10.05.2010.

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 25. kolo

Bregana – Vatrogasac (Z) 0:2 (0:1)

Hladni tuš

BREGANA – Igralište Bregane

Gledatelja 100

Sudac: Milašinčić (Jastrebarsko)

Pomoćnici: Pavić (Kerestinec) i Vujčec (Klinča Sela)

Strijelci: 0:1 Janeš(41), 0:2 Samardžija(70)

BREGANA: Vitko, Prelec (od 70. Benković), Dolić, Andabak, Makarun, Nider, Ivančić, Dumić, Vlašić, Sokolović (od 70. Kovačić), Tolić (od 87. Štiglić)

Trener: Franjo Šeperić

VATROGASAC ZDENCI: Muratović, Mar. Pažin, Samardžija (od 85. Bura), Krznarić, Janeš, Skender, Šekrst (od 75. Ras), Žulj (od 80. Vugrin), Mat. Pažin (od 87. Brdarić), Merkl, Katušić

Trener: Branimir Krznarić

Igrač utakmice: Krešimir Merkl (Vatrogasac)

Poraz momčadi Bregane protiv lidera lige. Domaćini su se dobro nosili s gostima iz Zdenaca, Vlašić je bio najbliži pogotku u 22. minuti, ali njegova lopta završava na gredi. Gosti svoju priliku za vodstvo koriste, Janeš je neumoljiv iz slobodnog udarca pred kraj prvog dijela. U nastavku Vlašić još jednom pogađa okvir vrata, a pobjedu za goste zapečačuje Samardžija u 70. minuti.

M.M.

Bestovje – Galgovo 3:1 (1:0)

Na krilima Bećirovića

BESTOVJE – Igralište Bestovja

Gledatelja 80

Sudac: Grdaković (Zdenčina)

Pomoćnici: Golub (Guci) i Jurčić (Pribić)

Strijelci: 1:0 Bećirović(14), 1:1 Iv. Razum(47), 2:1 Bećirović(51), 3:1 Borić(88)

BESTOVJE: Rebrović, Šarić (od 46. I. Matijević), Baksa (od 46. Softić), Pavlović, Ovčariček (od 46. Borić), Kurtušić, Selimović, Lukač (od 65. Mikek), Bećirović, Stojanović, Makek

Trener: Vladimir Gržan

GALGOVO: Permin, H. Lisec, M. Konosić, Ig. Makarun (od 60. D. Lisec), Lukić, G. Balen (od 46. J. Balen), Šoić (od 46. T. Konosić),F. Razum (od 60. Držanić), Kolar, Iv. Razum, Sirovica

Trener: Zdravko Konosić

Igrač utakmice: Enis Bećirović (Bestovje)

Pobjeda Bestovja na krilima raspoloženog Bećirovića koji je postigao dva lijepa pogotka. Enis je za 1:0 pogodio u 14. minuti, a ponovno je na djelu bio u 51. i vraćao domaćine u novu prednost nakon što je početkom nastavka na 1:1 poravnao Razum. Potvrdu pobjede pred kraj susreta donosi zamjena Borić.

M.M.

Sloga (B) - Novaki 3:1 (1:1)

Bodovi nade

BREZJE – ŠRC Brezje

Gledatelja 80

Sudac: Fresl

Pomoćnici: Rešetar (oba iz Samobora) i Boras (Rakitje)

Strijelci: 1:0 Kriste(28), 1:1 Bajan(29), 2:1 Dejanović(59), 3:1 D. Karabelj(75)

SLOGA BREZJE: Jelić, R. Karabelj (od 57. Jankavić), Kriste, Jurić, Lovrić, H. Struhak, D. Karabelj (od 74. Dankić), D. Struhak (od 61. Sabljić), Vrdoljak, Borak, Dejanović (od 62. Burnik)

Trener: Dragutin Kuhtić

NOVAKI: Rašić, Marković, Matek (od 65. Anić), Lešković (od 81. F. Popović), Živković, Đumlija, Bajan, Petrović, M. Bungić, Nemet, M. Vrkić

Trener: Boško Resanović

Igrač utakmice: Boris Kriste (Sloga Brezje)

Važni bodovi za momčad iz Brezja nakon nekoliko slabijih nastupa u prošlim kolima. Kriste u 28. trese mrežu za 1:0, ali slavlje domaćina traje samo jednu minutu jer je već u slijedećem napadu rezultat poravnao Bajan. U nastavku prvo Dejanović, a zatim i Karabelj šalju loptu iza nemoćnog Rašića za 7. prvenstvenu pobjedu momčadi Sloge.

