19.12.2015.

Samoborski športski savez održao svoju redovnu godišnju skupštinu

SŠS - Prijedlog kategorizacije sportskih grana na doradu

Samoborski športski savez održao svoju redovnu godišnju skupštinu

Bez većih problema prošla je 2. redovna godišnja skupština Samoborskog športskog saveza održana u petak, 18. prosinca, u predvorju Sportske dvorane Samobor.

Nakon izbora radnog predsjedništva i verifikacije zapisnika s prošle sjednice, skupštinari su jednoglasno poduprli izvješće predsjednika Mire Kelečića o radu saveza u proteklom razdoblju, kao i II. izmjene i dopune Programa javnih potreba u sportu Grada Samobora za 2015. godinu, sukladno provedenim zakonskim izmjenama. Također su pozdravljene i usvojene odluke da se u članstvo prime Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor i Brdsko biciklistički klub Krpelj.

Skupština je trebala usvojiti i prijedlog Kategorizacije sportskih grana SŠS-a za razdoblje 2016. – 2018. godine, no ta točka je skinuta s dnevnog reda zbog primjedbi Žarka Adameka i Antuna Laušina, koji nisu zadovoljni statusom koje su njihove sportske grane (šah i automobilizam) dobile temeljem stavke "tradicija sportske grane u Samoboru". Predsjednik Kelečić podsjetio je sve skupštinare da su imali vremena dati svoje primjedbe i dopune na ovaj prijedlog, ali to do sada nitko nije učinio. Ipak, rok im je za iste produljen za još 30 dana.

Sljedeća točka dnevnog reda – Donošenje programa javnih potreba u sportu Grada Samobora u 2016. godini, usvojena je uz 1 glas protiv. Svoje neslaganje smanjenjem sredstava za Teniski klub Samobor 1890 u idućoj godini obrazložio je Vlado Bašić, koji smatra da će im djeca još manje dolaziti zbog visokih članarina, a bez kojih se ne mogu pokriti troškovi rada kluba.

Svoj prijedlog da se u skorije vrijeme otvori mogućnost zapošljavanja jedne osobe koja bi vodila računovodstvo za većinu članica saveza iznio je Viktor Jozić iz Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom, jer smatra da bi im to uvelike olakšalo rad s papirologijom, a da bi se klubovi te stavke u svojim proračunima, koju ionako moraju plaćati, rado odrekli u korist nečije plaće. Izvršni odbor razmotrit će prijedlog i ukoliko se prikupi dovoljno zainteresiranih, probat će ga realizirati.

Prije prigodnog domjenka, samoborske sportske djelatnike pozdravio je viši savjetnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Marijan Kižlin, koji im je, pohvalivši njihov rad i sve veće uspjehe koje postižu, zaželio još bolju sportsku 2016. godinu.

Zahvalom mu je uzvratio predsjednik Kelečić, jer, kako je naglasio, svega toga ne bi bilo kad Grad Samobor ne bi toliko ulagao u svoje sportaše i njihove potrebe, čime su u savezu vrlo zadovoljni.

M.K.

 

Samoborski športski savez održao svoju redovnu godišnju skupštinu

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002