28.06.2009.

PARAGLIDING - Prvenstvo Hrvatske u preciznom slijetanju i paratriatlon održani na Japetiću

Vrijeme im se smilovalo

PARAGLIDING - Prvenstvo Hrvatske u preciznom slijetanju i paratriatlon održani na Japetiću

Paragliding klub Parafreek iz Samobora bio je organizator otvorenog državnog prvenstva Hrvatske u preciznom slijetanju parajedrilicom i 12. Parajapetića - otvorenog natjecanja u paratriatlonu (precizno slijetanje, trčanje, biciklizam) na svima dobro poznatom Japetiću. Zbog lošeg vremena prvenstvo i natjecanje je dva puta odgađano, ali su uporni organizatori napokon dočekali i vikend kada im se vrijeme smilovalo.

Na Državnom prvenstvu u preciznom slijetanju (2. kolo) sudjelovao je 21 natjecatelj u službenoj konkurenciji iz 5 klubova, a zahvaljujući odličnoj organizaciji održano je svih 5 planiranih serija. U pojedinačnoj seriji prvo mjesto osvojio je Radoslav Ostermann iz PJK Zagreb, dok je njegov klupski kolega Bruno Pavić zauzeo drugo mjesto. Treći je bio Vedran Žgela iz Parafreeka. Od ostalih članova Parafreeka 9. je bio Zvonimir Rade, 12. Goran Burazer, 14. Jadranko Mormil, 20. Zoltan Bartaky, a 21. Goran Žauhar. U klupskom poretku prvo mjesto pripalo je PJK Zagreb, drugo KSL Kolibri Cvetlin, a treće Parafreeku Samobor.

Cilj natjecanja je precizno sletjeti u označeni krug promjera 10 metara, u čijem se središtu nalazi elektronska naprava koja mjeri rezultate natjecatelja u centimetrima. Nulu, odnosno slijetanje u sam centar kruga ostvarili su natjecatelji iz PJK Zagreb Davor Aničić i pojedinačni prvak Radoslav Ostermann u završnom petom krugu.

U ukupnom poretku liga kupa nakon dva od ukupno pet natjecanja vode Kolibri, Parafreekovci su drugi, Zagrebaši treći, Ivanec četvrti, a Kalnik je peti. U pojedinačnoj konkurenciji vodi Zdravko Jakop iz Ivanca.

Što se tiče 12. po redu PARAJapetića (najstarijeg takvog natjecanja u nas) održana su natjecanja u preletu i trodisciplinskom paratriatlonu (trčanje, biciklizam i precizno slijetanje). U preletu je poredak sljedeći: 1. Danko Petrin, 2. Goran Žauhar, 3. Krešimir Kovačić.

U pojedinačnoj kategoriji paratriatlona u muškoj konkurenciji najbrži i najprecizniji bio je Simeon Klokočovnik, ispred Sandija Marinčića i Danka Petrina. Kod žena najuspješnija je bila Jelena Kantoci ispred Nataše Međaković i Martine Hohnjec. Ekipno najuspješniji su kod muškaraca bili Nikola Hrković, Ivan Troha i Goran Kelečić, a kod žena Nataša Međaković, Jelena Kantoci i Martina Hohnjec. Najbolja mješovita ekipa su Danko Petrin, Jelena Kantoci i Zdravko Jakop.

Vrlo zanimljivo bilo je i natjecanje rekreativaca u preciznom slijetanju za koje se prijavilo 37 natjecatelja. Tu je pobjedu odnio Zvonko Biberović (Panonija), ispred Simeona Klokočovnika i Sandija Marinčića (oba Kimfly). Jelena Kantoci (Parafreek) ukupno je zauzela 5. mjesto te bila najbolja u konkurenciji žena.

Svečana dodjela medalja i pehara održana je po završetku natjecanja podno Japetića u Svetoj Jani, na imanju Ivice Kneževića.

M.Š.

 
28.06.2009.

