03.12.2008.

STOLNI TENIS - 5. kolo 3. stolnoteniske lige srednja Hrvatska

Teško protiv lidera

29. studenoga odigrano je 5. kolo 3. stolnoteniske lige srednja Hrvatska. Samobor je kao gost igrao protiv STK Frima 2 i glatko izgubio 4:0, koji su prvi na tablici i najozbiljniji kandidati za ulazak u 2. ligu.

Samoborci su igrali u sastavu Matko Ladović, Daniel Terihaj i Luka Šarić.

K.Z.

 
03.12.2008.

KOŠARKA - Seniori – A2 liga – 8. kolo Samobor – Zrinjevac 90:74 (48:40)

Utakmica sezone

SAMOBOR: Samardžić 17, Močan 10, Pavlin, Šilobod, Hrvoj 11, Fatorini, Vlajčić 15, Bačić 5, Gašparac 9, Begić, Nakić, Ćorić 23. Trener: Milan Ličina

ZRINJEVAC:. Skelić 5, Planinić, Perović 3, Devčić 10, Tešanović 5, Kežman 13, Milardović 10, Ikić 11, Galović 6, Vukoja, Barbir, Bošnjak 11. Trener: I. Marić

Jedna od najboljih, ako ne i najbolja, utakmica sezone seniora Samobora! Brzim proigravanjima odličnih bekova na centre Vlajčića i Hrvoja, te krila Ćorića, Samoborci vrlo brzo vode s desetak razlike. Polovicom druge četvrtine gosti ubacuju četiri trice zaredom primaknuvši se na samo koš razlike. Samoborci ne dopuštaju iznenađenje i s nekoliko pogodaka u nizu odmah vraćaju vodstvo na desetak razlike.

Drugo poluvrijeme Samoborci sve čvršćom obranom te preko raspoloženog razigravača Samardžića još i povećavaju vodstvo za na kraju uvjerljivu i zasluženu pobjedu i potvrdu solidnog četvrtog mjesta A-2 lige košarkaša. Kod Samoboraca uz vrlo učinkovitog Ćorića s 23 koša i s najviše skokova - 6, iskazali su se još i Samardžić sa 17 i Vlajčić s 15 koševa. Kod gostiju najučinkovitiji je bio bek Kežman s 13 koševa, od čega 3 trice.

T.I.

 
03.12.2008.

KOŠARKA - Seniori – C1 liga – 6. kolo Novska – Samobor II 92:68 (48:28)

Dobrih 6 minuta

SAMOBOR II: Džimbeg, Gionechetti 17, Kudrna, Peris 10, Geiger, Levanić 24, Kleščić 1, Japunčić 7, Šilobod 2, Marković, Hrkalović 7. Trener: Josip Vlah

NOVSKA:. Čučković 2, Piškor, Vujić, Paklec 6, Piacun 15, Blažević 15, Brkić 20, Popović, Šimunović 2, Štimac 1, Tomorad 19, Herceg 12. Trener: M. Baier

Druga ekipa seniora Samobora odlično je ušla u igru i ima vodstvo do šeste minute susreta. Tada domaćini preko snažnog centra Tomorada malo pomalo preuzimaju inicijativu i vodstvo. Do kraja utakmice Samoborci imaju nekoliko padova u igri, koje domaćini kažnjavaju vrlo učinkovito te na kraju zasluženo i uvjerljivo rješavaju utakmicu u svoju korist.

Kod Samoboraca istakao se učinkovitošću Levanić s 24 koša. Uz njega svakako treba spomenuti i mladog juniora Gionechettija, koji je s nekoliko efektnih blokada i zakucavanja izmamio pljesak domaće publike, te uknjižio 17 koševa. Kod domaćina istakao se igrom robusni centar Tomorad s 19, te bekovi Piacun i Blažević s po 15 koševa svaki.

T.I.

 
03.12.2008.

KOŠARKA - Kadeti – II. HRL – 8. kolo Samobor – Zapad 57:73 (35:33)

Kobna bila 16:0 serija

SAMOBOR: Šuvaković I., Bencek 10, Imbert, Muslić, Kalafatić, Šuvaković K. 7, Mandalinić, Tokić 20, Martinović, Omerović 16, Jelić 4, Šmit. Trener: Zdravko Džimbeg

ZAPAD: Slivonja 12, Juroš 15, Krpeljević 2, Markočić 24, Mećavica 8, Radanović 2, Ivšić 10. Trener: P. Poredoš

Dobrom obranom i učinkovitim napadom preko beka Benceka i centra Tokića Samoborci krajem prve četvrtine ostvaruju prednost od 10 koševa. Teško stečeno vodstvo Samoborci su vrlo olako propustili, tako da se utakmica do polovice zadnje četvrtine igra u egalu. Tada Samoborci ostaju dvije, tri minute bez pogotka, a gosti čine seriju od 16:0, od čega je njihov bek Markočić ubacio 4 trice zaredom bez promašaja. U zadnjih par minuta Samoborci se ne uspijevaju vratiti u igru, tako da gosti zasluženo osvajaju bodove. Kod Samoboraca istakao se učinkovitošću Tokić s 20 koševa i čak 25 skokova. Kod gostiju odlično je odigrao u samoj završnici Markočić s 24 koša od čega 4 trice.

