20.09.2010.

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 6. kolo

Rakitje – D. Kupčina 3:1 (2:0)

I dalje uvjerljivi

RAKITJE – Igralište u Rakitju

Gledatelja 150

Strijelci: 1:0 Pavić(6), 2:0 M. Barun(43), 3:0 M. Barun(61), 3:1 Stepušin(64)

RAKITJE: D. Barun, K. Barun, Draclin, Horvat (od 86. Boras), D. Martinčević (od 67. Novačić), Nujić, Pavić (od 73. Dororić), M. Barun (od 83. Raić), Ladan, Golub, Hlevnjak (od 15. Martinović)

Trener: Vladimir Tuweg

DONJA KUPČINA: Peršin, Špičić (od 67. Stupljanec), Gerber, Zvonar, Štulec, I. Štulhofer, Spupušin, Miković (od 86. Sabljak), B. Štulhofer, Brezović, Plivelić

Trener: Mijo Štulec

Igrač utakmice: Mihovil Barun (Rakitje)

Lider prvenstva i dalje nastavlja s uvjerljivim igrama i maksimalnim učinkom. U 6. kolu nastradala je momčad Kupčine koja nije mogla protiv raspoloženih domaćina koje je već u 6. minuti doveo u prednost Pavić, a epitet igrača utakmice zaslužio Barun s 2 postignuta gola. Počasni gol za goste postiže Stepušin za konačnih 3:1.

M.M.

Zaprešić – Bestovje 3:3 (0:1)

Martinko u zadnjoj s kreča za bod

KUPLJENOVO – Igralište Zaprešića

Gledatelja 50

Sudac: Šabić (Pavlovići)

Pomoćnici: Batušić (Cvetković) i Belan (Novaki)

Strijelci: 1:0 Kartelo(17), 2:0 Zekić(47), 2:1 Borić(55), 2:2 Borić(88), 2:3 Borić(89), 3:3 Martinko(90 – 11m)

ZAPREŠIĆ: Pavličić, Martinko, Skomrak, Barun, Franjković, Brezak (od 75. Sekušak), Butek, Percela, Zelić (od 40. Zekić), Petričević, Kartelo

Trener: Mario Lovrentijev

BESTOVJE: Rebrović, Lukač, Baksa, Đaković (od 46. Ovčariček), Čakarić, Avsec (od 75. Makek), Sastić, Večerić (od 62. Letinčić), Matijević, Borić, Bećirović (od 46. Stojanović)

Trener: Vladimir Gržan

Crveni karton: Franjković(65)

Igrač utakmice: Goran Borić (Bestovje)

Zanimljiva utakmica u Kupljenovom u kojoj su domaćini početkom nastavka imali sigurnu prednost od 2:0 da bi gosti predvođeni Borićem prvo u 55. smanjili na 2:1, a onda u razmaku od samo jedne minute došli do prednosti od 2:3 (još dva gola Borića). No, do punog plijena nisu mogli jer je konačnih 3:3 u 90. minuti postavio Martinko udarcem s bijele točke.

M.M.

Jaska – Novaki 2:0 (0:0)

I treći poraz

JASTREBARSKO – Igralište Centrala

Gledatelja 100

Sudac: Bionda (Zaprešić)

Pomoćnici: Kurtović (Ivanja Reka) i Novak (Kraj Donji)

Strijelci: 1:0 Gojšić(73), 2:0 Rađenović(77)

JASKA: Nežić, Šoić, Jukić, Tomašević, Aščić, Ivančić (od 46. Penić), Tomašević (od 63. Gojšić), Hasanović, Všetečka (od 59. Rađenović), Novosel

Trener: Branko Mlinar

NOVAKI: Mesec - Grabovac, Živković (od 55. Vrkić), Lešković (od 67. Gerenčer), Đumlija, Bura, Guštin (od 67. Petković), Valek, Gotovac, Bajan, Vuković

Trener: Zvonko Rudelić

Igrač utakmice: Gojšić (Jaska)

Treći poraz u sezoni igrači Novaka su upisali na gostovanju u Jastrebarskom. Prvo poluvrijeme završava rezultatom 0:0, a u nastavku domaći trener pogađa s izmjenama te mu igrači s klupe Gojšić i Rađenović donose vrijedne pobjedu.

M.M.

