28.12.2018.

Redovna završna godišnja skupština Samoborskog športskog saveza

Financiranje klubova u skladu s aktivnostima

Svih devet točaka dnevnog reda redovne godišnje skupštine Samoborskog športskog saveza, koja je održana u četvrtak, 27. prosinca u prostorijama Sportske dvorane Samobor, prihvaćeno je jednoglasno. Od njih 39 skupštini su nazočila 32 člana, koji su potvrdili odluke Izvršnog odbora i drugih tijela saveza, među kojima su najvažnije bile razrješenje dosadašnjeg potpredsjednika SŠS-a Hrvoja Frankića, na čije mjesto je došao Dragutin Marović, prijem Kickboxing kluba Fortis u članstvo, te usvajanje izmjena i dopuna Programa javnih potreba u sportu Grada Samobora 2018. godine i usvajanje Financijskog plana i programa rada Samoborskog športskog saveza za 2019.

Predsjednik SŠS-a Miro Kelečić sa zadovoljstvom je na početku pozdravio sve prisutne te ih ukratko podsjetio na sjajne i brojne uspjehe naših sportaša u protekloj godini, kao i na nagrade, medalje i priznanja koja su pojedinci i klubovi osvajali na državnim i međunarodnim natjecanjima. Čestitke je uputio ne samo perjanicama samoborskog sporta poput Ane Lenard i Rukometnog kluba Rudar, već i svim ostalim sportašima, njihovim trenerima i stručnim timovima, koji jednako tako sudjeluju u njihovim iznimnim sportskim rezultatima, a kojima pronose ime svojega grada diljem domovine i svijeta, na čast i ponos cijele zajednice.

Na osobni zahtjev, radi brojnih drugih obaveza, s dužnosti potpredsjednika Samoborskog športskog saveza razriješen je Hrvoje Frankić, a na njegovo mjesto imenovan je Dragutin Marović, koji je tu dužnost već obavljao u jednom od prijašnjih mandata. Radi toga je predsjednik Kelečić pozvao sve ostale da se kandidiraju za upražnjeno mjesto člana Izvršnog odbora saveza umjesto Marovića.

Tajnica Marijana Radek zatim je dodatno pojasnila i izmjene proračuna, koji će i sljedeće godine ostati na razini 6.200.000 kuna, koliko Grad Samobor izdvaja za svoje sportaše. Ove korekcije na kraju godine tehničke su prirode, jer promjene su uglavnom unutar postojećih pozicija zbog dijela nerealiziranih sredstava, koja su onda prebačena u rezerve ili za potrebe natjecanja i liječničkih pregleda. Klubovi i njihova vodstva morat će se ubuduće dodatno potruditi, pratiti natječaje za programe ne samo SŠS-a, već i županije, nacionalnih saveza i HOO-a, jer pred svima je još i predolimpijski ciklus, koji iziskuje i dodatne financije. Radek je naglasila kako savez može pratiti sve potrebe naših sportaša u svim kategorijama, ali će to ubuduće morati s njihove strane biti popraćeno egzaktnim podacima i sustavnim praćenjem svih aktivnosti, što će u konačnici utjecati i na način financiranja. U svemu tome uvijek se mogu za pomoć i savjet obratiti savezu i njegovim službama.

Na imenovanju je zahvalio novi potpredsjednik Marović, koji je svima poželio puno sportske sreće i zdravlja u narednoj godini, a drugi potpredsjednik SŠS-a Davor Cipek izrazio je pak zadovoljstvo suradnjom s gradskim čelnicima i redovitim financijskim praćenjem samoborskih sportaša od strane Grada Samobora, jer dobro zna s kakvim se problemima nose sportaši u drugim gradovima i sredinama.

