17.12.2009.

MALI NOGOMET - Počeo Trofej grada Samobora, najstariji malonogometni turnir u Hrvatskoj

Eurogol Petrovića

Najstariji malonogometni turnir u Hrvatskoj, a po popularnosti odmah iza "Kutije šibica", tradicionalni Trofej grada Samobora 2009, ove je godine u svom 48. izdanju okupio 96 momčadi (seniora i veterana).

Bilježimo najatraktivniji potez u 1. kolu, kada je Vladimir Petrović (Usora trans) postigao eurogol direktno iz kornera u suprotne rašlje.

Rezultati i strijelci 1. kola:

FORMA PURUS – BISTRO BAČVICA 1:3 (Zlatar/Levanić 2, Fabek), ROST TRGOVINA d.o.o. – STANLEYBET KLADIONICE 3:1 (Peco, Dezdani, Paulić/Krivić), FIANONA SRC HORTI – MNK 7:0 (Huskić 5, Suvajac, Đaja), PEKARNE RUDE – CB ŽUTI 0:4 (Klapan 2, D. Gligora, A. Gligora), GOLF FASADE – GEC KOŽA I GUMA 1:5 (Dorotić/Salopek, Stanec, Konstanjski 2, Huskić), USORA TRANS – TEKSTILAC RAVNICE 2:1 (Petrović, Jurić/Šibenik).

H.P.

 
17.12.2009.

ŠKOLSKI SPORT - NOGOMET - 2. kolo turnira srednjoškolaca

"Ekonomisti" uvjerljivo najbolji

ŠKOLSKI SPORT - NOGOMET - 2. kolo turnira srednjoškolaca

10. prosinca je u dvorani kod srednjih škola odigrano 2. kolo nogometnog turnira srednjoškolaca. Najbolju i najkvalitetniju igru pokazala je ekipa Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole, koja je s četiri pobjede osvojila prvo mjesto. Drugoplasirana je bila ekipa Srednje strukovne škole, s dvije pobjede i dva poraza. Treće mjesto zauzela je ekipa Gimnazije A.G. Matoš, s četiri uvjerljiva poraza.

Z.F.

FOTO: ŠŠD Samoborac, Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole: Filip Dorotić, Josip Matošević, Luka Filipović, Valentino Mihelčić, Franjo Kotarski, Marko Penić, Dominik Stanec, Matija Stanec, Filip Vrančić, Filip Čučić, Zoran Lovrić i Dorijan Bašić. Voditelj ekipe: Davor Munić

 
17.12.2009.

ŠKOLSKI SPORT - RUKOMET - 3. turnir za djevojke - osnovne škole

I treći put Rudarice

ŠKOLSKI SPORT - RUKOMET - 3. turnir za djevojke - osnovne škole

12. prosinca je u dvorani OŠ Bogumila Tonija održan treći ovogodišnji turnir u rukometu, a ovaj su put snage odmjerile učenice 5. i 6. razreda. Kao i u prethodna dva turnira najbolju igru pokazala je ekipa OŠ Rude, koja je sa četiri pobjede i osvojenih osam bodova uvjerljivo osvojila prvo mjesto.

Druga je bila ekipa OŠ Bogumila Tonija, koja je s tri pobjede i jednim porazom osvojila šest bodova. Od trećeg do petog mjesta poredale su se ekipe s jednom pobjedom i dva osvojena boda. Poredak je odlučila gol razlika pa je tako treće mjesto osvojila ekipa OŠ Mihaela Langa, četvrto mjesto ekipa OŠ Sveta Nedelja, a posljednje mjesto ekipa OŠ Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem.

Z.F.

FOTO: ŠŠD Rovi, OŠ Rude - Mirela Ban, Monika Ranogajec, Mateja Runtas, Roberta Hofer, Sarah Grgečić, Albina Načkar, Klara Cvetković, Zrinka Planinčić, Kristina Guliš, Patricija Tomašković i Barbara Planinčić. Voditelj ekipe: Milan Jelenić

 
17.12.2009.

GIMNASTIKA - GK Samobor uspješno organizirao 13. Božićni turnir u sportskoj gimnastici

Šesnaest za trinaesti turnir

GIMNASTIKA - GK Samobor uspješno organizirao 13. Božićni turnir u sportskoj gimnastici

Na tradicionalnom otvorenom zimskom prvenstvu pod nazivom Božićni turnir, koji je 13. put održan u organizaciji GK Samobor, okupilo se ukupno 13 klubova, od čega jedan gostujući, iz Slovenije. U gimnastičkoj dvorani OŠ Bogumila Tonija tako su u subotu, 12. prosinca, nastupili GK Vukovar, GD Beli Manastir, GK Vindija iz Varaždina, GK Split, GK Dišpet iz Šibenika, GK Rijeka, GK Ogulinski Sokol, GK Sokol iz Karlovca, GK Novi Zagreb, ZTD Hrvatski Sokol iz Zagreba, GD Gib Šiška iz Ljubljane, te domaćini GK Samobor. Natjecanje se odvijalo u 4 turnusa; u C programu nastupile su 103 vježbačice u kategorijama mlađih kadetkinja, kadetkinja te juniorki i seniorki, a mlađe kadetkinje i apsolutna kategorija u B programu, njih ukupno 32.

U kategoriji mlađih kadetkinja u C programu 1. mjesto osvojila je Tina Zelčić (ZTD Hrvatski Sokol), ispred Antonije Pisac (GK Split) i Petre Štimec (ZTD Hrvatski Sokol). Najbolje plasirana Samoborka Ema Mihelić zauzela je izvrsno 5. mjesto među 36 najmlađih natjecateljica. Za GK Samobor još su nastupile i Nika Barišić, Sara Petrić, Dunja Šagud, Nina Jurković i Katija Žganjer-Pintarić. U istoj kategoriji ekipno je slavio ZTD Hrvatski Sokol, ispred GK Split, GD Beli Manastir, GK Sokol i GK Samobor.

