21.10.2021.

Petra Škrobot i ekipa zaustavili su "propadanje Samobora" i za samo 4 mjeseca pokazali da stvarno ZNAJU KAKO se to zapravo radi

Niko prije njih niš u Samoboru ni napravil!

Realno, nova gradska vlast je za svoja prva 4 mjeseca zaslužila da ih se javno pohvali i čestita im se na doista impozantnim uspjesima.

U vrlo kratkom vremenskom razdoblju su napravili toliko puno da se slobodno može reći da takve uspjehe od njih nisu očekivali ni najveći optimisti.

Premalo je mjesta u jednom postu kako bi se pobrojali svi ti realizirani projekti i ostali uspjesi pa ćemo spomenuti samo neke - izgradnja novog dječjeg vrtića i uređenje škole u Pavučnjaku, dovođenje projekata društvenih domova u Molvicama i Podgrađu u visoku fazu izgradnje, uređenje desetaka kilometara prometnica, nogostupa i ostale komunalne infrastrukture.

Zatim, uvođenje potpune transparentnosti trošenja novca, čak i izvan zakonskih obaveza, brojne provedene i naručene revizije, analize potreba u javnom gradskom prijevozu, pa kadrovska priprema za obećano korištenje EU fondova (cilj im je bio na svaki gradski milijun - milijun iz EU-a, a sad nitko više ne sumnja da će tako i biti), te nikad bolja komunikacija preko svih kanala s korisnicima proračuna i građanima koji taj proračun pune. Tu je, doduše, bilo i tričavih par sto tisuća kuna novih troškova, ali opravdano. Vratit će se to u milijunima natrag.

Ali, ono najvažnije i najfascinantnije je da su sve to uspjeli bez rebalansa proračuna, koji je donesen krajem prošle godine. Dakle, uspjeli su sve svoje ideje i projekte provesti mudro zaobilazeći dokument koji su izglasali neki diletanti prije njih. A u kojem svega toga vjerojatno nije niti bilo. Ništa tamo vjerojatno nije bilo, osim možda zločestog plana nastavka dvanaestogodišnjeg upropaštavanja Grada (koji, sad vidimo, nije niti postojao), a kojeg je Petra Škrobot promptno zaustavila i za samo 4 mjeseca svima nama pokazala da stvarno ZNA KAKO se to zapravo radi. I sve su to uspjeli bez većine u Gradskom vijeću, bez koalicija i trgovina, jer eto.. neki "opozicijski" vijećnici, poput predsjednice Irene Franceković, spremno su digli ruke za sve prijedloge Petre Škrobot te je tako gradonačelnica pokazala da i taj dio posla radi na najvišoj razini, neviđenoj do sada.

Čak i ono što su "zli jezici" nazivali aferom, a radilo se samo o benignom hapšenju desne ruke gradonačelnice Denisa Mecznera, navodno zbog teških kaznenih djela, uspjeli su riješiti vrlo jednostavno njegovim izbacivanjem iz stranke, ali ne i iz Gradskog vijeća i nadzornih odbora, komisija i upravnih vijeća u koje ga je gradonačelnica imenovala. I te tzv. afere više nema.

Na kraju, predsjednik Milanović je, izgleda, ipak pogriješio kad im je na svečanoj sjednici poručio da povijest Samobora ne počinje s njima. Sve ovo što su postigli daje im za pravo tvrditi suprotno onome što je rekao Milanović, a na svima nama je da se složimo. Povijest Samobora počinje 1. lipnja 2021., jer ovo što su stoljećima radile ili pokušavale raditi generacije Samoboraca je "luk i voda", nebitno i nije vrijedno niti spomena.

Baš kao što je povijest općine Sveta Nedelja počela prije 4 godine, dolaskom na vlast njihovog učitelja i gurua Darija Zurovca. Prije njega je tamo bila močvara i kuruza, a u samo 4 godine su postali uzoran velegrad za sve ostale, a posebno za njihovo mlado, tek 4 mjeseca staro, predgrađe imena Samobor.

Krešo Beljak

Napiši pismo

Niko prije njih niš u Samoboru ni napravil!

Arhiva 2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002