Mladost (KD) – Bregana 1:3 (1:1)

I druga za redom

KRAJ DONJI – Igralište SRC Bili brig

Gledatelja 100

Sudac: Milašinčić (Jaska)

Pomoćnici: Grdaković (Zdenčina) i Vujčec (Klinča Sela)

Strijelci: 1:0 Valenčak(9), 1:1 Berisha(25), 1:2 Berisha(86), 1:3 Berisha(90)

MLADOST: Boranić, Juratovac (od 70. Sutlar), Hudina, Šakanović, Merkl (od 64. Cimprešak), Marković, Pranjić, Jakolić, Stiperski (od 83. Gačarić), Valenčak, Ivanuš

Trener: Vlado Komar

BREGANA: Vitko, Babojelić, Dam. Celizić, Andabak, Nider, Makarun, Dan. Celizić, Ivančić (od 64. Kumerički), Ovčarić, Berisha, Grdanjski (od 88. Tančak)

Trener: Franjo Šeperić

Igrač utakmice: Sokol Berisha (Bregana)

Drugu uzastopnu pobjedu igrači Franje Šeperića upisali su u Kraju Donjem. Domaćine je u početnu prednost doveo Valenčak u 9. minuti, ali to je i bilo sve od njih. Gosti su imali raspoloženog Berishu koji je u brzo izjednačio rezultat, a u posljednjih 5 minuta susreta dva puta pogodio za krajnjih 1:3 što igrače Bregane diže do šestog mjesta tablice.

M.M.

Nakon 5. kola vodi Rakitje s 18 bodova, drugi je Dinamo (J) sa 16, peto je Bestovje s 11, šesta je Bregana s 10 bodova, dok su Novaki na četrnaestom mjestu s 5 bodova.

 
20.09.2010.

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 5. kolo

Naftaš Ivanić - Klokočevac 6:0 (2:0)

Pravi potop!

IVANIĆ GRAD – Sportski park Zelenjak

Gledatelja 100

Sudac: Jeleč (Zaprešić)

Pomoćnici: Družanović (Zaprešić) i Grgurić (Brdovec)

Strijelci: 1:0 M. Bašić(15), 2:0 D. Bašić(29), 3:0 M. Bašić(48), 4:0 D. Bašić(50), 5:0 Troha(60), 6:0 Vidović(89)

NAFTAŠ IVANIĆ: Jelušić, Vuković, Vidović, Štulec, Samardžić, Troha, Antolković (od 56. Božić), Trivanović (od 50. Lasić), M. Bašić (od 50. Sraka), Duvnjak, D. Bašić

Trener: Ivan Blažević

KLOKOČEVAC: Poljak (od 63. Đurđević), Kovačić (od 46. Sokolović), Žabčić (od 63. Radulović), Janžić, Janjić, Lehpamer, Galinec, Kušter, Vlašić, Kulašević, Beloša

Trener: Ferdo Kamenčić

Igrač utakmice: Dario Bašić (Naftaš Ivanić)

Još jedna loša predstava igrača Klokočevca i visok poraz od 6:0. Domaćini su na krilima braće Bašić nakon 50 minuta imali uvjerljivu prednost od 4:0, svaki je postigao po 2 gola. Za posljednja 2 gola u mreži gostiju su se pobrinuli Troha i Vidović. Bijeli golubovi su jedina momčad bez bodova uz vrlo lošu gol razliku 3:22.

M.M.

Dinamo Hidrel - TOP 0:0

Podjela bodova u derbiju

NOVO ČIĆE – Igralište Dinamo Hidrela

Gledatelja 150

Sudac: Marić

Pomoćnici: Hendak i Drkulec

DINAMO HIDREL: Beko, Matković, Lučić (od od 57. Jularić), Kulić, Miljković, Jovanovski, Rošić (od 64. Kelava), Varovoda, Menjak (od 73. Bradić), Berković, Komljenović

Trener: Željko Domitrović

TOP: Bugarin, Skukan, I. Meglajec, Marijan, Hržić, Lisec, Fabek, Beg (od 13. Radonić), Žlender, G. Meglajec, Jordan

Trener: Miroslav Šorgić

Igrač utakmice: Ivan Berković (Dinamo Hidrel)

U derbiju kola podjela bodova koju je najbolje iskoristio BSK i pobjedom nad Vatrogascem zasjeo na prvo mjesto tablice. Na teškom terenu namočenom od kiše nije bilo previše prilika, najbliže golu su bili domaćini, ali je udarac Berkovića završio na prečki Bugarinovog gola.

M.M.

