06.02.2020.

Proglašenje najboljih sportaša Grada Samobora u 2019. godini

NAJBOLJI su Helena Vuković i Mario Vavro

Velika svečanost samoborskog sporta, koju Samoborski športski savez organizira početkom svake godine s ciljem proglašenja najboljih u protekloj godini, održana je u četvrtak, 6. veljače, u dvorani samoborskog kina, pred brojnim gostima i uzvanicima iz svijeta domaćeg sporta.

Sportski rezultati su iz godine u godinu sve bolji, Samobor ima sve više prvoligaških momčadi, a ekipe i pojedinci redovito se s medaljama vraćaju s europskih i svjetskih natjecanja, na čemu su sportašima, njihovim trenerima i svim sportskim djelatnicima uvodno čestitali i zahvalili predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, zamjenik glavnog tajnika u Središnjem državnom uredu za šport Krešimir Šamija i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak, koji su im, uz ostale nazočne gradske i županijske dužnosnike i uručili zaslužene nagrade i priznanja.

Najbolji u svojim kategorijama u protekloj godini bili su, prema utvrđenim kriterijima SŠS-a i rezultatima, judašica JK Profectus Helena Vuković, streličar Mario Vavro, stolnotenisač STK Synergia za osobe s invaliditetom Pavao Jozić, ženska ekipa Karate Kluba Samobor, muška ekipa Košarkaškog kluba Samobor, veteran Judo kluba Samobor Josip Šančić, trener Judo kluba Profectus Matija Frlić, sportski djelatnik godine je Goran Romić iz Karate kluba Bregana, a jubilarna nagrada za 60 godina rada dodijeljena je Rukometnom klubu Rudar.

Zaslužena priznanja primili su i perspektivni mladi sportaši i ekipe – Ženski rukometni klub Samobor, generacija 2006./2007., Rukometni klub Rudar, generacija 2004./2005., igrači Rudara Adrian Ćosić i Gabrijel Bartolić, atletičar s invaliditetom Antonio Kosmat, rukometašica Lana Mogulić, judašice Matea Svečnjak, Nikolina Šlatka i Nika Slaček, karatašica Nina Šunjić, gimnastičarka Jelena Kruhan, stolnotenisačica Ana Znika i tenisačica Lana Zbukvić, judaši Teo Bošković i Niko Katanec, karataš Luka Lučić, košarkaš Adrian Seba, orijentacijski trkač Borna Kuzmanić i stolnotenisač Lovro Škalac, ekipa učenika Karate kluba Samobor u katama Antonio Bašić, Fran Jaklenec i Patrik Peld, njihove kolegice iz kluba, također katašice, Nina Šunjić, Melani Đukić i Magdalena Bašić te članovi Školskog športskog društva Bogumilac Sara Šančić i Dorian Gorički.

Svečanost su svojim nastupima uveličale članice Plesnog kluba Point i Kvartet saksofona Glazbene škole Ferdo Livadić, a u ime svih nagrađenih samoborskih sportaša zahvalio je Goran Romić.

M.K.

 
06.02.2020.

Jakov i Dino otputovali u Budimpeštu na europsko prvenstvo

KARATE - Očekujemo i neku medalju

Jakov i Dino otputovali u Budimpeštu na europsko prvenstvo

U srijedu, 5. veljače, put Budimpešte je otputovala hrvatska karate selekcija kadeta, juniora i mlađih seniora koja će nastupiti na 47. Prvenstvu Europe.

Svoje mjesto u autobusu su osigurala i dva juniora Karate kluba Samobor, koji su kroz izborne turnire i nekoliko odrađenih priprema bili najbolji u svojim kategorijama te će zastupati Hrvatsku na najvećoj kontinentalnoj karate smotri.

Jakov Fember će predstavljati Hrvatsku u kategoriji juniora do 61 kg, a Dino Šimunec će biti u lovu na europsku medalju u kategoriji juniora do 68 kg.

I Jakov i Dino su u odličnoj formi i ne treba sumnjati da će dati sve od sebe kako bi dostojno prezentirali svoju državu, grad i klub iz kojeg dolaze.

U Budimpešti će sudjelovati 1155 karateka iz 52 europske države.

T.I.

 

Proglašenje najboljih sportaša Grada Samobora u 2019. godini

Jakov i Dino otputovali u Budimpeštu na europsko prvenstvo

Arhiva 2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002