06.09.2010.

KOŠARKA - Seniori – prijateljska Samobor – Križevci 57:62 (19:36)

Poraz na početku priprema

SAMOBOR: Radičev 3, Gionechetti 9, Šilobod 11, Hrvoj 4, Mikić 3, Nakić 7, Gašparac 9, Begić 6, Vlaić 5, Levanić. Trener: Milan Ličina

KRIŽEVCI: Jančijev 7, Matoić 6, Krčelić 7, Šiprak 13, Kuzmić 6, Bošnjak, Svoboda, Hrkač 4, Krofl, Sedlar 6, Zrnić 11, Hrandek 2. Trener: Marin Zirdum

Nakon kraćih fizičkih priprema seniori Samobora odigrali su svoju prvu pripremnu utakmicu protiv izrazito čvrste i već potpuno pripremljene ekipe iz Križevaca. Gosti čvrstom obranom i organiziranim napadima do kraja prvog poluvremena ostvaruju 17 koševa prednosti. Polovicom treće četvrtine Samoborci su ušli u seriju koševa i smanjuju na svega 5 koševa. Međutim, loš početak u zadnjoj četvrtini i ponovo zaostatak od 18 koševa, koje Samoborci do kraja utakmice uspijevaju smanjiti tek na podnošljivih 5 koševa razlike.

Kod pobjedničke ekipe iz Križevaca najviše su pokazali visoki centri Šiprak s 13 i Zrnić s 11 koševa. Kod Samoboraca odlično su u napadu i obrani odigrali bekovi Šilobod s 11 te Gionechetti i Gašparac s po 9 koševa svaki.

T.I.

 
06.09.2010.

KOŠARKA - NAJAVE

SENIORI – otvorenje sezone prijateljska utakmica protiv viceprvaka A-2 lige Sjever

Samobor - Križevci

U četvrak, 09. rujna, u 21 sat

U SD Samobor u Samoboru

SENIORI – prijateljska utakmica

Samobor - Auctor

U subotu, 11. rujna, u 16,20 sati

U SD Samobor u Samoboru

VETERANI – prijateljska međunarodna povodom Hrvatskog olimpijskog dana

Grad Samobor – Grad Brežice

U petak, 10. rujna, u 17,30 sati

U SD Samobor u Samoboru

 
06.09.2010.

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 3. kolo

Bregana – Novaki 0:0

Neprecizne nišanske sprave

BREGANA – Igralište Bregane

Gledatelja 100

Sudac: Agić (Kerestinec)

Pomoćnici: Krasnić (Strmec) i Šestak (Smerovišće)

BREGANA: Vitko, Babojelić, Dam. Celizić, Andabak, Ivančić, Makarun, Tančak (od 65. Komerički), Dan. Celizić, Ovčarić, Berisha, Grdanjski (od 65. Župančić)

Trener: Franjo Šeperić

NOVAKI: Mesec - Grabovac, Živković, Žagar, Valek (od 60. Petković), Đumlija, Gerenčec, Vidak, Bajan, Gotovac (od 75. Vuković), Guštin (od 90. Pirih), Jedrenčić

Trener: Zvonko Rudelić

Crveni karton: Vidak(78)

Igrač utakmice: Tomislav Mesec – Grabovac (Novaki)

Neprecizne nišanske sprave (ponajviše domaćih napadača) i dobra izvedba gostujuće jedinice Mesec – Grabovca najzaslužniji za podjelu bodova bez golova. Domaći su najbliže golu bili tijekom prvih 45 minuta kada su prilike promašivali Ovčarić, Babojelić, Berisha i Celizić. U nastavku najbolju je priliku propustio Župančić u trenucima kad su gosti igrali s igračem manje (crveni je pokazan Vidaku u 78. minuti).

M.M.

Galgovo – Rakitje 0:1 (0:0)

Ušla u zadnjoj minuti

KLINČA SELA – Igralište Mladosti

Gledatelja 70

Sudac: Milašinčić (Jastrebarsko)

Pomoćnici: Batušić (Cvetković) i Vujčec (Klinča Sela)

Strijelci: 0:1 D. Martinčević(90)

GALGOVO: Šaplek, H. Lisec (od 76. Šeper), S. Šoić, Držanić, Makarun, Balen (od 18. Vulje), M. Šoić (od 90. Kufri), Carin, Konosić, Sirovica (od 37. Balen), F. Razum (od 57. Knežić)

Trener: Zdravko Konosić

RAKITJE: Barun, Draclin (od 47. Pavić), Horvat, D. Martinčević, Nujić, Biškupić (od 3. Raić), K. Martinčević, M. Barun, Ladan, Golub, Hlevnjak, A. Martinčević (od 65. Novačić)

Trener: Ivan Balaško

Igrač utakmice: Damjan Martinčević (Rakitje)

Do gola vrijednog tri boda i preuzimanja vodećeg mjesta na tablici gosti iz Rakitja morali su čekati sve do posljednje minute kada se pred vratima do tada raspoloženog Šapleka najbolje snašao Martinčević i zatresao mrežu. Utakmica je protekla u boljoj igri gosta koji je ipak na kraju stigao do punog plijena.