M.M.

Mladost (KS) - Rakitje 0:1 (0:0)

Biškupić za cjelokupni plijen

KLINČA SELA – Igralište Mladosti

Gledatelja 100

Sudac: Kakša (Bistra)

Pomoćnici: Jelač (Zaprešić) i Pirša (Zdenčina)

Strijelci: 0:1 Biškupić(86)

MLADOST KLINČA SELA: Bilobrk, Palčić, Matulin, Sirovica, Botički, Rukavina, Stunja, B. Botički, Vujčec (od 46. Nikolić), Kelečić, Matko (od 65. Hodak)

Trener: Nenad Budiščak

RAKITJE: Divković, Martinović, Dorotić, Nujić (od 46. Josipović), Kezić (od 65. Biškupić), Martinčević, Horvat, Ladan (od 89. I. Ačkar), Vrdoljak, Hlevnjak, Debeljak (od 86. Sinković)

Trener: Ivan Balaško

Igrač utakmice: Biškupić (Rakitje)

Jedan pogodak bio je dosta da cjelokupni „plijen“ otiđe put Rakitja. Trener gostiju Balaško u 65. minuti uvodi u igru Biškupića koji mu to dvadesetak minuta kasnije vraća na najbolji mogući način – golom za konačnih 0:1.

M.M.

Nakon dvadesetpetog kola vodi Vatrogasac (Z) sa 66 bodova, drugi je Dinamo (O) s 58, treća je Bregana sa 45 bodova, Bestovje je peto sa 41, Novaki osmi s 36, dok je Rakitje na desetom mjestu s 33 boda.

 
10.05.2010.

6. otvoreni županijski turnir u stolnom tenisu za kadete i kadetkinje

Organizacija vrhunska, rezultati prosječni

U Sportskoj dvorani Samobor 9. je svibnja održan 6. otvoreni županijski turnir u stolnom tenisu za kadete i kadetkinje. Za STK Samobor nastupili su u kategoriji najmlađih kadeta Vid Šoić, Grigor Ilić i Ivan Hribar. Nakon što su prošli grupe Hribar i Ilić prošli su i prvo kolo razigravanja te ispali u drugom kolu, dok je Šoić ispao u prvom kolu razigravanja.

U kategoriji mlađih kadetkinja Katarina Žitković osvojila je treće mjesto, a Anamarija Hribar peto.

Od mlađih kadeta nastupio je Krešo Šarić koji nije uspio proći grupu. Jelena Duvnjak u kategoriji kadetkinja nije uspjela proći grupu.

Od kadeta jedino je grupu prošao Dinko Šoić, ali je ispao u prvom kolu, dok Marko Žitković i Vjeko Pecić nisu uspjeli proći grupu.

Turnir je na vrhunskoj razini organizirao STK Sveta Nedelja - Novaki, a bilo je i natjecatelja iz Slovenije pa se može reći da je turnir imao i međunarodni karakter.

K.Z.

 
10.05.2010.

KARATE - Pripreme ženske kadetske reprezentacije Hrvatske - Samobor, 8. - 9. svibnja

Odličan odaziv kadetkinja

KARATE - Pripreme ženske kadetske reprezentacije Hrvatske - Samobor, 8. - 9. svibnja

Dok su seniori i seniorke nastupali na Europskom prvenstvu u Ateni, u Samoboru su održane pripreme šireg popisa ženske kadetske reprezentacije Hrvatske (14 i 15 godina) u karateu.

