02.01.2007.

Međunarodni košarkaški turnir i u Samoboru

Turnir kao uvertira u suradnju

Međunarodni košarkaški turnir i u Samoboru

Samoborska dvorana Bogumila Tonija jedno je od mjesta u kojima se održava prvo izdanje međunarodnog juniorskog turnira Zagreb cup 2007 u organizaciji Košarkaškog kluba Zagreb. Naravno, odmah nam se nametnulo pitanje zašto su košarkaši iz Trnskog došli u Samobor. Odgovor nam je ponudio direktor marketinga KK Zagreb Zoran Sučević objasnivši da je postignut dogovor s Gradom Samoborom o ustupanju dvorane, jer je jedan od ciljeva turnira popularizacija košarke. Osim u Samoboru, prvi dio turnira igra se još u Zaprešiću, Petrinji i Vrbovcu, a završnica u zagrebačkom Trnskom. Nastupa osam momčadi podijeljenih u dvije grupe. U grupi A su ljubljanska Union Olimpija, skopski Rabotnički, Zagreb te Benetton iz Trevisa. U B grupi su Alba iz Berlina, Hemofarm iz Vršca, Bosna iz Sarajeva i RVK iz Moskve.

U Košarkaškom klubu Zagreb željeli su svojim mladim igračima omogućiti stjecanje iskustva u međunarodnoj konkurenciji s renomiranim protivnicima, jer je to klub koji je u Hrvatskoj stekao reputaciju i po vrlo dobrom radu sa svojim podmlatkom. Za nas je posebno bio zanimljiv podatak koji je rekao gospodin Sučević, a to je da traže klub iz nižeg ranga natjecanja s kojim bi uspostavili dugogodišnju suradnju. Budući da se u Samoboru gradi nova dvorana u kojoj će košarkaši dobiti svoj dom, gradski pročelnik za društvene djelatnosti Damir Fabek ostavio je otvorenom mogućnost da se ta suradnja uspostavi s Košarkaškim klubom Samobor. Inače, finale turnira odigrat će se 6. siječnja.

M.Š.

 
02.01.2007.

"Zimski odmorko" 2006/07. - završen malonogometni turnir srednjoškolskih momčadi

Pirotehničari najbolji!

Tijekom zimskih praznika redovito se organiziraju različite sportske aktivnosti za učenike osnovnih i srednjih škola Samobora i Svete Nedelje. Tako je i ove godine Školski športski savez otvorio vrata svih sportskih dvorana. Kako je bilo i za očekivati, najveći interes bio je i ove godine za tradicionalni malonogometni turnir "Odmorko" u velikoj sportskoj dvorani OŠ Bogumila Tonija.

Oko 150 učenika sudjelovalo je u turniru srednjoškolskih momčadi da bi na kraju, posljednjeg dana u maloj ligi od četiri ekipe, igrom "svaki sa svakim" prvoplasirana, a ujedno i jedina neporažena ekipa, postala momčad MNK B&D - Pirotehnika Mirnovec, sastavljena od učenika Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole. Drugo mjesto zauzela je ekipa Ćuksovi dečki, sastavljena od učenika Srednje strukovne škole, treća je bila ekipa Branimir Glavaš Tim, sastavljena od učenika Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole, četvrto mjesto pripalo je ekipi Osamnaest bubregof, sastavljenoj od učenika Srednje strukovne škole.

Najbolji strijelac na turniru bio je Marko Beloša, s osam postignutih golova.

Zanimljivost ovogodišnjeg turnira je da nije bila prijavljena niti jedna ekipa iz Gimnazije A.G. Matoša. Ovogodišnji turnir organizirali i vodili profesori TZK-a Zdenko Franceković i Saša Kovačević.

Zdravko Frajt

FOTO: Pobjednici - ekipa B&D - Pirotehnika Mirnovec/ETUŠ: Ivan Lalić, Tomislav Dubić, Leopold Lovrić, Sokol Beriša, Darko Frajt, Marko Kolar, Matija Ruklić, Marko Blažević, Marko beloša, Bernardo Kočnar

 
02.01.2007.