M.M.

Bestovje – Donja Kupčina 5:3 (3:2)

Kad krene, ne staje

BESTOVJE – Igralište Bestovja

Gledatelja 80

Sudac: Krešić (Samobor)

Pomoćnici: Novak (Pušća) i Žiljak (Zaprešić)

Strijelci: 1:0 Borić(15), 2:0 Borić(16), 3:0 Bećirović(18), 3:1 Splišić(32), 3:2 Plivelić(40), 4:2 Bećirović(57 – 11m), 4:3 Plivelić(67), 5:3 A. Stojanović(90)

BESTOVJE: Antolić, Lukač, Bevanda (od 46. Ovčariček), Čakarić (od 26. Pavlović), Šaković, Šarić, Sastić (od 74. Mikek), Večerić, Hadrović, Borić (od 75. Selimović), Bećirović (od 77. A. Stojanović)

Trener: Vladimir Gržan

DONJA KUPČINA: Brezović, Spišić, Gerber, Zvonar, Štulec, Štulhofer, Krčelić (od 66. Orečić), Miković, Marušić, Veselinović (od 24. Stepušić), Plivelić

Trener: Mijo Štulec

Igrač utakmice: Goran Borić (Bestovje)

Domaćini su do 18. minute vodili već 3:0 i ostatak susreta se činio kao puko odrađivanje stvari. No, gosti iz Kupčine su do poluvremena rezultat uspijeli vratiti u „nemirne vode“ golovima Splišića i Plivelića. U nastavku prvo Bećirović s kreča povisuje na 4:2, ali (ponovno) Plivelić u 67. vraća neizvjesnost na igralište u Bestovju. Ona je konačno riješena u zadnjim trenucima susreta kada Stojanović pogađa za konačnih 5:3.

M.M.

Nakon 3. kola vodi Rakitje s 9 bodova, drugo je Bestovje sa 7, Bregana je deveta sa 4, dok su Novaki na 14. mjestu s 2 boda.

 
06.09.2010.

OLIMPIZAM - Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana u Samoboru

Olimpizam je životna filozofija

Hrvatski olimpijski odbor i ove godine provodi program Hrvatskog olimpijskog dana u suradnji sa Samoborskim športskim savezom i njegovim klubovima, a u našem gradu će se održati tradicionalni susreti sa sportašima Občine Brežice iz Slovenije. Cilj programa je masovnije uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima svakog čovjeka, a naročito djece i mladih. Sportskim susretima Samobora i Brežica želi se kroz aktivnosti i natjecanje promicati sport, rekreaciju i olimpizam, poboljšati zdravstveno stanje i kvalitetu života uopće.

U Olimpijskoj povelji piše: "Olimpizam je životna filozofija kojom se slave i sjedinjuju u uravnoteženu cjelinu kvaliteta tijela, volje i uma. Spajajući sport s kulturom i obrazovanjem, olimpizam teži stvaranju takvog načina života koji se temelji na radosti koja proizlazi iz napora, obrazovnoj vrijednosti dobrog primjera i poštenju univerzalnih temeljnih etičkih načela. Cilj olimpizma je stavljanje sporta u službu skladnog razvoja čovjeka radi stvaranja miroljubivog društva koje nastoji očuvati ljudsko dostojanstvo".

Poveznica među svim sudionicima Hrvatskog olimpijskog dana je majica bijele boje kao simbol mira, sporta i prijateljstva te fair playa.

I ove godine na sportskim susretima Samobora i Brežica 10. rujna sudjelovat će tenisači (od 17 sati na terenima TK Samobor 1890), košarkaši (od 17 i 30 i novoj Sportskoj dvorani Samobor) te nogometaši kadeti (od 18 sati na igralištu NK Samobor).

M.Š.

 
06.09.2010.