Tijekom vikenda je na treninzima i testiranjima sudjelovalo tridesetak mladih sportašica iz cijele Hrvatske koje su vrijedno trenirale i usvajale nova znanja iz sportske borbe.

Iz Karate kluba Bregana su na pripreme pozvane Dijana Ćosić, Stefani Filipić, Paula Andričević, Ana Matijaščić, Marina Bratanić i Mateja Lučić.

Nakon jesenskog dijela natjecateljske sezone bit će poznat uži dio reprezentacije koja će se pripremati za EP u veljači 2011.

Izbornik Goran Romić zadovoljan je prikazanim potencijalom kadetske selekcije i naglašava da se uz kvalitetan rad i zalaganje mogu očekivati uspješni nastupi mladih sportašica na međunarodnim natjecanjima.

S.S.

 
10.05.2010.

JUDO - Judo kup Rimavska Sobota

Josip Garašić "pomeo" konkurenciju

U subotu, 8. svibnja, u Rimavskoj Soboti u Slovačkoj održan je veliki judo kup na kojem su između 500 boraca iz deset zemalja nastupili i natjecatelji Judo kluba Samobor.

Trener Josip Šančić je na put odlučio povesti dio najkvalitetnijih samoborskih judaša mlađih godišta i oni su opravdali njegovo povjerenje. Od osam boraca sedam ih se vratilo s medaljama.

Kod djevojčica Dora Bortas je osvojila srebro, a Marta Bortas i Lucija Ivošević bronce. Kod dječaka Josip Garašić je "pomeo" konkurenciju i osvojio zlato. Dvojica najmlađih, Filip Šipek i Borna Ivošević izgubili su tek u finalu, a Ante Vukres je osvojio broncu. Dominik Jurković je u najbrojnijoj kategoriji uspio doći do 5. mjesta.

Samoborskim judašima predstoji Kup državnosti već ove subote, a 29.5. se održava Prvenstvo RH za mlađe kadete i kadetkinje te Prvenstvo RH za seniore U-23.

S.S.

 
10.05.2010.

JUDO - Pripreme za tradicionalni Kup državnosti

Dođite na vrhunski judo

U subotu, 15. svibnja, u sportskoj dvorani Osnovne škole Bogumila Tonija u organizaciji Judo kluba Samobor održava se tradicionalni Kup državnosti u judu. Pravo nastupa imaju djeca rođena 2000. godine i kasnije te seniori U-23.

Na kraju natjecanja održat će se i Sveučilišno prvenstvo RH u džudu, na kojem pravo nastupa imaju samo studenti.

Natjecanje započinje u 9,30 sati, a ulaz je slobodan.

S.S.

 
10.05.2010.

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 25. kolo

Zrinski Tehnovent – Vrh 3:0 (1:0)

Preko Vrha prema vrhu

FARKAŠEVAC – Igralište Široki grm

Gledatelja 120

Sudac: Šimunović (G. Lomnica)

Pomoćnici: Krečak (Zagreb) i Rožić (Buševec)

Strijelci: 1:0 Mandir(40), 2:0 Mandir(75 – 11m), 3:0 Murić(77)

ZRINSKI TEHNOVENT: Kožarec, Mihelčić, Blažević, Ramić, Šicl, Mataušić (od 90. Trnar), Mandir, Žganjer, Mujić (od 75. Koletić), Ištuk, Jagodić (od 41. Murić)

Trener: Damir Dragozet

VRH: Cingulin, Strugar, T. Šimunić, Grgec, Dašić, I. Franjo (od 80. Kukec), Šturlan, Rod (od 90. Brgles), F. Franjo, Ječmenjak, D. Šimunić

Trener: Petar Iskrić

Crveni karton: Ištuk(65)

Igrač utakmice: Igor Šicl (Zrinski Tehnovent)

Četvrtom uzastopnom pobjedom igrači Zrinskog odmaknuli su se od samog dna tablice te sada zauzimaju 14. mjesto, ali su i uhvatili priključak s ostalim momčadima iz sredine tablice. Pet minuta prije odmora domaćinima je prednost donio Mandir udarcem s 20 – ak metara. Isti igrač povećava vodstvo na 2:0 (s bijele točke) nakon što je u gostujućem 16 – ercu srušen Murić. Konačni rezultat postavlja Murić golom u 77. minuti, a sve to s igračem manje, isključen je bio Ištuk u 65. minuti.