Mladost (O) – Zrinski Tehnovent 3:3 (2:2)

Kuhar odnio dva boda

OBREZINA – Igralište SRC Mladost

Gledatelja 100

Sudac: Rašić

Pomoćnici: Matić i Grubač (svi iz Zaprešića)

Strijelci: 1:0 Kovačević (8), 1:1 Mataušić(23), 1:2 Murić(25), 2:2 Kuhar(45), 2:3 Jagodić(60), 3:3 Kuhar(85)

MLADOST OBREZINA: Karas, Trupčević, Paurević, Čabraja, Vučilovski, Lukačević (od 63. Harmat), Kuhar, Tadić (od 57. Bilanović), Bedeković (od 57. Kovačić), Obradović, Kovačević

Trener: Josip Palorec

ZRINSKI TEHNOVENT: Kožarec, Petrić, Blažević, Ramić, Kovačević, Mataušić, Murić, Bošnjak, Jagodić, Koletić, Trnar (od 81. Lovrić)

Trener: Damir Dragozet

Igrač utakmice: Damir Kuhar (Mladost)

Domaćini u početnu prednost stižu već u 8. minuti kada Kožareca preciznim udarcem svladava Kovačević. No, gosti se po teškom terenu ubrzo bude te u razmaku od dvije minute golovima Mataušića i Murića donose prednost na svoju stranu. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Kuhar poravnava na 2:2. U nastavku Jagodić drugi put Farkaševčane dovodi u rezultatsku prednost, ali je Kuhar svojim drugim golom pet minuta prije kraja susreta poništava za konačnu podjelu bodova 3:3.

M.M.

Nakon 4. kola vodi BSK s 12 bodova, drugi je Dinamo Hidrel s 11, treći je TOP s 10, Zrinski Tehnovent je petnaesti s 2, dok je Klokočevac na šestnaestom mjestu s 0 bodova.

 
20.09.2010.

KOŠARKA - Međunarodni kadetski turnir Samobor 2010

Naslov domaćinu

KOŠARKA - Međunarodni kadetski turnir Samobor 2010

U prvoj utakmici turnira Samoborci su, predvođeni odličnim Imbertom s učinkom od 19 koševa te Ivanom Šuvakovićem sa 16 i Vranićem s 15, uvjerljivo rezultatom 100:61 (48:42) svladali kadete Auto Lim Laka iz Karlovca izborivši tako finale. U drugoj utakmici kadeti Jelenja-Dražice također su lagano izborili finale, svladavši uvjerljivo 81:42 (40:18) kadete Szentendreia iz Budimpešte. U pobjedničkoj ekipi istaknuo se učinkovitošću Ćubelić s 23, a u poraženoj ekipi Andaška s 18 koševa.

U pauzi turnira u revijalnoj utakmici, koja je više sličila na pravu prvenstvenu, snage su odmjerili seniori Szentendreia protiv mlađih seniora Samobora pojačanih s nekoliko veterana. U uzbudljivoj utakmici ekipe se izmjenjuju u vodstvu gotovo do kraja utakmice, kada najbolji pojedinac na utakmici, Samoborac Gionechetti, atraktivnim zakucavanjem preko dvojice protivnika izjednačuje te s još četiri koša u nizu donosi zasluženu pobjedu 78:74 (32:29) svojoj ekipi.

Utakmica za treće mjesto imala je dva različita poluvremena. Prvo su vrlo kvalitetno odigrali kadeti Szentendreia i vodili s desetak razlike, dok su drugo poluvrijeme već vidno umorni prepustili igru kadetima Auto Lim Laka, koji na kraju zasluženo rješavaju utakmicu s 80:72 (39:42) u svoju korist te osvajaju 3. mjesto.

U finalu u odličnoj utakmici u kojoj su svi igrači davali maksimum, tako da su u nekoliko navrata frcale i iskrice, a koje su odlični suci Maklekin i Zima znalački na vrijeme gasili, Samoborci su do poluvremena velikom preciznošću iz svih pozicija ostvarili prednost od 15 koševa. Gosti se ne predaju i predvođeni odličnim Ćubelićem koji pogađa 6 trica dolaze Samoborcima dvije minute do kraja utakmice na samo 5 razlike. Ipak, u samoj završnici Samoborci izgledaju svježije i ne dopuštaju iznenađenje te s 89:79 (45:30) zasluženo osvajaju 1. mjesto kadetskog turnira. U pobjedi Samoboraca istakao se učinkovitošću Dragozet s 24 koša, a uz njega odličan u obrani i napadu bio je Karlo Šuvaković s 15 koševa. Kod Jelenja-Dražice najučinkovitiji je bio Ćubelić s 26 koševa.

