21.01.2008.

STOLNI TENIS - U Jastrebarskom održan 4. otvoreni turnir u stolnom tenisu kadetkinja i kadeta

Samoborci u okviru očekivanog

U subotu, 19. siječnja, u Jastrebarskom je održan 4. otvoreni turnir u stolnom tenisu kadetkinja i kadeta u organizaciji Stolnoteniskog saveza Zagrebačke županije.

U kategoriji najmlađih kadetkinja Katarina Žitković je zauzela 6. mjesto, a Iva Horvat u mlađim kadetkinjama 5. Kadetkinja Tea Hamerlitz zauzela je 2., a Valentina Terihaj 4. mjesto, što je trenerica ženske ekipe STK Samobora Martina Glasnović Horvat ocijenila realnim uspjehom.

U kategoriji najmlađih kadeta Marko Antunović je zauzeo 7. mjesto, a Mateo Vuk 12. U mlađim kadetima D. Šoić je 11., A. Rož 15., 17. je bio D. Pavlin, 18. I. Iviček i 19. M. Žitković.

Kod kadeta L. Šarić zauzeo je 4. mjesto. Trener Librić je turnir ocijenio uspješnim u vrlo jakoj konkurenciji. Tajnik S. Šišak, predstavnik kluba u županiji, za proljetni dio natjecanja županijske Lige nada za dječake, najavljuje i sudjelovanje igrača iz susjedne Dobove – Slovenije, što će natjecanje podići na višu razinu.

K.Z.

 
21.01.2008.

RUKOMET - Novi poziv samoborskoj rukometašici u reprezentaciju

Ivona s repkom u BiH

Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija 25. i 26. siječnja sudjelovat će na međunarodnom turniru u susjednoj Bosni i Hercegovini. Naše kadetkinje nastupit će u Grudama i Mostaru. Ponovno veseli da je poziv izbornika Borisa Dvoršeka dobila i mlada samoborska rukometna nada Ivona Štrkalj.

M.Š.

 
21.01.2008.

KARATE - 17. GRAND PRIX CROATIA - Samobor, 19. i 20. siječnja 2008.

Fiat Punto otišao u Srbiju

KARATE - 17. GRAND PRIX CROATIA - Samobor, 19. i 20. siječnja 2008.

U Samoboru se 19 i 20. siječnja održao 17. po redu tradicionalni karate turnir Grand Prix Croatia, pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga i saveza zagrebačke županije i Turističke zajednice zagrebačke županije i grada Samobora, a u tehničkoj organizaciji Karate kluba Samobor-Anindol. Suorganizator je i ovaj put bio Hrvatski karate savez.

Ove godine kvalitetom i organizacijom ovaj samoborski tradicionalni karate turnir nadvisio je sve ostale do sada održane te se u potpunosti kvalitetom natjecatelja približio najboljim europskim karate natjecanjima, a kvalitetom organizacije iste i nadmašio.

U dva dana je na natjecanju sudjelovalo nevjerojatnih 1314 sportaša iz 142 klubova iz 15 zemalja: Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Italije, Njemačke, Srbije, Crne Gore, Austrije, Finske, Češke, Danske, Bugarske i Latvije.

Najvažniji podatak je svakako da je na samom natjecanju bilo više od 40 natjecatelja koji su proteklih godina osvajali odličja na prvenstvima svijeta i Europe, a bilo je i nekoliko svjetskih i europskih prvaka predvođenih Čehinjom Petcekovom te Slovakom Farmadinom, koji je svakako bio prvo ime turnira. U konačnici nijedno od njih dvoje nije osvojio odličje, što zasigurno samo govori o kvaliteti samih karateka koji su došli u Samobor.

U svakom slučaju bila je to izuzetno kvalitetna sportska priredba rijetko viđena na ovim prostorima, a još više dobiva na značenju zbog izvanrednog medijskog praćenja od strane Hrvatske televizije, RTL televizije, Z1 i OTV-a.