M.M.

Sloga (K) – TOP 2:2 (1:0)

Izgubili lidersku poziciju

KRIŽ – Igralište u Sportskom parku

Gledatelja 100

Sudac: Hendak (Tučenik)

Pomoćnici: Fiskuš (Potočec) i Borković (Domagović)

Strijelci: 1:0 Karašić(14), 2:0 Malekinušić(53), 2:1 Skukan(59), 2:2 Jordan(65)

SLOGA: Tičak, Vorel, Malekinušić, Đerek (od 61. Slunjski), Korman, Sokolić, Bradić, Karašić, Marjanić, Kovačević (od 70. Renić), Bosankić

Trener: Željko Bradić

TOP: Bugarin, Lisec, Vranešić, Klingor, Puntarec, Krnjić, Skukan, I. Meglajec, Žlender, Žižić, Jordan

Trener: Milan Končarević

Crveni karton: Puntarec(37)

Igrač utakmice: Marijan Jordan (TOP)

Lider prvenstva remijem u Križu izgubio je vodeće mjesto te sada za momčadi Savskog Marofa zaostaje jedan bod. Domaćini su dobro otvorili utakmicu, golom Karašića vode od 14. minute. Početkom nastavka Malekinušić pogađa Bugarinovu mrežu za 2:0 i to nije slutilo na dobro za goste iz Kerestinca. No, oni ubrzo smanjuju (Skukan glavom nakon kornera) i izjednačuju rezultat (Jordan iz slobodnog udarca), ali im je do potpunog obrata nedostajao jedan igrač na terenu (isključenja Puntarca iz 37. minute).

M.M.

Jaska – Klokočevac 1:2 (0:1)

Domaćin izvukao deblji kraj

JASTREBARSKO – Igralište na Centrali

Gledatelja 50

Sudac: Ptičar (Kloštar Ivanić)

Pomoćnici: Tišljar (Ivanić Grad) i Bugarinović (Graberje)

Strijelci: 0:1 Dam. Celizić(3 – 11m), 0:2 Kulašević(77), 1:2 Filipović(83)

JASKA: Valčić, Jukić, Grbinić (od 75. Pinturić), Tomašević, Šimanović, Ladika, Hasanović, Šoić, Všetečka, Mamić (od 80. Filipović), Novosel

Trener: Dražen Vranek

KLOKOČEVAC: Čalić, M. Bošnjak (od 73. Salopek), Dam. Celizić, Kušter (od 90. K. Bošnjak), Janjić, Sokolović, Dan. Celizić, Gestić (od 90. Petrić), Matijaščić (od 73. Kulašević), Brajković (od 86. Beloša), Ćosić

Trener: Ferdo Kamenčić

Igrač utakmice: Robert Čalić (Klokočevac)

U derbiju dviju posljednjih momčadi prvenstva deblji kraj pripao je domaćinu koji ovim porazom pada na posljednje mjesto tablice. Gosti do početnog vodstva dolaze već u trećoj minuti kada s kreča domaću mrežu trese Celizić. Taj rezultat stoji na semaforu sve do zadnjih 15 minuta susreta kada prvo zamjena Kulašević (nakon samo 4 minute provedene na terenu) povisuje na 0:2, a počasni pogodak domaćina djelo je Filipovića kojemu je trebalo samo tri minute da postigne gol.

M.M.

Nakon dvadesetpetog kola vodi Savski Marof s 59 bodova, drugi je TOP s 58, Zrinski Tehnovent je četrnaesti s 27, dok je Klokočevac na petnaestom mjestu s 25 bodova.