ATLETIKA - Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje

Filip Koražija dva put među 8

ATLETIKA - Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje

U Varaždinu se 20. i 21. lipnja održavalo pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje. Organizator ove manifestacije je bio športski atletski klub Varaždin. Natjecanje se održavalo na športskom centru Sloboda. I ovaj put Samobor je predstavljao Atletski klub Samobor 2007: na 300m Lucija Janković, 300m prepone Tara Glaser te na 60m i 300m prepone Filip Koražija i Lovro Librić. Natjecanje je počelo u subotu 20. lipnja, a zbog ozljeda nisu mogli nastupiti Lucija Janković i Lovro Librić, ali je zato Filip Koražija ušao u polufinale i od 32 natjecatelja izborio se za 8. mjesto u državi sa vremenom od 7.99 sekundi na 60 m.

Drugog dana natjecanje, Tara Glaser sa treće pozicije, nakon 200 metara utrke, zapela je na 5 preponi i pala, te se lakše ozlijedila. Odmah joj je bila pružena liječnička pomoć. Na 300 m prepone naš kadet Filip Koražija u konkurenciji 19 natjecatelja osvojio je još jedno izvanredno, 7. mjesto u državi. Slijedi novo natjecanje u Varaždinu i to 1. srpnja, 4.kolo Hrvatske Atletske Lige Sjever.

G.K.Jumić

 
28.06.2009.

RUKOMET - Turnir veterana RK Rudara u povodu 50. obljetnice kluba

Slavili veterani Martina

U sklopu obilježavanja 50. obljetnice osnutka Rukometni klub Rudar iz Ruda za svoje je veterane organizirao prigodni turnir. Na njemu su nastupile ekipe starih sportskih prijatelja i rivala: Jamnice, Sv. Martina, Samobora te ekipa domaćina Rudara. Sve utakmice igrale su se 2x15 minuta, ali i to je pojedincima bilo previše tako da su voditelji ekipa radili izmjene kao u hokeju. Na svim utakmicama prikazan je dobar rukomet s puno želje i borbenosti. Vidjelo se da glava zna, srce želi, ali noge ne slušaju. Bilo je to jedno lijepo druženje, gdje rezultat nije bio u prvom planu, a nastavljeno je trećim poluvremenom koje je trajalo znatno duže od turnira.

Pobjednik turnira je ekipa Sv. Martina, koja je u finalu zasluženo pobijedila ekipu Rudara, a kao kuriozitet moramo istaknuti da su Rudari promašili čak 5 sedmeraca. Treće mjesto osvojila je ekipa Jamnice koja je lako savladala ekipu Samobora. Sve utakmice, na opće zadovoljstvo, odlično je sudio Josip Kuhar.

Rezultati:

Polufinale: Rudar – Jamnica 14:13 (5:7), Sv. Martin – Samobor 13:12 (5:8)

Za 3. mjesto: Jamnica – Samobor 22:16 (9:5)

Za 1. mjesto: Rudar – Sv. Martin 3: 8 (2:3)

I.H.

 
28.06.2009.

RUKOMET - Rukometni turnir mlađih kadeta u Velikoj Gorici

Rudari drugi na jakom turniru

U Velikoj Gorici tijekom predzadnjeg lipanjskog vikenda održan je rukometni turnir za mlađe kadete uz sudjelovanje ekipa Ivanca, Petrinje, Maksimira Pastele, Ivanića, Rudara i domaćina Gorice. Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine, a ekipa Rudara za protivnike je imala ekipe Ivanića i Ivanca. Nakon dvije odlične utakmice i ostvarene dvije pobjede, mlađi kadeti Rudara izborila je nastup u finalu protiv ekipe Gorice. Pobjeda nad ekipom Ivanca predstavlja iznenađenje, jer se radi o jako dobroj ekipi koja je na nedavno održanoj završnici Prvenstva Hrvatske osvojila visoko 7. mjesto. Rudarima ta činjenica kao da je dala dodatni motiv i odigrali su zaista dobru utakmicu, a u zadnju minutu ušli su sa čak 4 pogotka prednosti, što su uporni Ivančani smanjili na dva gola razlike.

U finalnoj utakmici protiv domaćina Gorice Rudare je stigao umor, a protiv sebe su imali vrlo dobru i motiviranu ekipu, koja je to znala iskoristiti. Od samog početka domaćini su agresivnom i dubokom obranom udaljili Rudare od svog gola, a i ono što bi išlo u gol zaustavljao je odlični vratar Marko Bakran. Bez obzira na poraz u finalu Rudari su ostvarili lijep uspjeh, a Andrej Trčak je s 28 postignutih golova proglašen najboljim strijelcem turnira.