T.I.

 
03.12.2008.

KOŠARKA - Mlađi kadeti – 1. županijska liga – 4. kolo Samobor – Ivanić (46:20)

Rano prelomili susret

SAMOBOR: Belamarić 5, Vraneković, Mandalinić 17, Dragozet 2, Imbert 6, Levanić 10, Džimbeg 3, Vranić, Šuvaković I. 6, Šuvaković K. 29. Trener: Robert Levanić

IVANIĆ: Maronić 2, Vrlec 2, Radić 5, Lovrenščak 11, Oštrić, Vujenić, Rašo 16, Gavran, Kolaković, Turkalj, Vasilj. Trener: T. Magić

Mlađi kadeti Samobora u 1. županijskoj ligi i dalje nastavljaju s nizom uvjerljivih pobjeda. Ovaj put stradala je ekipa iz Ivanić Grada koja se uspjela ravnopravno suprotstaviti samo prvu četvrtinu. U drugoj četvrtini Samoborci agresivnom igrom čovjeka po cijelom terenu rješavaju poluvrijeme s tridesetak koševa prednosti. Drugo poluvrijeme igra se u nešto mirnijem tempu, ali dovoljno za pobjedu Samoboraca od visokih četrdesetak koševa razlike. Kod Samoboraca izuzetno raspoložen za igru bio je Karlo Šuvaković s 29 koševa. Uz njega solidno su odigrali Mandalinić s 17 i Levanić s 10 koševa. Kod gostiju istakao se učinkovitošću Rašo sa 16 koševa.

T.I.

 
03.12.2008.

KOŠARKA - NAJAVE

Seniori – A2 liga – 9. kolo

Bosco – Samobor

U nedjelju, 06. prosinca, u 20:30

SD Petar Zrinski u Zagrebu

Seniori – C1 liga – 7. kolo

Samobor II – Ogulin

U nedjelju, 7. prosinca, u 12:20

SD Samobor u Samoboru

Kadeti – II. HRL – 9. kolo

Kaptol – Samobor

U subotu, 6. prosinca, u 19:50

SD Borovje u Zagrebu

 
03.12.2008.

GIMNASTIKA - Zimsko prvenstvo za rekreativce Gimnastičkog kluba Samobor

Bilo ih je lijepo vidjeti

GIMNASTIKA - Zimsko prvenstvo za rekreativce Gimnastičkog kluba Samobor

Ljubitelji sportske gimnastike subotnje su prijepodne 29. studenoga proveli na Zimskom prvenstvu za rekreativce Gimnastičkog kluba Samobor. Užitak je bio gledati mališane kako vješto izvode zadane im gimnastičke elemente, koje su neki od njih sa svojim trenerima Ivanom Maredšićem, Andrejom Ivić, Sandrom Jurković, Ivom Lulić, Sonjom Kovljanin, Jelenom Poduškom i Nives Krošnjar uvježbavali tek nepuna dva mjeseca. Mnogi su imali tremu, neki su, ovoga puta, u zadnji tren i odustali, ali svi oni koji su smogli hrabrosti po prvi put pokazati se pred publikom od nje su nagrađeni toplim pljeskom.

Nastupilo je ukupno 7 dječaka i 76 djevojčica od 4 do 14 godina.

Među sedam "mistera" prva tri mjesta osvojili su: Dino Beribak, Vedran Komerički i Tin Jančić. Prvo mjesto kod Bebačica osvojila je Tena Togonal, a za njom su se plasirale Rujana Tenšek i Lana Bogović. Kod Zvjezdica najbolja je bila Rea Ivanić, zatim Martina Greblički i Nina Horvat. Kod Limačica prvo su mesto podijelile Lana Žitković i Nika Volar, druga je bila Ema Perković, a treća Jana Jelinek. Za prvo mjesto kod Čarobnica izborila se Martina Rebić, drugo Rebeka Nedved, treće Korina Žaja. Kod Misica najbolja je bila Jelena Brkić, zatim Laura Nenadić pa Lea Bošnjak, a kod Bubamara na najviše je postolje stala Lorena Daničić, drugo je mjesto osvojila Paula Vulić, te treće Dijana Beribak.

Još ovaj put među rekreativkama, a od proljeća u natjecateljskom pogonu nastupit će i djevojčice u C programu, koje je vodila trenerica Nives Krošnjar, a dosad su s njima radile Andreja Ivić i njihova prva trenerica Andreja Popović. Na zimskom prvenstvu poredale su se ovako: 1. Marija-Sara Mihelić, 2. Sara Aljinović, 3. Dunja Šagud, 4. Ema Mihelić, 5. Sara Petrić, 6. Nika Barišić, 7. Nina Jurković, 8. Jelena Lesjak.