 
10.05.2010.

KOŠARKA - Kadeti – 1. ŽL – 7. kolo Gorica – Samobor 101:63 (48:36)

Umorio ih presing

SAMOBOR: Belamarić, Imbert 7, Mandalinić 3, Dragozet 6, Šuvaković K. 26, Levanić 7, Ćorić 1, Vranić 4, , Šuvaković I. 7, Jardas 2. Trener: Marin Sedlar.

GORICA: Mišerić 6, Ehman 14, Lovrić 4, Dapčević 8, Barić 4, Tomšić 2, Jularić 18, Baković 20, Mateković 21, Kušević 2, Slamnik 2. Trener: Dražen Orešković.

Kadeti Samobora u devetoj minuti prve četvrtine imaju zadnje vodstvo od koša razlike. Tada već umorni od stalnog presinga domaćina posustaju, a domaćini serijom pogodaka do kraja četvrtine odlaze na 9 razlike. Sličnu seriju, ali od 15 koševa domaćini čine u zadnje dvije minute treće četvrtine i odlaze na nedostižnih tridesetak koševa prednosti, dovoljno za na kraju zasluženu pobjedu. Kod Samoboraca jedino centar Karlo Šuvaković mogao se boriti protiv agresivne obrane Gorice uknjiživši 26 koševa. Kod Gorice najučinkovitiji je bio Mateković s 21 košem.

U 8. kolu kadeti Samobora igraju na domaćem terenu protiv Dugog Sela. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 16. svibnja u 16:20 sati u Sportskoj dvorani Samobor.

T.I.

 
10.05.2010.

BICIKLIZAM - BBK Šišmiš Samobor nastupio na međunarodnoj MTB utrci u Sloveniji

Turk treći, Cepak trinaesti

BICIKLIZAM - BBK Šišmiš Samobor nastupio na međunarodnoj MTB utrci u Sloveniji

Ove nedjelje, 9. svibnja 2010. godine, održana je MTB utrka u Domžalama blizu Ljubljane, u susjednoj Sloveniji. Utrka se bodovala za UCI bodove i bila je rangirana kao Class 2 utrka. Staza na kojoj je utrka vožena i inače je prilično tehnički zahtjevna, a kiša koja je u Domžalama padala cijeli prošli tjedan stazu je dodatno zakomplicirala. U jakoj međunarodnoj konkurenciji, prije svega svih najboljih slovenskih vozača i vozačica, kao i Austrijanaca, Grka i Brazilaca, nastupila su i dva Šišmiša.

U konkurenciji kadeta (do 17 godina) nastupio je, po prvi puta na nekoj međunarodnoj utrci, mladi Samoborac Mario Cepak i ostvario solidan rezultat - 13. mjesto. Mario ima još puno mjesta za napredak ne samo u fizičkoj snazi, nego i u tehnici i iskustvu na ovakvim stazama i u ovakvim uvjetima.

Nakon Maria na blatnu stazu izašao je najbolji samoborski MTB natjecatelj, 19-godišnji Filip Turk. Filip je utrku odvozio fenomenalno. Na iznimno teškoj i blatnoj stazi nizao je gotovo identične krugove te se dizao s 12. mjesta do ukupno 8. mjesta u petom krugu. Filip je u petom krugu na stazi prošao slovenskog prvaka Mateja Lovšea te ga ostavio nekih 20-ak sekundi iza sebe. Nažalost, staza je u šestom krugu pokazala zube i Filip je u tom krugu imao četiri pada, od kojih su neki bili dosta teški. Unatoč svemu, Filip je odvozio zadnja dva kruga oko minutu sporije, što je bilo dovoljno za 10. mjesto ukupno te 3. mjesto u njegovoj kategoriji U23 (do 23 godine). U kategoriji do 23 godine pobijedio je brazilski natjecatelj Henrique Avancini iz talijanskog ISD Cyclin Teama.