Želja organizatora turnira bila je da osigura najboljim karatistima ove regije kvalitetne kontrolne mečeve, a kadetima i juniorima dobru provjeru forme pred europsko prvenstvo koje će održati u Trstu od 15 do 17. veljače. U tom htijenju u potpunosti se i uspjelo.

Bilo je odličnih i atraktivnih mečeva koje je publika sa zadovoljstvom nagradila gromovitim pljeskom, a tribine su bile ispunjene do posljednjeg mjesta. U tome je pomogla i atraktivna Divasica Marija Husar koja je odlično odradila svoj posao.

Prvog dana, 19. siječnja (subota), na tatamiju nove samoborske sportske dvorane u Hebrangovoj bili su kadeti, juniori i seniori, dok su drugog dana, 20. siječnja (nedjelja), na tatamiju bile mlađe uzrasne kategorije - uzrast do 16 godina starosti.

U oba dana najuspješniji su bili predstavnici klubova iz Hrvatske, što je bilo i za očekivati, obzirom da su bili i najbrojniji, a među njima je najviše odličja pripalo domaćinu KK Samobor-Anindol - čak 18 (6 zlata, 6 srebra i 6 bronci). To je i očekivano s obzirom na kvalitetu sportaša koja se stvara u Samoboru.

I ovog puta zahvaljujući sponzorima organizator turnira dodijelio je vrijedne nagrade za one najbolje u konkurenciji seniorki i seniora. Laskava titula i skuter Piaggio pripao je reprezentativki Hrvatske Petri Volf iz KK Ricroatia, koja je u odlučnom meču pobijedila Opatijku Jelenu Kovačević.

Jelena se morala zadovoljiti sedmodnevnim korištenjem apartmana Funda na Šolti.

Srpski reprezentativac Miloš Jovanović osvojio je glavnu nagradu sponzora tvrtke Anindol, automobil Punto. Miloš je u završnoj borbi pobijedio mladog hrvatskog reprezentativca Tomislava Stepića, srčanog Brođanina koji je ipak bio preslab protivnik srpskom "razaraču".

Bilo je i niz iznenađenja, a za najveće se pobrinula naša Ana Lenard koja je nakon kadetskog 2. mjesta nastupila i u konkurenciji seniorki do 61 kg te u konačnici i pobijedila. Do laskave titule nabolje seniorke morala je "skinuti" juniorsku viceprvakinju Europe Ivanu Bebek te u finalu bivšu seniorsku prvakinju Europe i hrvatsku reprezentativku Petru Naranđu.

Mnogi osvajači europskih i svjetskih medalja nisu čak niti ostvarili plasman: npr. Čehinja Petcekova, aktualna seniorska prvakinja Europe ispala je u 1. kolu, Bosanka Arnela Odžaković, viceprvakinja Europe u teškoj kategoriji također je ostala bez medalje, kao i Sanja Jovanović, juniorska doprvakinja Europe.

Kod seniora to se dogodilo aktualnom apsolutnom doprvaku Europe Slovaku Farmadinu, Slovencu Matiji Matijeviću, viceprvaku Europe u srednjoj kategoriji, zatim europskom teškaškom prvaku, Bosancu Kalušiću koji je izgubio već u 1. kolu...

U katama kod seniorki je slavila Slovakinja Monika Čulenova, a naš reprezentativac Kristijan Novak je nadmašio sve svoje konkurente te su oboje osvojili ljetovanje na Hvaru za dvije osobe koje je poklonila agencija Studio Eda iz Samobora. Ovo je bio očekivan rezultat u katama, obzirom da su i Monika i Kristijan nositelji europskih medalja.

Na kraju ovog velikog karate turnira stizale su riječi pohvale i čestitke organizatoru sa svih strana te su svi najavili svoj dolazak i naredne godine, na 18. Grand Prix Croatia.

Domaćin se obvezao na još bolju i kvalitetniju organizaciju koju će biti vrlo teško nadmašiti, a da bi uspio u tom naumu bit će mu potrebna još veća pomoć lokalne sredine.

