28.07.2009.

MALI NOGOMET - Memorijalni turnir "Milić – Sučić – Hržić"

Izletište Milečki ispred svih

Na tradicionalnom Memorijalnom turniru "Milić – Sučić – Hržić", koji se ove godine održao po 17. put, trijumfirale su momčadi Izletišta Milečki koje su osvojile prva mjesta u konkurenciji seniora i veterana. U finalu seniorskog dijela turnira igrači Milečkog nadvisili su momčad CB Amadeus 3:2 (nakon izvođenja penala), dok su ekipe Perokrova i CB Felix zauzele 3. i 4. mjesto.

U veteranskom dijelu drugo mjesto pripalo je ekipi Udruge 151. brigade, dok su ekipe Radio Samobora i Veterana Galgova zauzele 3. i 4. mjesto.

Najbolji igrač senorskog dijela turnira je Marko Kolar (Izletište Milečki), a veteranskog Rade Dejanović (Izletište Milečki). Nagrade za fair play momčad otišle su u ruke Feroimpexa i Veterana Medsava.

Turnir je zaključen dodjelom nagrada na igralištu u Velikoj Rakovici, uz dobru zabavu i tradicionalni vatromet.

M.M.

 
28.07.2009.

KARATE - Ljetni karate kamp - Selce 2009

Zavrijediti put u Rabat

KARATE - Ljetni karate kamp - Selce 2009

Karateke Karate kluba Samobor-Anindol 13. srpnja započele su s ljetnim pripremama pred novu natjecateljsku sezonu. Posebna pažnja u ovih mjesec i pol dana treninga bit će posvećena natjecateljima kadetskog (14-16 godina), juniorskog (16-18 godina) i mlađeg seniorskog uzrasta (18-21 godina). Upravo za taj uzrast predviđeno je na jesen svjetsko prvenstvo koje će se održati u Maroku (Rabat) od 12. do 15. studenoga. Samoborski karate klub imat će jake adute na izbornim natjecanjima kroz koja će pokušati osigurati status putnika za Rabat.

Sestre Lenard, Tomazin, Šoić, Sirovica, Kovačević, Brković, Pezer, Tančak, Kolarec, Kovačić i drugi, bit će zasigurno odlično pripremljeni za novu sezonu, a već 25. kolovoza će nastupiti na turniru u Gradu pored Udina.

Nakon uvodnih pet dana priprema koje su započele u Samoboru, veći dio ekipe se preselio u Selce, gdje su boravili u karlovačkom odmaralištu za djecu i mladež. S trenerima je u Selcu boravilo ukupno 56 članova kluba.

Treninzi su se odvijali dva puta dnevno – u jutarnjim terminima prije većih paklenih vrućina od 7,15 te navečer od 19 sati, kada je pala temperatura. Radilo se u nekoliko grupa tako da su treninzi bili prilagođeni uzrastu i zvanju u karateu. Osim treninga bilo je i puno zabave i veselja, a u konačnici su svi bili potpuno iscrpljeni. No, bez obzira na tu činjenicu svi su se vratili doma sretni i zadovoljni.

S.S.

FOTO: Zajednička fotografija iz Selca

 
28.07.2009.

KYOKUSHINKAI KARATE - All Kyokushin Karate World Championship 2009

Šančić po krunu karijere

KYOKUSHINKAI KARATE - All Kyokushin Karate World Championship 2009

Prije nekoliko dana na službenim stranicama All Kyokushin svjetskog prvenstva, koje će se održati od 2. do 4. listopada u Budimpešti, predstavljen je Nenad Šančić, jedini predstavnik Hrvatske na tom najvećem natjecanju današnjice u kyokushin karateu. Da nije bilo lako kvalificirati se govori činjenica da je Nenad Šančić morao pobijediti na sva četiri ovogodišnja Opena (Dutch, German, Italy, Polish), jer samo prva dva borca cijele IBK organizacije putuju na svjetsko prvenstvo.

Kako pišu strani mediji, organizatori samog svjetskog prvenstva respektiraju takve rezultate i s pravom očekuju odlične borbe od našeg Samoborca, jer ne događa se često da netko uspije osvojiti sva četiri prestižna natjecanja u istoj godini. U prilog tome govori činjenica da su među 800 natjecatelja iz cijelog svijeta predstavljeni borci s najboljim rezultatima u svijetu u zadnjih nekoliko godina, a među njima je i Nenad Šančić.

Samo svjetsko prvenstvo specifično je po tome što će okupiti sve svjetske kyokushinkai organizacije, kao nekad za vrijeme M. Oyame, osnivača kyokushinkai karatea, što nije bio običaj u zadnjih 15 godina. Ovaj rezultat govori da su njegovi treneri Mladen Šančić i Zvonko Samaržija odlično odradili ovaj dio priprema, a uvelike je pomogla i suradnja s Dragom Plečkom prilikom psihološke pripreme i to sve bez ijednog sponzora, samo uz pomoć prijatelja i obitelji.

Nadamo se da će naporan rad uroditi plodom na svjetskom prvenstvu koje bi trebalo biti kruna dvadesetogodišnjeg treniranja.

B. Vlahović

 

MALI NOGOMET - Memorijalni turnir "Milić – Sučić – Hržić"

KARATE - Ljetni karate kamp - Selce 2009

KYOKUSHINKAI KARATE - All Kyokushin Karate World Championship 2009

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002