RUKOMET - Odigran 33. Memorijalni turnir Franjo Gredelj

Rudari najuspješniji u Brezju

Na igralištu u Brezju 29. kolovoza održan je 33. Memorijalni rukometni turnir Franjo Gredelj. Nastupile su kadetske ekipe RK Rudar, RK Polet i MRK Sloga, a nakon što je turnir službeno otvorio svetonedeljski gradonačelnik Drago Prahin krenulo se s utakmicama.

Prvo su snage odmjerili kadeti. Sloga je poražena od Poleta 12:20 te od Rudara 15:25, a u završnom srazu Rudar je nadvisio Polet s 23:15. U seniorskom dijelu turnira nastupile su iste ekipe, s nepromijenjenim krajnjim rezultatom. Naime, Sloga je i ovaj put zabilježila dva poraza (od Poleta 16:18, a od Rudara 11:28), dok su Rudari ponovno bili uspješniji od Poleta, ovaj put s 25:15. Najboljim igračem turnira proglašen je Ivan Pap iz ekipe Sloge, najbolji golman bio je Matej Murat iz ekipe Poleta, dok je najbolji strijelac bio Andrija Trčak iz ekipe Rudara.

U memorijalnoj utakmici snage su odmjerili veterani Sloge i Rudara. Gosti su pobijedili s 15:12. Na 33. Memorijalnom rukometnom turniru Franjo Gredelj ukupno je sudjelovalo 142 igrača.

I.H.

 
06.09.2010.

ATLETIKA - Održana 15. međunarodna Žumberačka utrka

Mađari najuspješniji

ATLETIKA - Održana 15. međunarodna Žumberačka utrka

U Sošicama je 4. rujna održana 15. po redu međunarodna Žumberačka utrka, osma utrka ovogodišnje Hrvatske cestovne lige, koja na stazi od 15,5 km povezuje sela Radatoviće i Sošice. Nastupila su 123 atletičara iz 5 zemalja i 60-ak djece na dječjim utrkama. I ove godine najuspješniji su bili atletičari iz Mađarske te u muškoj kategoriji osvojili sva tri prva mjesta. Barnabas Bene (24), atletičar koji je nedavno napustio srednje pruge i prešao na duže staze, odnio je pobjedu ispred Tamása Totha (32), natjecatelja koji je tri puta pobjeđivao na Plitvičkom maratonu. Treće mjesto pripalo je izvrsnom Balázs Ottu.

Naš Stubičanin Matija Grabovečki samo nekoliko sekundi iza Otta još jednom je potvrdio svoju životnu formu.

Kod žena Monika Nagy stiže nekoliko sekundi ispred Anisse Badis, pobjednice Žumberačke utrke 2008. godine.

Treća je u cilj, sa čak minutom prednosti ispred prošlogodišnje pobjednice Reke Batai, ušla nama dobro znana Marija Vrajić, pobjednica brojnih dugoprugaških natjecanja i ovogodišnja prvakinja države u maratonu i svjetska prvakinja na 100 km iz 2007.

Prvo mjesto ekipno osvojili su atletičari AK Žumberka i atletičarke KA-Tim Karlovca.

Boris Smičiklas

 
06.09.2010.

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 3. kolo

Klokočevac – Klas 0:3 (0:0)

Spasenić zaključio

KLOKOČEVAC – Igralište Stjepan Celizić Bajdo

Gledatelja 50

Sudac: Novak (Pušća)

Pomoćnici: Jeleč i Grubač (oba iz Zaprešića)

Strijelci: 0:1 Spasenić(58), 0:2 Cagarić(77), 0:3 Spasenić(90)

KLOKOČEVAC: Poljak, Beloša, Žabčić (od 83. Radulović), Janjić, Janžić, Lehpamer, Galinec, Kušter, Vlašić, Kulašević (od 67. Bašić), Gestić

Trener: Ferdo Kamenčić

KLAS: Čuić, Rihtar, Čužić, Kundih, Perić, Hlevnjak (od 86. Janković), Kazić, Špičić (od 73. Šunjić), Cagarić, Vidović (od 66. Serdar)

Trener: Josip Rulek

Igrač utakmice: Loran Spasenić (Klas)

I u trećem nastupu igrači Klokočevca nisu uspjeli doći do prvih bodova. Početnih 0:0 svijetlilo je na semaforu sve do 58. minute kada Spasenić postiže svoj prvi gol. Cagarić dvadesetak minuta kasnije dupla prednost gostiju, a još jedno loše izdanje domaćina zaključuje drugi gol Spasenića za konačnih 0:3 u posljednjim trenucima susreta.

M.M.