Stjepan Stanić

FOTO: Ana Lenard na najvišoj stepenici postolja

Održan međunarodni sudački seminar

Samobor je bio domaćin i međunarodnom sudačkom seminaru koji je vodio Tommy Morris, predsjednik Sudačke komisije svjetske karate federacije (WKF). Seminar je organizirao Hrvatski karate savez i Hrvatska olimpijska akademija HOO-a na čelu s ravnateljem, našim sugrađaninom, Milanom Kolmanom. Na seminaru je sudjelovalo oko stotinjak sudaca iz Hrvatske i inozemstva.

Rezultati KK Samobor-Anindol

1. dan – subota

1. mjesto: Tomislav Stolar, kate kadeti, Maja Lenard, borbe kadetkinje preko 57 kg, Ana Lenard, borbe seniorke do 61 kg i Diana Saleš, borbe seniorke preko 68 kg

2. mjesto: Haris Kovačević, borbe kadeti do 60 kg, Matej Tomazin, borbe kadeti preko 75 kg i Ana Lenard, borbe kadetkinje do 57 kg

3. mjesto: Maja Janković, borbe seniorke preko 68 kg

2. dan - nedjelja

1. mjesto: mlađe kadetkinje, kate ekipno (Celižić, Karamatić, Kralj), Leon Kovačić, borbe učenici do 51 kg

2. mjesto: mlađe učenice, kate ekipno, Rebeka Smolčić, kate učenice, Renato Brković, borbe mlađi kadeti do 64 kg

3. mjesto: Tomislava Celižić, kate mlađe kadetkinje, Zrin Pezer, borbe učenici do 36 kg, Andreas Sirovica, borbe učenici preko 57 kg, Antonio Tančak, borbe mlađi kadeti do 60 kg i Sara Sirovica, mlađe kadetkinje, borbe do 60 kg

Rezultati KK Bregana

Marina Tančak je u kategoriji učenica do 45 kg odličnim nastupom došla do bronce, isto kao i Karlo Pejić.

 
21.01.2008.

KOŠARKA - Seniori – B1 liga, 10. kolo Zapruđe – Samobor 86:94 (37:49)

Centrima penali, bekovima završnica

SAMOBOR: Samardžić 29, Močan 17, Levanić, Peris 2, Hrvoj 8, Fatorini 14, Baranašić 2, Grgečić, Špiček, Mofardin 7, Kutija 15, Marinić. Trener: Milan Ličina

ZAPRUĐE: Lončar M. 4, Šegvić 3, Mijić 19, Lukša 7, Galić, Meglaj 12, Kljujev 6, Koren, Lončar T. 24, Libert, Ivković, Tolić 11. Trener: Igor Erceg

Samoborci su ušli vrlo dobro u utakmicu svjesni da ih samo pobjeda i dalje drži na prvom mjestu B1 lige, tako da polovicom druge četvrtine vode s visokih dvadeset razlike. U tom razdoblju odlično su odigrali u obrani i napadu Močan i Kutija. Tada slijedi nešto ležernija igra Samoboraca, što domaćini koriste za smanjivanje velike razlike.

Kako je tijekom cijele utakmice suđen gotovo svaki kontakt, tako je već krajem prvog poluvremena iz igre izašao do tad vrlo dobri centar Hrvoj, a početkom drugog poluvremena i kapetan Močan. Ubrzo zatim ispadaju još dva centra Samobora, Špiček i Kutija, tako da su se domaćini približili na opasnih 5 razlike 5 minuta prije kraja utakmice.

No, tada odlično odigravaju bekovi Samardžić i Fatorini i s nekoliko trica i prodora na zicer vraćaju razliku na petnaestak razlike za sigurniju završnicu i na kraju vrijednu pobjedu i potvrdu prvog mjesta. Uz Samardžića s 29 koševa odlično su odigrali Močan sa 17, Kutija s 15 i Fatorini sa 14 koševa. Kod Zapruđa najbolje je odigrao centar Lončar s 24 koševa.

T.I.

 
21.01.2008.