Božićni turnir članova STK Samobor 2003

Librić najbolji

Božićni turnir članova STK Samobor 2003

Na Božićnom turniru članova STK Samobor 2003., održanom 29. prosinca prošle godine, u dvorani u Klokočevcu pobijedio je Dražen Librić. Iza njega plasirali su se Marijan Šarić, Dražen Pavlin, Krunoslav Znika, Marko Čaleta, Marijan Lehpamer, Tomislav Medved i Hrvoje Mihalić, Frančesko Glasnović, Božo Petrić, Matko Ladović i Luka Šarić.

I.H.

FOTO: Matko Ladović, Frančesko Glasnović, Marko Čaleta, Dražen Pavlin, Tomislav Medved, Dražen Librić, Krunoslav Znika, Marijan i Luka Šarić

 
02.01.2007.

Božićni turnir mladih stolnotenisača STK Samobor 2003

Mladost koja obećava

Sredinom prosinca u Društvenom domu u Klokočevcu STK Samobor 2003 organizirao je Božićni turnir za svoje mlade stolnotenisače i stolnotenisačice. Svaki sudionik dobio je slatki poklon i priznanje za sudjelovanje, a najbolji priznanja i stolnotenisku lopticu.

Među početnicima, u igri koordinacije i preciznosti najbolja je bila Lara Dukić, ispred Ide Dukić i Marka Skendrovića.

U konkurenciji djevojaka od 1. do 4. razreda pobijedila je Paula Andričević, ispred Katarine Žitković.

Među djevojkama od 5. do 8. razreda najbolja je bila Ivona Jakopač, a iza nje su se plasirale Iva Horvat, Barbara Andričević, Tea Hamerlitz i Dora Fotak.

Najbolji u konkurenciji dječaka od 5. do 8. razreda bio je Luka Šarić. Iza njega su se plasirali Marko Žitković, Juraj Velić, Luka Vapnar i David Skendrović.

Srednjoškolci su pokazali zavidno poznavanje stolnog tenisa, a posebice se istakao pobjednik Hrvoje Mihalić. On je iza sebe ostavio Daniela Terihaja, Zrinka Šaleka, Andreu Rađenovića, Petra Babojelića i Antonija Šimića.

Barbara Andričević i Tea Hamerlitz igrale su izvan konkurencije.

I.H.

 
02.01.2007.

ULTIMATE FIGHT - Nedavno održani Ultimate Fight Challenge Samobor 2006. svjedoči o velikom interesu Samoboraca za ovaj sport

Dobri borci Samoborci

ULTIMATE FIGHT - Nedavno održani Ultimate Fight Challenge Samobor 2006. svjedoči o velikom interesu Samoboraca za ovaj sport

Brojna je publika sredinom prosinca svjedočila o činjenici da sve popularniji ultimate fight i u Samoboru ima velik broj pristalica. U odličnoj organizaciji Kick boxing i Ultimate fight kluba TNT Samobor i Ultimate fight kluba Dubrava održan je Fight Challenge 2006., a samoborska dvorana se toga dana na opće oduševljenje publike pretvorila u pravu borilačku arenu.

Voditelji klubova Mladen i Nenad Šančić (UFK Samobor) i Bernard Ban (UFK Dubrava) odlično su pripremili borce iz svojih klubova koji su se uspješno suprotstavili borcima iz Slovačke i Hrvatske. Odličnim i atraktivnim borbama prikazane su sve draži ovog sporta. Bilo je tu vrhunskih majstora kick boxinga, ultimate fighta, kyokushin karatea, hrvanja, free fighta i tajlandskog boksa, koji su svojim majstorijama uz niz knock outa izazvali brojne aplauze još brojnije publike.