Među kadetkinjama u C programu prva dva mjesta zauzele su članice GK Split Karmen Vulić i Tea Cvitković, dok je treća bila Samoborka Lucija Nemanić. Sve su Samoborke bile vrlo dobre: Paula Stier zauzela je 5. mjesto, Iva Barišić 7., Marija Sara Mihelić 8., Dora Živković 10., te Karla Kovačić 14. mjesto, što je bilo dovoljno da kao ekipa osvoje pehar za 1. mjesto. Kao pojedinke u ovoj su kategoriji, među 42 vježbačice, nastupile još dvije Samoborke: Ema Kopun i Dora Šagud. Dakle, ekipno 1. mjesto osvojio je GK Samobor, 2. mj. GD Beli Manastir, 3. GK Sokol Slavonski Brod, 4. GD Gib Šiška, 5. GK Sokol i 6. GK Vukovar.

U kategoriji juniorki i seniorki, koje su nastupile zajedno, na svome terenu najviše je bodova skupila viceprvakinja Hrvatske u juniorskoj kategoriji Lucija Kirschenheuter. Kao i obično, briljirala je na svojoj spravi – tlu, a izvrsno je odradila i ruče i gredu. Jedino u čemu su od nje bile bolje drugoplasirana Matea Dodlek i prvakinja Hrvatske Dajana Mrđa (na ovome turniru trećeplasirana zajedno sa seniorkom Anamarijom Kovačić) jest preskok, za koji su obje dobile najvišu ocjenu, čistu šesnaesticu. Helena Kovačić osvojila je 5., Nina Fresl 8. mjesto, a sve zajedno ekipno 1. mjesto! Iza sebe su ostavile GD Gib Šiška te redom GD Beli Manastir, GK Sokol Karlovac i GK Vukovar.

U stankama između turnusa nastupile su cheerleadersice PK Balans pod vodstvom trenerice Sandre Jurković, a publika je bila razdragana nastupom Vilenjaka koji pakiraju božićne darove u izvedbi gimnastičarki GK Samobor, u koreografiji jedne od njihovih trenerica, Aide Badić.

I, na samome kraju, za vrijeme dok je Nives Krošnjar obrađivala podatke, zbrajala ocjene koje su tijekom natjecanja davale sutkinje (na preskoku Monika Oreč i Evica Čutoraš, ručama Aleksandra Bedić i Bosiljka Stojšić, gredi Aida Badić, ujedno i vrhovna sutkinja Božićnog turnira, te Marijana Rački i Martina Lovrić i tlo Ana Sesvečan i Katica Horvatić), juniorska prvakinja Dajana Mrđa i juniorska viceprvakinja Lucija Kirschenheuter počastile su publiku još jednim nastupom. Svaka je od njih još jedanput odradila vježbu na tlu, a nakon oduševljenog pljeska medalje i priznanja dobile su od Lucije Kosaber, učenice 8. razreda, bivše gimnastičarke GK Samobor, dva dana ranije proglašene najboljom sportašicom među osnovnoškolcima na području Zagrebačke županije.

I.H.

U cik zore za Božićni turnir

Predsjednica GK Samobor Kristina Kirschenheuter, jasno, bila je zadovoljna ne samo organizacijskim dijelom posla, nego i rezultatima članica kluba.

- Gimnastički klub Samobor zaista, osim rezultatskim uspjehom svojih natjecateljica i njihovih trenerica Martine Bublić i Aide Badić, može biti zadovoljan, jer je još jedanput pokazao da može organizirati jedno zahtjevno natjecanje, na koje su se odazvali klubovi iz najudaljenih dijelova Lijepe naše. Svjedoče o tome i mnogobrojni komentari, pohvale i trenera, i sutkinja, i roditelja djece koja su nastupala na Božićnom turniru, koji kažu da je ovo natjecanje daleko najbolje organizirano od svih na kojima su bili, na kojemu se niti jedan vježbač, bez obzira na plasman ne osjeća zapostavljenim. Neki od njih upravo zbog toga ne žale truda i ustaju ranim jutrom, oko 3 sata, putuju autobusom ili vlakom i nakon toga se natječu. I ostvaruju izvrsne rezultate. Tako je iz Šibenika noću putovala jedna natjecateljica, iz Splita djevojke su u 7 sati došle vlakom, iz Belog Manastira gimnastičarke su noću autobusom putovale nekoliko sati da bi ranom zorom, na vrijeme stigle na natjecanje. Cijenimo njihovu želju za natjecanjem, volju da dođu, kao i trud njihovih trenera i voditelja, dakako i spremnost roditelja da ih u njihovim naumima podrže. Obećajemo zato ponovno druženje na natjecanju sljedeće godine. Čak smo i datum odredili; bit će to 18. prosinca 2010. – ističe predsjednica GK Samobor Kristina Kirschenheuter, ujedno i voditeljica ove gimnastičke manifestacije, sigurno jedine u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a možda i u Hrvatskoj uopće.

 

MALI NOGOMET - Počeo Trofej grada Samobora, najstariji malonogometni turnir u Hrvatskoj

ŠKOLSKI SPORT - NOGOMET - 2. kolo turnira srednjoškolaca

ŠKOLSKI SPORT - RUKOMET - 3. turnir za djevojke - osnovne škole

GIMNASTIKA - GK Samobor uspješno organizirao 13. Božićni turnir u sportskoj gimnastici

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002