Ovo je prva Filipova medalja na međunarodnim utrkama, ali sigurni smo da nije i zadnja. Filip je pokazao da je unatoč činjenici da ima tek 19 godina sposoban već sada vrlo kvalitetno i ujednačeno voziti i u ovakvim, gotovo nemogućim uvjetima.

S.S.

 
10.05.2010.

KOŠARKA - Juniori – III. HRL – 13. kolo Auctor – Samobor 74:66 (32:32)

Brzopleti u napadu

SAMOBOR: Musović, Bencek 15, Martinović 10, Kučko 21, Kalafatić 5, Knežić 2, Tokić, Račić, Vlašić, Burić 13, Šandrk. Trener: Josip Vlah

AUCTOR: Husarić, Dumančić, Popović 6, Mazić 6, Zeljko 18, Vrbičić, Mladić 6, Grabovac 18, Milačić 12, Kranjčec 8. Trener: J. Sesjak

Juniori Samobora ušli su u utakmicu serijom od 10 koševa, ali vrlo brzo nakon toga centri opterećeni strogo dosuđenim prekršajima izlaze iz igre. To koriste domaćini, uspostavljaju premoć pod koševima i izjednačuju rezultat do poluvremena. Drugo poluvrijeme igra se u egalu do osme minute, kada je obrana Samobora malo zaspala tako da igrač Auctora Grabovac potpuno neometan s tri uzastopne trice ostvaruje prednost od 9 koševa za svoju ekipu. Samoborci minutu prije kraja utakmice uspijevaju doći do 4 koša zaostatka, ali tada brzopleto gube tri lopte u napadu, što domaćini kažnjavaju koševima za zasluženu pobjedu. Kod Samoboraca istakao se učinkovitošću Kučko s 21 košem. Kod Auctora odlično su odigrali Zeljko i Grabovac uknjiživši oba po 18 koševa.

T.I.

 
10.05.2010.

KOŠARKA - NAJAVE

Seniori – Ljetna liga – 3. kolo

Samobor – Rudeš

U subotu, 15. svibnja, u 17:20

SD Samobor u Samoboru

Juniori – III. HRL – 14. kolo

Samobor – Labrada

U nedjelju, 16. svibnja, u 14:20

SD Samobor u Samoboru

Kadeti – 1. ŽL – 8. kolo

Samobor – Dugo Selo

U nedjelju, 16. svibnja, u 16:20

SD Samobor u Samoboru

 
10.05.2010.

RUKOMET - 1. Hrvatska mlađa kadetska rukometna liga, 10. krug Rudar - Croatia osiguranje Zagreb 16:19 (9:10) Rudar - Maksimir Pastela 30:27 (12:14)

Zagreb ipak bolji

U derbiju 10. kruga 1. HMKRL mlađi kadeti Rudara ugostili su ekipu Zagreb CO, koja je u dosadašnjem dijelu natjecanja ostvarila sve pobjede bez izgubljenog boda. Rudari su se nadali da bi protiv Zagreba mogli napraviti iznenađenje i osvojiti bod ili dva, čime bi si znatno uvećali šanse za odlazak na završnicu prvenstva. Rudari su krenuli dobro i vodili s 2 gola razlike, da bi odlični gosti pred kraj poluvremena izjednačili na 7:7 i poluvrijeme riješili u svoju korist rezultatom 10:9. U drugom poluvremenu vodila se izjednačena borba, u kojoj su gosti održavali prednost od 1-2 gola razlike ponajviše zahvaljujući odličnom vrataru Ivanu Filetiću. Nekoliko odličnih obrana gostujućeg vratara u finišu utakmice presudilo je konačnog pobjednika pa gosti sasvim zasluženo odnose bodove iz Samobora. Svim igračima Rudara treba čestitati na prikazanoj igri i iskazanoj borbenosti, a ako ovakvu igru ponove u posljednjem krugu 23. svibnja protiv ekipa Zameta i Matulja mogu očekivati nov uspjeh.