Do proglašenja rezultata rekreativaca samoborska je publika susprezala dah gledajući nastup na gredi Lucije Kirschenheuter, prvakinje Hrvatske u kadetskoj konkurenciji u C programu, te njezinih družica iz ekipe četverostrukih viceprvakinja države - Lucije Nemanić, Ane Marić, Dore Živković i Karle Kovačić. Svoju vježbu na tlu publici su pokazale najbolja juniorka u C programu na državnom prvenstvu Anamarija Kovačić te juniorke Helena Kovačić, Lucija Kosaber, Tara Glaser i Elena Tančak.

Spomenimo još da se Anamarija Kovačić po prvi put, vrlo uspješno, okušala i kao sutkinja. Uz Martinu Bublić, koja je sudila tlo, Sandru Jurković – gredu i Andreju Popović – ruče, Anamarija Kovačić je sudila preskok.

Za dva tjedna, 13. prosinca, GK Samobor organizira Božićni turnir, natjecanje međunarodnog karaktera, na kojem se očekuje oko 150 sudionica iz svih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva.

Time će GK Samobor završiti rad u ovoj godini, a nakon kratkog blagdanskog odmora počinju pripreme za novu sezonu. Planova je mnogo, a ostvarenje ovisi, osim o dobroj volji i predanome radu, i o jednom od najškakljivijih negimnastičkih elemenata zvanom - financije.

K.K.

 
03.12.2008.

KARATE - Prvenstvo Hrvatske u borbama za kadete i mlađe seniore, Split, 29. studenoga

Bronce za kadete Bregane ekipno i Ivana Bilića pojedinačno

KARATE - Prvenstvo Hrvatske u borbama za kadete i mlađe seniore, Split, 29. studenoga

Na prvenstvu Hrvatske za kadete i mlađe seniore održanom 29. studenoga u Splitu, nastupilo je 263 natjecatelja i 27 ekipa iz 56 klubova. O kvaliteti ovog državnog prvenstva dovoljno govori podatak o broju prijavljenih sportaša, naročito u kadetskom uzrastu, gdje je je bilo od 20 do čak 39 natjecatelja po kategoriji.

Natjecatelji Karate kluba Bregana osvojili su dva vrijedna odličja.

Najuspješniji pojedinac u redovima Bregane bio je Ivan Bilić koji je osvojio broncu u kategoriji kadeta do 57 kilograma. Nakon tri pobjede izgubio je polufinale sudačkim preglasavanjem od kasnijeg pobjednika. Tugu zbog propuštenog finala ipak je ublažila pobjeda u meču za treće mjesto.

Veliki uspjeh ostvarili su kadeti Bregane osvajanjem trećeg mjesta u ekipnom dijelu natjecanja. Ekipa u sastavu Ivan Bilić, Marko Matijaščić, Tomislav Macan i Matija Mataušić odličnim nastupima je izborila prvu ekipnu medalju za Breganu na kadetskom prvenstvu Hrvatske.

Bez medalje su ostale Dijana Ćosić i Marina Tančak, za koje možemo tvrditi da će sljedeće godine sigurno biti u najužem krugu za osvajanje odličja na državnom kadetskom prvenstvu.

Kod mlađih seniora Dejan Ćosić je u kategoriji do 78 kilograma zbog kazne za drugi kontakt u produžetku meča ostao bez prilike da se umiješa u borbu za medalju, jer je njegov protivnik izgubio polufinalni susret.

Rezultati i kvaliteta nastupa natjecatelja Karate kluba Bregana na prvenstvima Hrvatske tijekom ove godine potvrđuju da je stasala sjajna generacija mladih sportaša, koja jamči velike uspjehe u budućnosti.

Više informacija o Karate klubu Bregana možete saznati na internet stranici www.karate-bregana.hr

S.S.

FOTO: Brončana ekipa Karate kluba Bregana: trener Goran Romić, Matija Mataušić, Marko Matijaščić, Tomislav Macan i Ivan Bilić

 

STOLNI TENIS - 5. kolo 3. stolnoteniske lige srednja Hrvatska

KOŠARKA - Seniori – A2 liga – 8. kolo Samobor – Zrinjevac 90:74 (48:40)

KOŠARKA - Seniori – C1 liga – 6. kolo Novska – Samobor II 92:68 (48:28)

KOŠARKA - Kadeti – II. HRL – 8. kolo Samobor – Zapad 57:73 (35:33)

KOŠARKA - Mlađi kadeti – 1. županijska liga – 4. kolo Samobor – Ivanić (46:20)

KOŠARKA - NAJAVE

GIMNASTIKA - Zimsko prvenstvo za rekreativce Gimnastičkog kluba Samobor

KARATE - Prvenstvo Hrvatske u borbama za kadete i mlađe seniore, Split, 29. studenoga

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002