadete nastupili su Fran Lukšić i David Fabek, a Kruno Terihaj borio se u seniorskoj kategoriji. Dobrim borbama, u jakoj konkurenciji, Lukšić je osvojio brončanu medalju. Fabek je prošao 1. kolo pobjedom protiv predstavnika Ukrajine, no u 2. je kolu zbog ozljede morao predati borbu, dok je Terihaj izgubio u poprilično izjednačenoj borbi s jednim od najboljih europskih boraca, Vasilom Vangelovim, koji se plasirao na 3. mjesto.

Samo tjedan dana kasnije, 23. studenoga, u bugarskom gradu Burgasu na obali Crnoga mora održano je natjecanje za juniore i kadete. U konkurenciji 80 natjecatelja borilo se i četvero hrvatskih predstavnika - ponovno Fran Lukšić te Dominik Kralj i Patrick Belak iz KK Mladost, kao i Tena Vrh iz KK Dugo Selo. Lukšić se opet popeo na pobjedničko postolje, ovaj puta stepenicu više. Izvrsnim borbama plasirao se na 2. mjesto i osvojio srebrnu medalju. Jednako uspješna bila je i jedina hrvatska natjecateljica, Tena Vrh, dok je Kralj izgubio u prvom kolu, a Belak odustao zbog bolesti.

I treće međunarodno natjecanje uslijedilo je za tjedan te je 30. studenoga u poljskoj prijestolnici Varšavi održan Kokoro Cup. Natjecanje se održava u apsolutnoj kategoriji, a uz domaćine Poljake natjecali su se predstavnici Bjelorusije, Japana, Pakistana i Hrvatske. Hrvatski kyokushin karate savez predstavljao je Filip Bošković iz KK Mladost Samobor. U 1. kolu borio se s predstavnikom Poljske, kojeg je nakon izvrsne borbe pobijedio odlukom sudaca. U 2. kolu ponovno se susreo s Poljakom, Marekom Odzeniakom, ovogodišnjim pobjednikom Memorijala Branka Bošnjaka i nekadašnjim prvakom Poljske u lakoj kategoriji, no ovaj puta je izgubio. Uz to što je bio jedan od najlakših natjecatelja, Bošković je na natjecanje došao s ozljedom, a borio se protiv znatno iskusnijih boraca, te je njegov konačan plasman na 8. mjesto i više od očekivanog u tako jakoj konkurenciji.

Marija Alvir

FOTO: Fran Lukšić i Filip Bošković

 

Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore - Rijeka i Poreč, 7. - 8. prosinca

Uspjesi KK Mladost Samobor na turnirima diljem Europe

Arhiva 2013

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002