Drugu utakmicu protiv ekipe Maksimir Pastele, Rudari su igrali odmah iza utakmice sa Zagreb CO. Fizički iscrpljeni i emocionalno ispražnjeni, Rudari su teško nalazili motiva protiv objektivno slabijeg suparnika. Bilo je to mučenje u kojem je promašen velik broj zicera, a obrana nije uspijevala ništa zaustaviti. Rezultatska neizvjesnost potrajala je sve do sredine drugog poluvremena, kada Rudari uspijevaju povesti s tri gola razlike i tu prednost uspijevaju sačuvati do kraja utakmice.

Ekipa Rudara nastupila je u sastavu: F. Skendrović 2, I. Ledinski 2, V. Kelečić, T. Štajnkler, M. Koščica 3, T. Fabeković, F. Cvetković, R. Kišiček, A. Skendrović, A. Trčak 8, D. Erbežnik, R. Oslaković, L. Gaća.

M.Š.

 
10.05.2010.

NOGOMET - 4. HNL središte B – 27. kolo Samobor – Sava 1:0 (1:0)

Lokalni derbi Samoboru

SAMOBOR – Gradski stadion

Gledatelja 100

Sudac: Filipčić (Ključ Brdovečki)

Pomoćnici: Horvatić (Zaprešić) i Marčetić (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Novak(16)

SAMOBOR: Štefković, Zeman, Hainešek, Novak, Raić, Pavlović, Puškarić (od 70. Barun), Horvat, Frajt, Kasalo (od 87. Čejvan), Brujić

Trener: Zdenko Jedvaj

SAVA: Vargić (od 46. Duspara), Golemović, Sastić, Stričević, Blažiček, Ovčariček, Stipić, Kočnar, Matošević, Borevac (od 69. Kukolja)

Trener: -

Igrač utakmice: Luka Novak (Samobor)

Neuvjerljiva igra i mimalna pobjeda domaćina obilježila je susjedski sraz Samobora i Save. U prvom dijelu domaćini opasniji po vrata Vargića, koji je i „najzaslužniji“ za gol domaćina. Hainešek je u 16. minuti centrirao, Vargić krenuo po loptu koju je samo trebao mirno pokupiti, no ona mu je ispala iz ruku točno na noge Novaku kojem nije bilo teško pogoditi praznu mrežu. Strmčani su do odmora dva puta prijetili preko Sastića; prvi put je Frajt u posljednji trenutak izbio loptu u opasnoj situaciji, dok je druga prijetnja završila udarcem iznad gola. U drugom dijelu svaka je momčad imala po jednu veliku šansu, ali su vratari bili na razini te su mreže ostale mirne. Samobor je ovom pobjedom skočio na drugo mjesto (Sava pala na četrnaesto), ali je Dugo Selo i dalje na pristojnoj udaljenosti od 5 bodova.

M.M.

Nakon dvadesetsedmog kola vodi Dugo Selo s 57 bodova, drugi je Samobor s 52, dok je Sava na četrnaestom mjestu s 32 boda.

 

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 25. kolo

6. otvoreni županijski turnir u stolnom tenisu za kadete i kadetkinje

KARATE - Pripreme ženske kadetske reprezentacije Hrvatske - Samobor, 8. - 9. svibnja

JUDO - Judo kup Rimavska Sobota

JUDO - Pripreme za tradicionalni Kup državnosti

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 25. kolo

KOŠARKA - Kadeti – 1. ŽL – 7. kolo Gorica – Samobor 101:63 (48:36)

BICIKLIZAM - BBK Šišmiš Samobor nastupio na međunarodnoj MTB utrci u Sloveniji

KOŠARKA - Juniori – III. HRL – 13. kolo Auctor – Samobor 74:66 (32:32)

KOŠARKA - NAJAVE

RUKOMET - 1. Hrvatska mlađa kadetska rukometna liga, 10. krug Rudar - Croatia osiguranje Zagreb 16:19 (9:10) Rudar - Maksimir Pastela 30:27 (12:14)

NOGOMET - 4. HNL središte B – 27. kolo Samobor – Sava 1:0 (1:0)

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002