Nakon finala su pehare za osvojena mjesta ekipama te najboljem igraču Ćubeliću iz ekipe Jelenje-Dražice i najboljem strijelcu s 49 koševa iz dvije utakmice Štefancu iz ekipe Auto Lim Lak podijelili gradonačelnik Krešo Beljak i predsjednik KK Samobor Goran Dubravčić. Spomenimo još da je turniru prisustvovao i reprezentativac Hrvatske Mario Kasun, koji se na radost kadeta slikao s ekipama za uspomenu. Sve u svemu, odlična organizacija turnira u režiji KK Samobor, tako da su sve ekipe zadovoljne odnijele lijepe utiske iz Samobora i najavile dolazak i za sljedeću godinu.

T.I.

FOTO:< Košarkaški klub Samobor - Stoje: Miro Kelečić - predsjednik NO kluba, Krešo Beljak – gradonačelnik, Marin Sedlar - trener, Karlo Šuvaković, Lovro Mandalinić, Ivan Ćorić, Goran Dubravčić - predsjednik kluba; Sjede: Ivan Džimbeg, Luka Belamarić, Bruno Levanić, Josip Vranić, Zvjezdan Imbert, Hrvoje Dragozet, Ivan Šuvaković

 
20.09.2010.

KARATE - Slovenija Open 2010 – Kranj, 18. rujna

U Kranju osvojeno srebro i četiri bronce

KARATE - Slovenija Open 2010 – Kranj, 18. rujna

U slovenskom Kranju je u subotu, 18. rujna, održan 10. po redu međunarodni karate turnir Slovenija Open 2010, na kojem je sudjelovala i hrvatska seniorska selekcija. Na turniru su sudjelovali sportašice i sportaši iz sedam zemalja: Slovenije, Austrije, Italije, BiH, Srbije, Mađarske i Hrvatske. Među inima boje Hrvatske zastupali su i natjecatelji Karate kluba Samobor-Anindol, koji su se iz Kranja vratili s pet osvojenih medalja – jednom srebrnom i četiri brončane.

Najuspješniji u Kranju bio je aktualni prvak Hrvatske Nikola Šoić, koji je nakon tri sigurne pobjede u kategoriji do 67 kg izgubio za dlaku tek u finalnom meču. Nikola je odradio odličan turnir, a iz natjecanja u natjecanje pokazuje vidan napredak. Odlično je fizički pripremljen, tako da ima još puno prostora u podizanju natjecateljske forme.

Brončani su u Kranju bili Križan Pezer (do 60 kg), Dario Svetić (do 67 kg), Nenad Vukobrat (do 75 kg) te Tomislav Stolar (kate). Svi su zadovoljili svojim nastupom, a i njihova forma je u uzlaznoj putanji.

Ovog puta lošije sreće bili su Ana Lenard i Antonio Tančak, koji su ostali bez medalje.

I.H.

FOTO: Nikola Šoić

 
20.09.2010.

BICIKLIZAM - Hrvatska MTB brdsko biciklistička reprezentacija nastupila vrlo jakoj UCI Class 1 utrci

Odličan - četvrti!

BICIKLIZAM - Hrvatska MTB brdsko biciklistička reprezentacija nastupila vrlo jakoj UCI Class 1 utrci

Hrvatska MTB brdsko biciklistička reprezentacija nastupila je u subotu, 18. rujna, na vrlo jakoj UCI Class 1 utrci u gradiću Szczawno Zdroj na jugozapadu Poljske. U sastavu reprezentacije bio je i najbolji samoborski biciklist, devetnaestogodišnji Filip Turk, koji je nastupio u jakoj konkurenciji do 23 godine te mu je malo nedostajalo za postolje, jer završio je odličan – četvrti!

Utrku je obilježila vrhunska organizacija, gotovo na razini Svjetskog kupa, ali ipak s nekim nama smiješnim propustima (nije bilo medalja za prva tri natjecatelja niti novčanih nagrada). Utrku inače organizira Langteam, tvrtka u vlasništvu bivšeg poljskog biciklista Czeslawa Langa, koja inače osim MTB utrka organizira i UCI Pro Tour utrku – Tour de Pologne.

S.S.