Pravo oduševljenje izazvala je glavna borba večeri u kojoj su se sukobili Marko Šintić (UFK Samobor) i Dražen Forgać (UFK Zelina). Borba je trajala punih 10 minuta, a u brojnim izmjenama udaraca i hrvačkih zahvata Marko Šintić je savladao protivnika i demonstrirao iznimnu kvalitetu borbe u parteru i u stojećoj poziciji. Marko je bio bolji u svim segmentima borbe i time zasluženo pobijedio u glavnoj borbi večeri.

Značajnu ulogu imali su Andrija Šančić i Danijel Penić koji su u svojim nastupima prikazali odličnu volju i spremnost za borbu. Iako je Andrija Šančić (16) bio najmlađi borac prikazao je odličnu tehničku pripremljenost, čime je i zasluženo pobijedio svog protivnika Dalibora Grgića iz KBK Tsunami Strmec nakon pune 3 runde. Danijel Penić je po prvi puta nastupio u profesionalnoj borbi i izazvao prave ovacije publike. Iako je izgubio, borio se do zadnjeg atoma snage, čime je zaslužio nagradu za najsrčanijeg borca natjecanja.

U narednom razdoblju pred samoborskim su klubom novi izazovi. U siječnju klub organizira internacionalnu kyokushin budo kai kan zimsku školu u Daruvaru. To će biti odlična priprema za buduće borbe. Seminar okuplja borce iz Nizozemske, Njemačke, Italije, Belgije, Srbije, Danske, Mađarske i Hrvatske. Sudjeluje 100 vrhunskih boraca i niz renomiranih svjetskih trenera. Uz našeg, u svijetu renomiranog voditelja Mladena Šančića (6. dan), važna osoba koja će biti prisutna kao jedan od voditelja je Kancho Henk Kuipers (7. dan) koji u svojim klupskim redovima trenira aktualnog pobjednika i svjetskog prvaka K-1 borbi Sammi Shilta. Ovaj seminar će nekim borcima otvoriti mnoga vrata prema boljim i jačim profesionalnim borbama, što u ultimate fightu, što u K-1.

Prepoznavanju kvalitete samoborske škole borilačkih vještina pridonijeli su naši najbolji samoborski borci Nenad Šančić i Marko Šintić koji već dugi niz godina ostvaruju značajne pobijede na europskim i svjetskim natjecanjima pod vodstvom Mladena Šančića (6. dan) i Zvonka Samaržije (4. dan). Marko Šintić, brončani s europskog kyokushin prvenstva pobijedio je aktualnog prvaka europe u brazilskom jiu-jitsu te ostvario niz pobjeda u ultimate fightu.

Nenad Šančić, najsvestraniji samoborski borac, pobijedio je aktualne prvake europe kyokushin karatea u čak dvije kategorije, do 80 kg i u apsolutnoj kategoriji te ostvario niz pobjeda u ultimate fightingu i kick boxingu. Prošlogodišnji je član renomiranog nizozemskog top teama u All round fightingu, borci koji se bore u svim renomiranim disciplinama.

Rekordni broj publike u povijesti samoborske dvorane, atraktivne borbe i mnogi kontakti s vodećim ljudima u svjetskim borilačkim organizacijama odličan su pokazatelj da se u samoborskom kick boxing i ultimate fight klubu odlično radi i trenira. Nadamo se da će tu kvalitetu Grad Samobor konačno uspjeti prepoznati te da će sljedeći Ultimate Fight Challenge u Samoboru biti još uspješniji.

Stjepan Stanić

 
02.01.2007.

KARATE - Proglašeni najbolji sportaši Karate kluba Samobor-Anindol

Pune vitrine odličja

KARATE - Proglašeni najbolji sportaši Karate kluba Samobor-Anindol

U večernjim satima u petak 22. prosinca samoborska diskoteka Luxor bila je prepuna djece, roditelja, natjecatelja i rekreativaca, članova Karate kluba Samobor-Anindol i prijatelja kluba.