U raspravi oko preraspodjele sredstava sudjelovali su predsjednici Judo kluba Profectus i STKI Synergia, Frlić i Jozić, koji rade sa sportašima s invaliditetom, te naglasili važnost i potrebu sustavnog vrednovanja, financiranja njihovog rada i potrebe za adekvatnim prostorom. Predsjednik Kelečić i tajnica Radek odgovorili su im kako će im uvijek nastojati izaći u susret, ali i oni moraju redovito pratiti sve natječaje i javljati se na njih kako bi ostvarili dostupna sredstva.

Na kraju je čestitke svima uputio pročelnik Juro Horvat, koji je u ime Grada Samobora obećao našim sportašima da će pratiti sve njihove planirane projekte i aktivnosti, a kojih je zaista puno pa slijedom toga i financijski zahtjevno. No, sve to ih u Gradu izuzetno veseli, jer svaka godina je za naše sportaše sve uspješnija, na veselje svih Samoboraca.

M.K.

 
28.12.2018.

U samoborskoj gradskoj vijećnici priređen prijem za nagrađene samoborske sportaše - rukometaše RK Rudar i Anu Lenard

Rudarima 50.000, a Ani 2.000 kuna poticaja

Povodom značajnih priznanja koje su rukometaši RK Rudar i karatistica Ana Lenard nedavno primili od Hrvatskog olimpijskog odbora, 28. je listopada i u samoborskoj gradskoj vijećnici za njih priređen prijem.

Podsjetimo da su se na svečanoj dodjeli priznanja i nagrada Hrvatskog olimpijskog odbora za 2018. godinu, održanoj 19. prosinca u Zagrebu, među uglednim dobitnicima našli i spomenuti samoborski sportaši.

Rukometni klub Rudar primio je Nagradu Matija Ljubek, koju HOO daje zaslužnicima za životno djelo, a za najuspješniju žensku ekipu proglašena je hrvatska karate reprezentacija, u čijem je sastavu i Samoborka Ana Lenard.

Sportašima su na značajnom priznanju čestitali zamjenici samoborskog gradonačelnika Željko Stanec i Sanja Horvat Iveković te predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić.

Željko Stanec posebno je istaknuo Rude kao mjesto uspješnih priredbi poput Rudarske greblice i turističkih atrakcija kakva je i Rudnik svete Barbare, a takvima se već dugo vremena pokazuju i sportaši, posebice rukometaši Rudara. Isto tako, karatistica Ana Lenard već je godinama u vrhu svjetskog karatea i svojim uspjesima pronosi ime Samobora diljem svijeta, napomenuo je Stanec.

Sanja Horvat Iveković pohvalila je entuzijazam i uspjehe samoborskih sportaša koji mogu biti uzor svim mladima, a Grad Samobor će, u osiguravanju optimalnih uvjeta za rad, i nadalje činiti sve što je u njegovoj moći kako bi rezultati bili još bolji.

I Miro Kelečić je izrazio zadovoljstvo visokim priznanjima samoborskim sportašima, pogotovo zato što dolaze iz krovne sportske organizacije, u kojoj najbolje mogu ocijeniti vrijednost i zasluge pojedinih sportaša i sportskih kolektiva.

A da ne bi sve ostalo samo na riječima, nositeljima priznanja uručene su i prigodne novčane nagrade. RK Rudar je dobio 50.000, a Ana Lenard 2.000 kuna, što će im sigurno pomoći u daljnjem radu i pripremama za sportska natjecanja koja su u 2019. godini pred njima, na čemu su Ana Lenard i predsjednica RK Rudar Snježana Hofer zahvalile gradskim čelnicima.

Nakon prijema za vrijedne je sportaše i sportske djelatnike u Samoborskoj pivnici priređena i skromna zakuska, tijekom koje je bilo prilike i za razgovor o planovima u narednom razdoblju.

R.Š.

 

Redovna završna godišnja skupština Samoborskog športskog saveza

U samoborskoj gradskoj vijećnici priređen prijem za nagrađene samoborske sportaše - rukometaše RK Rudar i Anu Lenard

Arhiva 2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002