24.07.2010.

KYOKUSHINKAI KARATE - Matsushima ljetni kamp - Duga uvala 2010

Spojili ugodno i korisno

KYOKUSHINKAI KARATE - Matsushima ljetni kamp - Duga uvala 2010

Hrvatski ogranak međunarodne IKO Matsushima kyokushinkaikan organizacije održao je od 13. do 20. srpnja sada već tradicionalni ljetni trening kamp za djecu i mlade kyokushin karate klubova Bregana DIV, Domenica i Fortis u Dugoj uvali. Edukativno i zabavno bilo je i ovaj put, a odrađeno je ukupno 14 treninga različite usmjerenosti, sve s ciljem usvajanja novih kata, odnosno zadanih formi.

Za trening su, pored natkrivenog borilišta s tatami podlogom, korišteni i svi ostali lokaliteti koje nudi odmaralište Cvrčak, ali i cijela prekrasna Duga uvala – njeni parkovi i šumske staze, dijelom pješčana, a dijelom stjenovita obala te kristalno bistro more.

Usvajanjem novih kata na trening kampu i osobnim usavršavanjem tijekom ljetnih treninga u svojim klubovima, članovi spomenutih klubova imali su priliku pripremiti se za sljedeću natjecateljsku sezonu, koja uključuje i natjecanja u katama.

Od izvantrenažnih aktivnosti, cjelodnevni program kampa bio je ispunjen jutarnjim i poslijepodnevnim kupanjem sa školom plivanja za slabije plivače te za usavršavanje tehnike plivanja za one bolje, različitim radionicama nakon ručka i večernjim zabavnim programom.

U kreativnoj radionici izrađivane su figure od školjaka te su polaznici kućama ponijeli originalne suvenire. Ova radionica je organizirana od strane voditelja i u nju su se uključila i djeca iz ostalih grupa koje su ljetovale u odmaralištu Cvrčak, inače u vlasništvu ustanove Vladimir Nazor iz Zagreba, a poseban interes pokazali su za trening samoobrane koji su za njih upriličili juniori. Polaznici su se uključivali i u radionice ostalih grupa, a posebno zanimljive su bile one glazbene i plesne.

Glazbe i plesa nije nedostajalo niti u večernjem programu vođenom od strane animatora odmarališta, koji je svaku večer nudio tematska natjecanja, od karaoka i plesa do najluđih frizura i igara bez granica.

Na putu do Duge uvale upriličen je kraći izlet u Fužine, kojim je dopunjeno cijelo ovo svojevrsno ljetovanje kroz trening kamp, čija je zadaća bila da se djeca vrate kućama sretna i zadovoljna, ispunjena novim znanjima i vještinama te širih vidika i bogatija za nova prijateljstva.

Više o ovoj, kao i o ostalim aktivnostima Hrvatskog ogranka IKO Matsushima kyokushinkaikan-a i o klubovima Bregana DIV, Domenica i Fortis te Hrvatskog kyokushinkai saveza pogledajte na www.kyokushinkai.hr.

S.S.

 
24.07.2010.

NOGOMET - U Domaslovcu održan tradicionalni nogometni turnir

Izletište Milečki najbolje

17. i 18. srpnja održan je u Domaslovcu, na terenima NK Mladost, sedmi po redu, sada već tradicionalni nogometni turnir. Sudjelovalo je 15 momčadi, a 1. mjesto i novčanu nagradu od 4.500 kn osvojilo je Izletište Milečki, koje je u finalu svladalo ekipu CB Amadeus rezultatom 3:1. Treći je bio CB Felix, a četvrta momčad Uvijek vjerni.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Antonio Mišura (Izletište Milečki), najbolji vratar bio je Filip Štefković (Izletište Milečki) i najbolji strijelac Dejan Murić (CB Felix) s 5 postignutih zgoditaka.

Turnir je ponovno izazvao velik interes i okupio brojno gledateljstvo, za koje je organizator pripremio dobru ugostiteljsku ponudu - raznovrsna jela s roštilja i hladna pića te, uz pomoć mnogobrojnih sponzora, organizirao bogatu tombolu u kojoj je (po principu "svaki broj dobiva") podijeljeno tristotinjak vrijednih nagrada.

Ž.B.

 

KYOKUSHINKAI KARATE - Matsushima ljetni kamp - Duga uvala 2010

NOGOMET - U Domaslovcu održan tradicionalni nogometni turnir

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002