Razlog okupljanju bilo je uobičajeno božićno-novogodišnje druženje i proglašenje najboljih sportašica i sportaša kluba u 2006. godini.

Svi proglašeni su dobili medalje i prigodne poklone.

Bilo je i samohvale od strane trenera kluba koji s ponosom ističu osvojenih nekoliko stotina medalja na domaćim i inozemnim natjecanjima, a posebno se ponose s 30 državnih medalja u svim uzrasnim kategorijama, od kojih je čak 15 zlatnih (za usporedbu, drugi klub u Hrvatskoj osvojio je 18 medalja među kojima je 6 zlata).

Posebno valja spomenuti sedmu titulu zaredom seniorske muške ekipe.

Najvažniji rezultat ostvario je Tomislav Rašidagić, koji je na europskom juniorskom prvenstvu osvojio drugo mjesto u srednjoj kategoriji pojedinačno te Nenad Vukobrat koji se može pohvaliti petim mjestom na seniorskom prvenstvu Europe. I Tomislav i Nenad su bili članovi nacionalne seniorske momčadi koja je osvojila 5. mjesto na seniorskom prvenstvu svijeta.

Laureati Karate kluba Samobor-Anindol

Cicibanke: Nola Jandrečić

Mlađi učenici: Zrin Pezer

Mlađe učenice: Rebeka Smolčić

Učenici: Andriano Rajković

Učenice: Ivana Karamatić

Učenici, borbe: Filip Kolarec

Učenice, borbe: Sara Sirovica

Ml.kadeti, kate: Haris Kovačević

Ml.kadetkinje, kate: Tomislava Celižić

Kadeti, kate: Tomislav Stolar

Ml.kadeti, borbe: Matej Tomazin

Ml.kadetkinje, borbe: Maja Lenard

Kadeti, borbe: Nikola Šoić

Kadetkinje, borbe: Ana Lenard

Juniori, borbe: Tomislav Rašidagić

Seniori, borbe: Nenad Vukobrat

Seniorke, borbe: Maja Janković

S.S.

FOTO: Nikola Šoić prima nagradu

 
02.01.2007.

KARATE - Proglašeni najbolji sportaši i klubovi Hrvatskog karate saveza u 2006. godini

Samoborci počistili sve!

KARATE - Proglašeni najbolji sportaši i klubovi Hrvatskog karate saveza u 2006. godini

U zagrebačkom restoranu Horok, na Trgu Krešimira Ćosića, Hrvatski karate savez proglasio je svoje najuspješnije sportašice, sportaše te kolektive za 2006. godinu.

Priznanja su dobili i najuspješniji treneri i suci koji su svojim uspješnim rezultatima na međunarodnoj razini u prošloj godini zadužili hrvatski karate sport.

Seniorska ekipa Samobor-Anindola proglašena je najboljom muškom ekipom u 2006. godini te je tom prilikom kapetanu ekipe Davoru Mrzaku uručena prekrasna plaketa.

Za izuzetne rezultate ostvarene na međunarodnoj razini plakete su primili i sportaši Tomislav Rašidagić i Nenad Vukobrat te njihov trener Darko Šimunec.

Nakon svečane podjele nagrada i priznanja od strane Stjepana Čelana, predsjednika HKS-a, usješni sportaši prionuli su uobičajenom poslu u ovakvim prigodama - čišćenju prepunih stolova raznovrsne hrane.

S.S.

FOTO: Davor Mrzak s predsjednikom saveza Stjepanom Čelanom

 
02.01.2007.

KARATE - 10. Božićni kup, Sutinska vrela, 23. prosinca

Samoborci i Bregančani izvrsni, Tomazin u Izmir

KARATE - 10. Božićni kup, Sutinska vrela, 23. prosinca

Na 10. Božićnom kupu u karateu, održanom 23. prosinca u dvorani Sutinska vrela u Zagrebu, članovi karate klubova Samobor-Anindol i Bregana završili su natjecateljsku sezonu s puno uspjeha.

