22.03.2010.

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 18. kolo

Rakitje – Vatrogasac 0:0

Nije ulazilo

RAKITJE – Igralište Rakitja

Gledatelja 100

Sudac: Lafter (Novo Selo Okićko)

Pomoćnici: Jurinčić (Samobor) i Kramarić (Pisarovina)

RAKITJE: Divković, K. Vrdoljak, Ladan, Martinović, Golub, Hlevnjak, Jozić (od 56. K. Martinčević), Nuić, D. Martinčević (od 79. Sinković), Dorortić (od 70. Kezić), G. Horvat (od 85. Debeljak)

Trener: Ivica Mihina

VATROGASAC: Muratović, Šekrst, Samardžija (od 40. Bura), Marko Pažin, Krznarić, Janeš, Skender, Valek (od 80. Kulaš), Marijan Pažin, Merkl, Rasi

Trener: -

Igrač utakmice: Mihael Ladan (Rakitje)

Lider prvenstva zaustavljen je u Rakitju gdje se mreže nisu tresle. U prvom dijelu nadigravanje na sredini terena, a u nastavku obje momčadi imaju po nekoliko izglednih prilika od koje niti jedna ne završava iza leđa Divkovića ili Muratovića.

M.M.

Dinamo (J) - Bregana 4:1 (2:0)

Dinamo je ipak Dinamo

JAKOVLJE – Igralište Dinama

Gledatelja 100

Sudac: Bionda

Pomoćnici: Rončević (oba iz Zaprešića) i Novak (Pušća)

Strijelci: 1:0 Eršek(30), 2:0 Hanzec(41), 3:0 Hribar(73), 4:0 Hribar(82), 4:1 Vlašić(90)

DINAMO JAKOVLJE: Grgec, Kukec, Gulić, Jelić, Malić (od 85. Pucko), Jozak (od 60. Hribar), Kovačec, Eršak, Pučić, Hanzec, Solenički

Trener: Adam Mijatović

BREGANA: Ibrahimović, Prelec (od 75. Horvat), Nider, A. Andabak, Makarun, I. Andabak, Ivančić, Dolić (od 46. Sokolović), Vlašić, Župančić (od 67. Grdanjski), Tolić

Trener: Franjo Šeperić

Igrač utakmice: Mladen Hribar (Dinamo)

Uvjerljiva igra domaćina i visok poraz za Breganu. Do poluvremena dinamovci imaju dva gola prednosti zahvaljujući preciznosti Eršeka i Hanzeca. U nastavku u igru ulazi Hanzec koji sa svoja dva udarca rješava pitanje pobjednika. Počasni gol za goste postiže Vlašić nakon grube greške domaćeg vratara Grgeca.

M.M.

Krašić - Novaki 3:1 (3:0)

Kasno se trgnuli

KRAŠIĆ – Igralište Krašića

Gledatelja 80

Sudac: Grdaković (Zdenčina)

Pomoćnici: Kožarec (Domaslovec) i Šestak (Smerovišće)

Strijelci: 1:0 Novosel(25), 2:0 Tuček(26), 3:0 Petković(42), 3:1 Đumlija(82 – 11m)

KRAŠIĆ: Šimatić, Bakarić, Potočnjak, Ferenčić, M. Penić, Šimecki, Petković, Šelebaj (od 25. Tukić), Tuček (od 73. K. Penić), Prstac, Novoselac (od 89. Severinac)

Trener: Damir Katovčić

NOVAKI: Rašić, Živković (od 65. Gotal), Oroz (od 46. Nobilo), Kondić, Marković (od 46. Jakešević), Đumlija, Bajan, Petković, Iliić (od 46. Avsec), Nemet, Bagarić (od 59. Barač)

Trener: Boško Resanović

Igrač utakmice: Marijan Petković (Krašić)

U razmaku od dvije minute igrači Krašića osigurali su pobjedu. Prvo je u 25. Novosel načeo mrežu gostiju da bi samo minutu kasnije na 2:0 povisio Tuček. Pred kraj prvog dijela Petković je potvrdio pobjedu golom za 3:0. U drugom dijelu gosti su se malo trgnuli te postigli pogodak s bijele točke, strijelac Đumlija.