KOŠARKA - Prvenstvo sportskih škola – 2. regionalna liga, 6. kolo Samobor – Remete 36:39 (13:19)

Prevagnula sučeva naklonost

SAMOBOR: Belamarić, Rendulić, Mandalinić 7, Imbert 2, Levanić 17, Šuvaković I., Džimbeg 4, Halapa 1, Ostrun, Šuvaković K. 5. Trener: Levanić Robert

REMETE: Jakopec 5, Bartolić 6, Balaško 14, Poljer, Papuga Š., Bazmenjak, Zebić 2, Obućina, Papuga J., Babić 12, Domitrović, Cerovečki. Trener: Hercigonja I.

U utakmici s vrlo dobrim obranama Remete u prvom poluvremenu stvaraju prednost od 6 koševa. U trećoj četvrtini bolja igra Samoboraca i zasluženo izjednačenje, da bi se u zadnjoj četvrtini, u zanimljivoj igri, ekipe smjenjivale u vodstvu. No, u tom razdoblju stekao se dojam da jedan sudac dosuđuje malo previše prekršaja u korist samo jedne ekipe, Remeta, tako da je to na kraju i presudilo i donijelo pobjedu ekipi Remeta. Kod Samoboraca istakao se učinkovitošću Levanić sa 17 koševa, a uz njega vrlo dobro je odigrao centar Karlo Šuvaković s 12 skokova i 5 koševa. Kod Remeta istakli su se učinkovitošću Balaško sa 14 i Babić s 12 koševa.

T.I.

 
21.01.2008.

KOŠARKA - NAJAVE

Seniori – B1 liga, 11. kolo

Samobor – Labrada

Subota, 26. siječnja u 20:20

SD Samobor u Samoboru

Kadeti – 2. regionalna liga, 13. kolo

Samobor – Das Basket

Nedjelja, 27. siječnja u 14:20

SD Samobor u Samoboru

Mlađi kadeti – 1. županijska liga, 8. kolo

Samobor – Petar Zrinski

Nedjelja, 27. siječnja u 16:20

SD Samobor u Samoboru

 
21.01.2008.

RUKOMET - Počele pripreme rukometaša Rudara

Cilj je druga liga

Nakon uspješne polusezone, koju su završili kao vodeći na ljestvici, Rudari su započeli s pripremama za nastavak natjecanja u 3. HRL središte. Na prvom okupljanju pojavili su se svi igrači na koje se računa i u nastavku sezone, a dobra vijest je da su svi igrači zdravi i spremni za napore koji ih očekuju tijekom priprema i natjecanja. Cjelokupne pripreme Rudari će obaviti u Samoboru, jer za to postoje optimalni uvjeti, a za odlazak negdje drugdje klub jednostavno nema potrebna sredstva. Planirano je i odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica s protivnicima iz višeg ranga natjecanja do početka prvenstva 9. veljače.

Tijekom prijelaznog roka, koji je okončan zadnjeg dana prošle godine, Rudari nisu u svoje redove doveli niti jedno novo ime. Sukladno zacrtanoj politici kluba u radu s prvom ekipom priključit će se nekoliko darovitih mladih igrača iz juniorske selekcije. Stručni stožer ocjenjuje da je postojeći igrački kadar dovoljno kvalitetan ostvariti plasman u Drugu rukometnu ligu zapad, a da bi dovođenje igrača, koji nisu pojačanja i koji bi uzimali mjesto domaćim talentima, narušilo odličnu atmosferu u ekipi i klubu.

M.Š.

 

STOLNI TENIS - U Jastrebarskom održan 4. otvoreni turnir u stolnom tenisu kadetkinja i kadeta

RUKOMET - Novi poziv samoborskoj rukometašici u reprezentaciju

KARATE - 17. GRAND PRIX CROATIA - Samobor, 19. i 20. siječnja 2008.

KOŠARKA - Seniori – B1 liga, 10. kolo Zapruđe – Samobor 86:94 (37:49)

KOŠARKA - Prvenstvo sportskih škola – 2. regionalna liga, 6. kolo Samobor – Remete 36:39 (13:19)

KOŠARKA - NAJAVE

RUKOMET - Počele pripreme rukometaša Rudara

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002