Bregančani su u konkurenciji 600 natjecatelja iz 70 klubova iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske osvojili 10 odličja u borbama (2 zlata, 3 srebra, 5 bronci), dok su Samoborci osvojili ukupno 11 odličja - 5 zlata, 3 srebra i 3 bronce.

Najveći uspjeh je ostvario član Samobor-Anindola Matej Tomazin, kojem je ovo natjecanje bilo ključno za odabir kadetske reprezentacije koja će početkom veljače 2007. nastupiti na Europskom prvenstvu u turskom Izmiru. Matej je pobijedio u svojoj kategoriji (preko 75 kg) te se tako pridružio kolegi Nikoli Šoiću (kategorija do 70 kg) i kolegici Ani Lenard (kategorija do 57 kg) koji su svoju vizu za Tursku rezervirali prije ovog izbornog turnira.

Nikola je u Podsusedu osvojio drugo mjesto, a Ana po već uhodanoj rutini nikome nije dopustila da je pobijedi te je nadmoćno trijumfirala.

Na žalost, to nije uspjelo i Maji Lenard (kategorija preko 57 kg) koja je u Podsusedu osvojila drugo mjesto, što joj nije dovoljno za odlazak na prvenstvo Europe.

Posebno treba pohvaliti i Nolu Jandrečić koja je pobijedila u konkurenciji cicibanke kate te Tomislava Stolara, dvostrukog kata pobjednika - u konkurenciji mlađih kadeta i kadeta.

Medalje su osvojili i Ivana Karamatić (kate učenice -3. mjesto), Tomislava Celižić (kate mlađe kadetkinje -3. mjesto), Križan Pezer (borbe ml. kadeti do 50 kg - 2. mjesto) i Martina Matulić (borbe učenice do 40 kg – 3. mjesto).

Najuspješniji u redovima Karate kluba Bregana bili su Gabrijela Tušinec i juniorska ekipa.

Gabrijela Tušinec je u atraktivnom nastupu osvojila zlatnu medalju u kategoriji mlađih kadetkinja do 50 kg, a juniorska ekipa u sastavu Dejan Ćosić, Saša Dujmović i Tomislav Šapić u napetom finalu je pobijedila ekipu Tuzle.

Finale su odličnim borbama izborili i Marko Matijaščić, Stefani Filipić i Josipa Bilić, ali su se ovom prilikom morali zadovoljiti srebrnim medaljama.

Treće mjesto i brončane medalje osvojili su Ivan Bilić, Rahel Kožarec, Marina Tančak, Karlo Pejić i Dejan Ćosić.

Na turniru su još nastupili: Paula Andričević, Dijana Ćosić, Ana Matijaščić, Dominik Kovačić i Antonija Žulj.

Trener Goran Romić je izuzetno zadovoljan nastupom svojih učenika i očekuje još uspješniju natjecateljsku sezonu u 2007. godini.

Svi zainteresirani za treniranje karatea u Bregani mogu se javiti u klupske prostorije u Krležinoj 19 ili na tel.: 3375 547, mob.: 091/502 3422. Više o klubu možete saznati na internet adresi www.karate-bregana.hr

S.S.

FOTO: Trener Romić i juniori Ćosić, Šapić, Dujmović

 

Međunarodni košarkaški turnir i u Samoboru

"Zimski odmorko" 2006/07. - završen malonogometni turnir srednjoškolskih momčadi

Božićni turnir članova STK Samobor 2003

Božićni turnir mladih stolnotenisača STK Samobor 2003

ULTIMATE FIGHT - Nedavno održani Ultimate Fight Challenge Samobor 2006. svjedoči o velikom interesu Samoboraca za ovaj sport

KARATE - Proglašeni najbolji sportaši Karate kluba Samobor-Anindol

KARATE - Proglašeni najbolji sportaši i klubovi Hrvatskog karate saveza u 2006. godini

KARATE - 10. Božićni kup, Sutinska vrela, 23. prosinca

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002