M.M.

Mladost (KS) - Bestovje 3:1 (0:0)

Pali u drugom poluvremenu

KLINČA SELA – Igralište Mladosti

Gledatelja 100

Sudac: Grubač (Zaprešić)

Pomoćnici: Fresl (Samobor) i Knez (Zaprešić)

Strijelci: 1:0 Vujčec(55), 2:0 Matko(65), 3:0 Palčić(70), 3:1 Bećirović(77)

MLADOST KLINČA SELA: Bilobrk, Palčić, Matulin, Sirovica, Z. Botički, Rukavina, Kelečić, I. Botički, Vujčec, Stunja, B. Botički (od 46. Matko)

Trener: Nenad Budiščak

BESTOVJE: Antolić, Kurtušić, Ovčariček, Pavlović, Baksa, Đaković, Mikek, Lukač, Selimović, Borić, Softić

Trener: Vladimir Gržan

Igrač utakmice: Matko (Mladost)

Mreže su u Klinča Selu mirovale do 55. minute da bi u razmaku od samo 15 minuta tri lopte završile iza Antolića. Pogotke za domaću Mladost postigli su Vujčec, Matko i Palčić. Konačni rezultat postavio je Bećirović golom u 77. minuti.

M.M.

Nakon osamnaestog kola vodi Vatrogasac (Z) sa 44 boda, drugi je Dinamo (O) sa 40, Bregana je treća s 35 bodova, Novaki su četvrti s 28, šesto je Bestovje s 27, dok je Rakitje na četrnaestom mjestu sa 16 bodova.

 
22.03.2010.

NOGOMET - 4. HNL središte B – 20. kolo

Samobor – Metalac 2:2 (0:2)

Spasio ih golman

SAMOBOR – Gradski stadion

Gledatelja 100

Sudac: Budić

Pomoćnici: Đuranec (oba iz Vrbovca) i Planinić (Nova Kapela)

Strijelci: 0:1 Balen(13), 0:2 Jurković(40), 1:2 Brujić(47), 2:2 Novak(54)

SAMOBOR: Štefković, Zeman, Hainešek, Novak, Raić, Pavlović, Puškarić, Horvat, Mišura (od 46. Brujić), Barun (od 46. Frajt), Kasalo

Trener: Zdenko Jedvaj

METALAC: Gavrić, Pavlenić, Milunić, Mlinarić, R. Hesely, Ivanković, Jurković (od 88. Vidović), Brodarac (od 80. Rastovski), V. Hesely (od 70. Toljan), Milnović, Balen

Trener: Dean Medarević

Igrač utakmice: Tomislav Gavrić (Metalac)

Gosti iz Hebrangove odnose bod iako su cijelu utakmicu bili u inferiornom položaju. Svih 90 minuta igralo se smjeru metalčevog šesnaesterca, a gosti iz Siska su se orjentirali na kontre iz kojih su u prvih 45 minuta dva puta „tuširali“ domaćine. Na poluvremenu dvije zamjene kod samoboraca – ušli su Frajt i Brujić i upravo je potonji prvo u 47. donio smanjenje zaostatka na 1:2, a u 54. je asistirao Novaku za izjednačenje. I do kraja utakmice nizale su se prilike pred gostujućim vratima, ali je Gavrić tri puta sjajno reagirao i zaslužio ocjenu igrača utakmice.

M.M.

Sava (S) – Bistra 1:1 (1:0)

Nikako do pobjede

STRMEC – SC Lazina

Gledatelja 150

Sudac: Jeleč

Pomoćnici: Matijaš (Sveti Ivan Zelina) i Nežić (Vrbovec)

Strijelci: 1:0 Drenški(45), 1:1 Katić(82)

SAVA STRMEC: Vorgić, Drenški, Golemović, Rogić, Blažević (od 38. Kukolja), Čakanić, Ovčariček, Stipić, Kočnar (od 76. Sastić), Šimecki (od 63. Stričević), Gavran

Trener: Siniša Krajač

BISTRA: Staniša, Katić, Škrlin, Hanžek, Jurešić (od 70. Čekić), Hanžek, Škreblin, Ivanković, Poljski (od 46. Krstanović), Šalamon, Kljajić

Trener: Zdenko Krasnić

Crveni karton: Čakanić, Šalamon (oba u 45.)