Ekipa Rudara nastupila je u sastavu: I. Katanica, D. Tušinec 1, F. Skendrović 9, I. Ledinski 4, A. Skendrović, V. Kelečić 12, T. Štajnkler 2, M. Koščica 6, F. Cvetković, L. Plevko, A. Skendrović 1, A. Trčak 28, D. Tušinec, R. Kišiček 2.

Rezultati:

1. kolo: Rudar – Ivanić 17:15 (10:9), 2. kolo: Rudar – Ivanec 23:21 (11:11)

Finale: Gorica – Rudar 32:25 (21:12)

I.H.

 
28.06.2009.

KARATE - 13. Europski kup za mlade - Bratislava, 20.06.2009.

Karatašima Bregane četiri medalje u Slovačkoj!

KARATE - 13. Europski kup za mlade -  Bratislava, 20.06.2009.

Na 13. Europskom karate kupu za mlade (do 17 god.) u Bratislavi, na kojem je nastupilo oko 600 natjecatelja iz 10 zemalja, članovi karate kluba Bregana osvojili su jedno zlato i tri bronce u borbama. Kvalitetnim nastupom mladi sportaši iz Bregane opet su (kao i prošle godine) bili među najuspješnijim hrvatskim predstavnicima u Slovačkoj.

Paula Andričević je odličnim borbama osvojila prvo mjesto u kategoriji učenica iznad 40 kg. S četiri uvjerljive pobjede zasluženo se okitila zlatnom medaljom. Uspješan nastup imala je Dijana Ćosić koja je osvojila dvije brončane medalje, u kategoriji kadetkinja do 47 kg. i u kategoriji juniorki do 48 kg. Odlične borbe prikazao je i Karlo Pejić u kategoriji juniora do 61 kg. Karlo je nakon dvije pobjede poražen u napetom polufinalnom meču, ali je za utjehu ipak izborio broncu. Unatoč dobrim nastupima, bez medalja su ostale Marina Tančak i Gabrijela Tušinec koje su izgubile mečeve za treće mjesto.

Ovim dobrim rezultatima uspješno je završen prvi dio natjecateljske sezone. Nakon kratkog odmora, trener Goran Romić i natjecatelji Karate kluba Bregana počinju pripreme za kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske na kojima će se odlučivati o izboru reprezentativaca za nastup na Svjetskom prvenstvu u Maroku.

S.S.

Foto: Karate klub Bregana – trener Goran Romić, Marina Tančak, Dijana Ćosić, Gabrijela Tušinec, Paula Andričević, Karlo Pejić.

 
28.06.2009.

STOLNI TENIS - 2. Otvoreno prvenstvo Samobora

Medalje otišle u Zagreb

STOLNI TENIS - 2. Otvoreno prvenstvo Samobora

U četvrtak 18/06/2009. godine, u organizaciji STK Samobora I MO Lug, održano je 2. Otvoreno prvenstvo Samobora na otvorenom na igralištu u Lugu Samoborskom. Povećanje broja natjecatelja govori da ovaj turnir ima budućnost, naravno s dobrim duhom i idejnim začetnikom turnira Frančeskom

Glasnovićem.

Stari novi pobjednik je Danijel Vešligaj, drugo mjesto osvojio je prošle godine trećeplasirani Bojan Sadžak dok je bronca pripala Ivanu Periću. Trojka s medaljama dolazi iz Zagreba.

Uz nešto vjetra, na betonskim stolovima i uz rasvjetu, ovo okupljanje je potvrdilo kako se radi o originalnom turniru,

jedinom takve vrste u kontinentalnom djelu Hrvatske.

K.Z.

 

PARAGLIDING - Prvenstvo Hrvatske u preciznom slijetanju i paratriatlon održani na Japetiću

ATLETIKA - Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje

RUKOMET - Turnir veterana RK Rudara u povodu 50. obljetnice kluba

RUKOMET - Rukometni turnir mlađih kadeta u Velikoj Gorici

KARATE - 13. Europski kup za mlade - Bratislava, 20.06.2009.

STOLNI TENIS - 2. Otvoreno prvenstvo Samobora

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002