29.01.2007.

KARATE - Završne pripreme pred europsko prvenstvo u Izmiru

Sv. Martin na Muri dobar domaćin

KARATE - Završne pripreme pred europsko prvenstvo u Izmiru

Nakon konačnog odabira reprezentativaca za europsko kadetsko i juniorsko prvenstvo (Izmir, 9.- 11. veljače), potvrđenog od strane Upravnog odbora Hrvatskog karate saveza, krenulo se u završne pripreme koje se od 27. siječnja do 1. veljače održavaju u toplicama Sveti Martin na Muri.

Odlični uvjeti, vrhunski smještaj i prehrana za sportaše, te popratni sadržaji (bazeni, saune, masaže), ali i povoljna cijena, bili su presudni pri odabiru destinacije završnih priprema hrvatskih mladih karateka.

Na pripremama, ali i na popisu putnika za Izmir nalazi se čak petoro članova - reprezentativaca Karate kluba Samobor-Anindol. Ana Lenard će zastupati hrvatske boje u kategoriji kadetkinja do 57 kg. Nikola Šoić predstavlja Hrvatsku u konkurenciji kadeta do 70 kg, a Matej Tomazin u kategoriji preko 75 kg.

Svo troje navedenih mladih sportaša debitiraju i po prvi put nastupaju na najvećem skupu europskih mladih karateka na kojem se očekuje više od četrdeset zemalja starog kontinenta.

Tomislav Rašidagić branit će osvojeno srebro prošle godine iz Podgorice u kategoriji juniora do 75 kg, dok će Marko Lenard nastupiti za juniorsku ekipu koja također brani srebro iz Podgorice s prošlog EP.

U Izmir putuje i glavni trener kluba Darko Šimunec koji će, i u funkciji glavnog tajnika Hrvatskog karate saveza, dati svoj doprinos u dostojnom prezentiranju hrvatskog karate sporta i Hrvatske u cjelini.

I.H.

FOTO: Tomislav Rašidagić na postolju EP u Podgorici 2006. godine

 
29.01.2007.

KOŠARKA - SENIORI – B1 LIGA – 11. kolo Samobor - Zapruđe 79:67 (32:40)

Pojačali obranu i dobili

Dobar početak Samoboraca i vodstvo od 9:2 ubrzo je zamijenilo napucavanje trica s jedno dvadesetak uzastopce promašenih. To su iskoristili gosti kod kojih se naročito razigrao Grgin, gađajući bez greške iz svih pozicija, tako da gosti na iznenađenje domaćina vode na poluvremenu s osam razlike.

Drugo poluvrijeme Samoborci i dalje nastavljaju s napucavanjem trica, ali ipak odigravaju odlično u obrani, osvojivši do kraja utakmice čak 31 loptu. Tu je naročito dobro odigrao Močan, koji je preuzeo najboljeg protivničkog igrača Grgina i potpuno ga "uštopao".

U zadnju četvrtinu krenulo se s izjednačenim rezultatom. Samoborci još više pojačavaju obranu, gosti gube snagu i na kraju Samoborci zasluženo dobivaju utakmicu.

Pobjeda Samoboraca bila bi vjerojatno daleko uvjerljivija da se u napadu igralo smirenije, preko centara, na zicere.

Kod Samoboraca iskazao se učinkovitošču Ćorić s 24 poena te dobrim obranama Močan i Kutija. Kod gostiju daleko najbolji bio je Grgin s 25 poena.

T.I.

 
29.01.2007.

KOŠARKA - JUNIORI – III. HRL – 2. kolo Trnje - Samobor 104:88 (46:35)

Previše izgubljenih lopti

Nakon početnog vodstva Samoboraca od 6:0 uslijedila je serija domaćina od 11:0. Do kraja utakmice domaćini uglavnom preko svoja tri visoka igrača postepeno povisuju vodstvo za konačnu pobjedu. Dakle, glavni razlog poraza Samoboraca je bio svakako manjak visine pod oba koša te mnogo izgubljenih lopti koja im je često iskliznula iz ruku zbog velike vlage u dvorani i plastificirane lopte, a i dosta grube obrambene igre domaćina na koju se nisu uspjeli prilagoditi.

Kod Samoboraca istakli su se Šilobod s 36 i Peld sa 16 poena. Kod domaćina odlični Milković s 26, Martinjak s 20 i Čulina s 18 poena.

T.I.

 
29.01.2007.

KOŠARKA - KADETI – II. HRL – 14. kolo Cedevita - Samobor 96:66 (53:30)

Probio ih Rogić

Unatoč visokom porazu, Samoborci nisu odigrali niti tako loše protiv ekipe koja trenira dvaput dnevno i koja je igrala cijelu utakmicu presing čovjeka po cijelom terenu, postižući uglavnom lagane koševe nakon ukradenih lopti. Treba pohvaliti i njihovog odličnog playa Rogića koji je znalački probijao obranu Samoboraca te poentirao ili servirao čiste lopte svojim centrima na ziceru.

Kod Samoboraca istakli su se Levanić s 21 poenom i čak 8 blokada te bek Sabljo sa 17 poena. Kod Cedevite najbolji je bio Rogić s 18 poena.

T.I.

 
29.01.2007.

NOGOMET - Darko Povrženić na čelu NK Save Strmec u godini proslave 60. rođendana kluba

Godina za rezultate i jubilej

Godišnja skupština Nogometnog kluba Sava Strmec održana je posljednjeg vikenda u siječnju, a osim najave plana rada za nastavak sezone donijela je i izbor novog čelništva kluba. U dolazećem 4-godišnjem razdoblju klub će voditi Darko Povrženić. Novi je dopredsjednik Tomislav Vlašić, a kako nam je rekao novi predsjednik, povećan je broj mladih u samom predsjedništvu.

Što se planova tiče, seniori su trenutno na 8. mjestu 4. lige, a zacrtano je da bi sezona trebala biti okončana u gornjem dijelu ljestvice, točnije, među prvih pet. Također, cilj je pokušati osvojiti Kup Nogometnog središta Samobor. - Pripreme su počele 21. siječnja, radi se prema planu, nitko od igrača nije napustio klub, a u tijeku su pregovori s nekolicinom pojačanja – rekao nam je Povrženić. U nižim uzrasnim kategorijama od kadeta i juniora se očekuje da ostanu u svojim ligama, a od pionira da prvim mjestom u svom rangu natjecanja izbore prolaz u 1. ligu.

– Cilj nam je i povećati broj članova, poboljšati financije, nastavit ćemo sa školovanjem trenera, a ove godine će poseban naglasak biti i na proslavi 60 godina kluba – najavio je Povrženić planove za ovu, tek započetu godinu.

K.S.

 

KARATE - Završne pripreme pred europsko prvenstvo u Izmiru

KOŠARKA - SENIORI – B1 LIGA – 11. kolo Samobor - Zapruđe 79:67 (32:40)

KOŠARKA - JUNIORI – III. HRL – 2. kolo Trnje - Samobor 104:88 (46:35)

KOŠARKA - KADETI – II. HRL – 14. kolo Cedevita - Samobor 96:66 (53:30)

NOGOMET - Darko Povrženić na čelu NK Save Strmec u godini proslave 60. rođendana kluba

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002