Igrač utakmice: Ante Stipić (Sava)

Ni u drugom proljetnom nastupu pred svojim gledateljima igrači Save nisu došli do punog plijena iako su ga prema prikazanoj igri (i prilikama) zaslužili. Domaćini su u vodstvo došli golom Drenškog u 45. minuti, a od te minute obje momčadi ostaju s po 10 igrača (crveni Čakaniću i Šalamonu). U nastavku prilike za povećanje prednosti propuštaju Golemović, Kočnar i Kukolja i zbog toga stiže gostujuća kazna – poravnjanje golom Katića za konačnih 1:1.

M.M.

Nakon dvadesestog kola (devetnaest utakmica) vode Graničar i Libertas sa po 38 bodova, Samobor je četvrti s 36, dok je Sava na devetom mjestu s 27 bodova.

 
22.03.2010.

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 18. kolo

Klokočevac – TOP 0:3 (0:0)

Tri komada za ostanak na vrhu

KLOKOČEVAC – Igralište Stjepan Celizić Bajdo

Gledatelja 100

Sudac: Ptičar (Kloštar Ivanić)

Pomoćnici: Tišljar (Ivanić Grad) i Rožić (Buševec)

Strijelci: 0:1 Vratarić(65), 0:2 Žlender(70), 0:3 Jordan(82)

KLOKOČEVAC: Čalić, Salopek, Dam. Celizić, Dan. Celizić, Janžić, Sokolović, Matijaščić (od 65. Brajković), Kos (od 72. Kulašević), Beloša (od 77. Petrić), Gestić (od 85. Kušter), Ćosić (od 57. M. Bošnjak)

Trener: Ferdo Kamenčić

TOP: Bugarin, I. Meglajec (od 68. Dakić), Vranešić (od 46. Puntarec), G. Meglajec, Klingor, Vratarić, Krnjić (od 46. Vukas), Žižić (od 73. Skukan), Žlender, Lisec (od 46. Maceković), Jordan

Trener: Milan Končarević

Crveni karton: Končarević(78)

Igrač utakmice: Marijan Jordan (TOP)

Igrači TOP–a i nakon osamnaestog kola ostaju na čelu ljestvice Jedinstvene županijske lige. Do pobjede su stigli teže nego što sugerira konačnih 0:3, jer su domaćini s dna ljestvice držali „nulu“ sve do 65. minute kada mrežu Ćalića trese Vratarić. Na 0:2 pet minuta kasnije povisuje Žlender, a točku na i postavlja Jordan precizno odmjerenim slobodnim udarcem.

M.M.

Jaska - Zrinski Tehnovent 1:1 (0:0)

Mataušić donio bod

JASTREBARSKO – Stadion na Centrali

Gledatelja 50

Sudac: Krečak

Pomoćnici: Šekerija (oba iz Zagreba) i Dragila (Buševec)

Strijelci: 1:0 Novosel(58), 1:1 Mataušić(72)

JASKA: Nežić, Divjak (od 34. Grbinić), Tomašević, Varešlija, Lehpamer (od 34. Jukić), Hasanović (od 69. Pinturić), M. Ladika, Mamić, Šimanović, Novosel, Šoić (od 76. S. Ladika)

Trener: Dražen Vranek

ZRINSKI TEHNOVENT: Herceg, Ramić (od 85. M. Jagodić), Mihelčić, Dekalić, Vrančić, Mataušić, D. Jagodić, Murić (od 67.Žganjer), Mandir, Mujić, Šicl

Trener: Damir Dragozet

Igrač utakmice: Valentino Mihelčić (Jaska)

U derbiju začelja svakoj momčadi je pripao po bod. Gosti su u Jasku došli ne izgubiti, a to im je i uspjelo iako su od 58. minute bili u rezultatskom minusu. Tada je za 1:0 pogodio Novosel, a u 70. priliku za domaću pobjedu propušta Pinturić. To je djelovalo pozitivno na Farkaševčane koji izjednačuju stanje na semaforu golom Mataušića i usput ne preuzimaju zadnje mjesto na tablici.