Ostrna - TOP 1:0 (0:0)

Pali s vrha

VELIKA OSTRNA – Igralište Ostrne

Gledatelja 300

Sudac: Brnjak (Omamno)

Pomoćnici: Kašnar (Paukovec) i Mustapić (Velika Gorica)

Strijelci: 1:0 Krnjak(60)

OSTRNA: Stublić, Mandić (od 80. Kojundžić), Radovac (od 64. Klarić), Nuši, Funterk, Lovrić, Krnjak, Begović, Marić (od 87. Nestić), Cvijanović (od 54. Stipurić), Jaković (od 90. Cvitić)

Trener: Marijan Glavica

TOP: Husak, Filipi, Ćosić (od 31. Beg), Brkić, Fijan, Lisec, Fabek, Skukan, Žlender, Meglajec (od 85. Bugarin), Jordan

Trener: Milan Končarević

Igrač utakmice: Tomislav Krnjak (Ostrna)

Poraz u Velikoj Ostrni koštao je igrače TOP – a pada s prvog na četvrto mjesto. Domaćini su bili bolja momčad od početka utakmice, no tu su prednost u prilikama iskoristili tek nakon sata vremena igre kada Krnjak postiže gol koji je bio dovoljan za tri boda.

M.M.

BSK – Zrinski Tehnovent 1:0 (0:0)

Nikako do boda

BRDOVEC – Igralište SRC Brdovec

Gledatelja 150

Sudac: Jerbić

Pomoćnici: Miličević i Dragila (svi iz Velike Gorice)

Strijelci: 1:0 Matić(72)

BSK: Balić, Matić, Rasi, Tukonjić, Stipković, Pavić, Lehpamer, Pezić (od 72. Paleščak), Delač (od 85. Lučić), Žlebački, Šintić (od 65. Dujaković)

Trener: Renato Jurčec

ZRINSKI TEHNOVENT: Levak, Dekalić (od 46. M. Jagodić), Mataušić, Ramić, Šicl, Kovačević, Sikirić, Žganjer, D. Jagodić (od 85. Draclin), Koletić (od 46. Jazvić), Bošnjak (od 88. Plečko)

Trener: Damir Dragozet

Igrač utakmice: Smiljan Matić (BSK)

Domaćini su do minimalnog vodstva mogli doći već u 16. minuti, ali najstrožu kaznu nije iskoristio Žlebački čiji udarac završava na okviru vrata. Mreža gostiju iz Farkaševca se ipak zatresla u 72. minuti kada je Matić probio desni bok i prizemnim udarcem svladao Levaka te tako ostavio Zrinski bez bodova nakon odigranih 270 minuta.

M.M.

Nakon 3. kola vodi Dinamo Hidrel s 9 bodova, drugi su Gradići sa 7, TOP je četvrti sa 6, dok su petnaesti i šestnaesti Zrinski Tehnovent i Klokočevac s 0 bodova.

 
06.09.2010.

NOGOMET - 4. HNL središte podskupina B – 3. kolo

Samobor – Mraclin 2:1 (1:0)

Na krilima Grgečića

SAMOBOR – Gradski stadion

Gledatelja 100

Sudac: Jakovina (Savski Marof)

Pomoćnici: Faletar (Popovača) i Vlašić (Donja Vlahinička)

Strijelci: 1:0 Grgečić(30), 2:0 Grgečić(75), 2:1 Dandić(79)

SAMOBOR: F. Štefković, Frajt, Hainešek, Salopek, Raić, Pavlović, I. Štefković (od 60. Kasalo), Novak (od 70. Novoselec), Mišura, Grgečić (od 89. Čejvan), Brujić

Trener: Zdenko Jedvaj

MRACLIN: Đurašin, Ožvald, Fontarić, Dandić, M. Rus, Krpačić (od 61. Gusak), Brebić, Rak, D. Rus (od 20. Košković; od 80. Cetić), Popović, Hadžić

Trener: Mario Štoos

Igrač utakmice: Matija Grgečić (Samobor)

I nakon 270 minuta igrači Zdenka Jedvaja imaju maksimalni učinak. U trećem kolu poraženi su igrači Mraclina čiji je golman kapitulirao u svakom poluvremenu po jednom. U prvom, boljem poluvremenu što se tiče izdanja domaće momčadi, prednost je iznosila samo 1:0 uz mnošto promašenih prilika. U nastavku gosti već u 46. pogađaju stativu, ali se mreža u drugom dijele trese tek u 75. minuti kada Grgečić postiže svoj drugi gol. Gosti ubrzo smanjuju prednost na 2:1, ali je na tome rezultatu i ostalo.

M.M.