FOTO: Josip Rumac

 
20.09.2010.

JUDO - Split Open - 18. i 19. rujna

Mladi Samoborci izvrsni

U Splitu je u subotu i nedjelju, 18. i 19. rujna, održan judo turnir i kamp Split Open 2010., na kojem su očekivani uspjeh ostvarili mladi judaši Judo kluba Samobor.

U godištu 2000. i mlađi borili su se Filip Šipek, Borna Ivošević i Helena Vuković i svo troje su bili neprikosnoveni u svojim kategorijama. I dok je za Filipa i Helenu već očekivano da u borbe ulaze bez respekta prema protivnicima, Borna Ivošević je pokazao svoju novu kvalitetu – i dok je gubio nije posustajao, već je napadao. To mu se isplatilo i sve protivnike je pobijedio iponom.

U godištima 1998. i 1999. nastupilo je pet samoborskih judaša i judašica. Sestre Bortas, Marta i Dora, su u Hrvatskoj same sebi najveća konkurencija. U najinteresantnijoj borbi Dora je za zlatni bod pobijedila Martu, ali je sljedeću borbu izgubila odlukom suca. Na kraju, prema načinu bodovanja, Marta je osvojila prvo, a Dora drugo mjesto. Lucija Ivošević je izgubila polufinalnu borbu, ali pobjeđuje u borbi za treće mjesto. Josip Garašić je sigurno pobjeđivao sve protivnike do finala, a u finalu je zbog trenutka dekoncentracije izgubio. Jedini kojemu subota nije bila njegov dan je Dominik Jurković, koji je u najbrojnijoj i vrlo jakoj kategoriji natjecanje završio na petom mjestu.

Dobar početak nove sezone mladih samoborskih judaša rezultat je ljetnih priprema i sudjelovanja na međunarodnom judo kampu u Selcu. Pozivi za sudjelovanje na turnirima gotovo svakodnevno stižu u Judo klub Samobor pa stručno vodstvo ima priliku birati na koji će turnir uputiti koje natjecatelje.

S.S.

 
20.09.2010.

NOGOMET - 4. HNL središte podskupina B – 6. kolo

Laduč - Samobor 2:1 (2:1)

Prvi poraz

LADUČ – Igralište laduča

Gledatelja 150

Sudac: Đurak (Stupno)

Pomoćnici: Vuksan (Sisak) i Krnic (Moščenica)

Strijelci: 0:1 Grgečić(12), 1:1 Muškovac(24), 2:1 Muškovac(26)

LADUČ: Galić, Marković, Hutinski, Vučetić, Rodić, Ostojić, Francis (od 64. Žimberk), Ceraj, Muškovac, Borošak (od 72. Remenar), Galjanić (od 46. Šoštarić)

Trener: Miroslav Vuksanić

SAMOBOR: F. Štefković, Frajt, Hainešek, Salopek, Raić, Novak, I. Štefković, Kasalo (od 77. Naglić), Novak, Grgečić, Brujić

Trener: Zdenko Jedvaj

Igrač utakmice: Mladen Muškovac (Laduč)

Nakon što je u prošlom kolu zabio jednom Savi, u ovom kolu je Muškovac dva puta matirao Štefkovića za prvi ovosezonski poraz Samobora. A sve je počelo dobro za goste, Grgečić nakon solo prodora u 12. minuti pogađa za 0:1. No, domaćini u razmaku od dvije minute dva puta tresu gostujuću mrežu za rezultat 2:1 s kojim se odlazi na odmor. U nastavku najbolju priliku za izjednačenje gostiju promašuje strijelac Grgečić tako da se samoborci iz Laduča vraćaju praznih ruku.

M.M.

Sava – Udarnik

Odgođeno zbog poplave

Nakon 6. kola vodi Mladost (P) sa 16 bodova, drugi je Udarnik s 15 (-1 utakmica), treći je Samobor s 13, dok je Sava na devetom mjestu sa 7 bodova (-1 utakmica).

 

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 6. kolo

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 5. kolo

KOŠARKA - Međunarodni kadetski turnir Samobor 2010

KARATE - Slovenija Open 2010 – Kranj, 18. rujna

BICIKLIZAM - Hrvatska MTB brdsko biciklistička reprezentacija nastupila vrlo jakoj UCI Class 1 utrci

JUDO - Split Open - 18. i 19. rujna

NOGOMET - 4. HNL središte podskupina B – 6. kolo

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002