M.M.

Nakon osamnaestog kola (sedamnaest utakmica) vodi TOP s 39 bodova, drugi je Savski Marof s 38, Klokočevac je trinaesti sa 17, dok je Zrinski Tehnovent na petnaestom mjestu s 15 bodova.

 
22.03.2010.

JUDO - Turnir "Turopoljska frka" u Velikoj Gorici

Nije ih bilo "frka"

JUDO - Turnir

20. ožujka u Velikoj Gorici je održan judo turnir "Turopoljska frka", u organizaciji Judo kluba Pinky. Budući da je za narednu subotu u Zagrebu planiran veliki međunarodni turnir, na "Turopoljsku frku" nije pristiglo mnogo natjecatelja, ali i kao takav je bio izvrstan trening za judaše Judo kluba Samobor.

Trener Josip Šančić odlučio je da na turnir idu samo natjecatelji koji će ići na predstojeće državno prvenstvo za dječake i djevojčice rođene 1998., 1999. i 2000. godine te je odredio točno određene akcije koje se smiju izvesti. Nekim je natjecateljima, uz nedostatak iskustva, veći problem predstavljalo izvođenje akcija koje im nisu specijalnosti, ali i uz takav, unaprijed određen hendikep, osvojeno je 9 medalja.

Zlatom su se okitili Filip Šipek, Helena Vuković i Josip Garašić, srebrom Lucija Ivošević, Dominik Jurković i Roko Adamec. Bronce su osvojili Lorena Štengl, Ante Vukres i Danijel Ćutić.

S.S.

 
22.03.2010.

KARATE - Kup Jadrana - Split, 20. ožujka

Odličan nastup u Splitu

KARATE - Kup Jadrana - Split, 20. ožujka

U subotu, 20. ožujka, u Splitu je održan jedan od najstarijih turnira u Hrvatskoj pod nazivom Kup Jadrana. Natjecanje se odvijalo na splitskim Gripama, a sudjelovalo je 550 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Karate klub Samobor-Anindol nastupio je u Splitu pod vodstvom trenera Davora Cipeka sa šestero mladih natjecatelja, a konačni učinak bio je gotovo stopostotan. Od njih šestero petero ih se vratilo s medaljom oko vrata. Najviše veseli odličan povratak na borilište Atonija Kotarskog i Leona Kovačića nakon teških ozljeda i podužeg izbivanja s tatamija. Nije se mogao ni poželjeti njihov bolji nastup u Splitu, s obzirom da je Antonio bio prvi, a Leon treći.

S.S.

FOTO: Antonio Kotarski

Rezultati Samobor-Anindola

1. mjesto: Antonio Kotarski (kadeti do 52 kg)

2. mjesto: Matej Frajt (kadeti preko 70 kg)

3. mjesto: Leon Kovačić (kadeti do 57 kg)

3. mjesto: Zrinka Pezer (juniorke do 48 kg)

3. mjesto: Nikola Renčelj (juniori do 68 kg)

 
22.03.2010.

RUKOMET - 2. HRL – zapad, 16. kolo RK Petrinja - RK Rudar 34:27 (18:13)

Od poraza više brinu ozljede

Nakon dvije uzastopne pobjede rukometaši Rudara doživjeli su poraz na gostovanju u Petrinji, ali konačni rezultat ne daje pravu sliku o tijeku utakmice. Iako oslabljeni izostankom ozlijeđenog Hrvoja Štibohara, Rudari su pružili dobar otpor i u 53. minuti su zaostajali samo jedan pogodak za domaćinom. Kod rezultata 24:23, Rudari promašuju sedmerac i zicer pa se utakmica prelama na stranu domaćina, koji do kraja susreta odlazi na pomalo nezasluženih 7 golova razlike. Od poraza više brinu ozljede Erika Fresla i Mateja Štajnklera. Do sljedeće utakmice nadamo se da će se Erik, Matej i Hrvoje oporaviti, kako bi ekipa spremna i kompletna dočekala jaku ekipu Kozale, koja na prvenstvenoj ljestvici zauzima visoko 3. mjesto. Utakmica Rudar – Kozala igra se u subotu, 27. ožujka, u dvorani OŠ Bogumila Tonija s početkom u 19 sati i 30 minuta.