Strmec (B) – Sava 2:1 (1:0)

Deset minuta do boda

BEDENICA – Igralište Čret

Gledatelja 100

Sutkinja: Fiskuš (Potočec)

Pomoćnici: Novak (Kraj Donji) i Marčetić (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Frljužec(28), 1:1 M. Matošević(66), 2:1 Gorički(80)

STRMEC BEDENICA: Malogorski, D. Benko (od 71. Šiltić), Martinić (od 62. Štarga), Novački, Frljužec, Gorički, Bedeković, Novak, Šimunović, Benko, Bakša (od 90. Gotal)

Trener: Mario Kovačević

SAVA: Ilić, Kumerički Golemović, Rogić, Čakanić, Bencalić, J. Matošević (od 82. Sastić), Zeman, Kočnar (od 87. Tolić), M. Matošević, Gavran (od 85. Prelec)

Trener: Pero Ignjatić

Igrač utakmice: Ivan Gorički (Strmec Bedenica)

Desetak minuta je nedostajalo da borbeni Strmčani odnesu bod protiv favorizirane momčadi iz Bedenice. Domaćini su nakon pola sata igre golom Frljužeca došli u minimalnu prednost koju je u 66. minuti anulirao Matošević. Taj rezultat je vrijedio sve do 80. kada igrač utakmice Gorički pogađa za konačnih 2:1.

M.M.

Nakon 3. kola vodi Samobor s 9 bodova, koliko ima i drugi Strmec (B), dok je Sava na desetom mjestu s 3 boda.

 
06.09.2010.

KARATE - Međimurje Open – Čakovec, 4. rujna

Pregršt medalja za Samoborce

KARATE - Međimurje Open – Čakovec, 4. rujna

U Čakovcu se 4. rujna u sportskoj dvorani Graditeljske srednje škole održao 14. po redu tradicionalni međunarodni turnir Međimurje Open. Na ovaj drugi turnir u novoj sezoni odazvalo se nešto više od 400 sportaša iz 5 zemalja - Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH i Mađarske.

Turnir je bio posebno jak u seniorskoj konkurenciji, obzirom da se nalazi u programu pripremnih natjecanja Hrvatskog karate saveza, a u sklopu priprema pred svjetsko prvenstvo koje će se održati u Beogradu (27. - 31. listopada), tako da su nastupili svi hrvatski, ali i slovenski reprezentativci.

Samoborci su u Čakovcu sudjelovali sa čak sedamnaest natjecatelja, a njih trinaest je ostvarilo plasman među prva tri.

Posebno se istaknuo kadet Filip Kolarec, koji je povrijeđene šake pokazao vrhunsko majstorstvo te nagovijestio svoju uspješnu natjecateljsku sezonu. Velik trud koji je uložio preko ljeta tijekom klupskih priprema Filip će sigurno sada naplatiti kroz rezultate na tatamiju.

Vrlo uspješni su bili i Sara Sirovica, Ana Lenard i Dario Svetić, koji su se također popeli na najvišu stepenicu svoje kategorije, ali i ostali medaljaši koji su odlično odradili ovaj prestižni međunarodni turnir.

I.H.

Rezultati

1. mjesto - Ana Lenard, seniorke -61 kg

3. mjesto - Križan Pezer, seniori –60 kg

1. mjesto - Dario Svetić, seniori –67 kg

2. mjesto - Haris Kovačević, seniori –67 kg

3. mjesto - Nenad Vukobrat, seniori –75 kg

3. mjesto - Matej Tomazin, seniori –84 kg

3. mjesto - Tomislav Stolar, seniori kate

2. mjesto - Sara Sirovica, mlađe seniorke –60 kg

3. mjesto - Nikola Renčelj, mlađi seniori –68 kg

2. mjesto - Ivana Karamatić, juniorke –59 kg

1. mjesto - Sara Sirovica, juniorke +59 kg

1. mjesto - Filip Kolarec, kadeti –70 kg

2. mjesto - Jakov Bunjevac, mlađi kadeti -57 kg

2. mjesto - Ivana Karamatić, juniorke –59 kg

 

KOŠARKA - Seniori – prijateljska Samobor – Križevci 57:62 (19:36)

KOŠARKA - NAJAVE

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 3. kolo

OLIMPIZAM - Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana u Samoboru

RUKOMET - Odigran 33. Memorijalni turnir Franjo Gredelj

ATLETIKA - Održana 15. međunarodna Žumberačka utrka

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 3. kolo

NOGOMET - 4. HNL središte podskupina B – 3. kolo

KARATE - Međimurje Open – Čakovec, 4. rujna

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002