RK Rudar: P. Fresl, V. Jurinović 2, N. Holetić, F. Kumerle, S. Šujster 2, J. Cvetković 3, Z. Fabeković 4, J. Kerepčić, M. Štajnkler 2, D. Trčak 1, M. Kuhar, E. Fresl 7, D. Jagodić 6. Trener: K. Hofer.

M.Š.

 
22.03.2010.

KOŠARKA - Seniori – A2 liga – 21. kolo Sisak – Samobor 90:87 (38:37)

Propustili šansu u završnici

SAMOBOR: Samardžić, Močan 13, Jurčević 7, Šilobod 15, Hrvoj 13, Han 6, Nakić 5, Gašparac 16, Begić 1, Češkić 7, Vlaić 4. Trener: Milan Ličina

SISAK: Mrđenović 11, Krešić 33, Mustafović 7, Dangubić, Bursik 8, Križić, Vanić 9, Vučkić 5, Đurić, Paulić 6, Vasiljević, Smolčić 11. Trener: B. Dimić

Nakon izjednačenog prvog poluvremena Samoborci su loše krenuli u drugo i 5 minuta do kraja utakmice gube s najvećom razlikom na utakmici od 15 koševa. Nakon minute odmora Samoborci predvođeni odličnim Močanom agresivnom obranom oduzimaju dosta lopti i serijom koševa dolaze do egala i napada 25 sekundi prije kraja za pobjedu. Nažalost, u napadu brzopleto gube loptu i nakon minute odmora dogovorom čine odmah osobnu da bi imali posljednji napad. Ekipa Siska postiže oba bacanja za vodstvo. U zadnjem napadu Samoborci ne uspijevaju izboriti dobru poziciju za tricu i eventualnu pobjedu, već upošljavaju na ziceru centra Hrvoja, koji fauliran ne uspijeva postići pogodak, te na kraju promašuje i oba bacanja, tako da domaćini sretniji i spretniji zasluženo pobjeđuju i potvrđuju svoj opstanak u ligi. Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Gašparac sa 16 i Šilobod s 15 koševa. Kod Siska odlično je odigrao Krešić s 33 koša.

T.I.

 
22.03.2010.

KOŠARKA - Juniori – 3. HRL – 7. kolo Labrada – Samobor 27:50 (14:23)

Obranili se uskom zonom

SAMOBOR: Hribar 5, Bencek 14, Vlašić, Kučko 10, Kalafatić, Tokić 7, Jozić, Burić 4, Musović 4, Martinović, Knežić, Šandrk 6. Trener: Zdravko Džimbeg

LABRADA: Antolić 8, Petrinec, Kovačić, Kanurić 9, Repušić L., Erhardt 2, Mezada, Kraljević 8, Repušić I., Zajec. Trener: Brigljević

Juniori Samobora u maloj dvorani u Kačićevoj uskom zonskom obranom zatvorili su sve prilaze svom košu, primivši do kraja utakmice svega 27 koševa. Nakon dobre obrane preko Kučka i Benceka iz kontranapada postižu lagane koševe za uvjerljivu pobjedu. Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Bencek sa 14 i Kučko s 10 koševa. Kod domaćina Labrade najučinkovitiji je bio Kanurić s 9 koševa.

T.I.

 
22.03.2010.

KOŠARKA - Kadeti – I. ŽL – 3. kolo Dugo Selo – Samobor 46:89 (29:49)

Uvjerljivi i s promašenim zicerima

SAMOBOR: Belamarić, Sladić, Imbert 12, Mandalinić 9, Dragozet 11, Šuvaković K. 21, Levanić 5, Rendulić 4, Džimbeg 3, Vranić 14, Šuvaković I. 5, Čorić 5. Trener: Marin Sedlar

DUGO SELO: Jandrijević, Rajner 12, Hrabar 6, Vrsić 6, Horvat 6, Rudec, Kristić 16. Trener: D. Žnidarić

Domaćini jednostavno nisu imali rješenje protiv zonskog presinga po cijelom terenu koji su im nametnuli Samoborci, a mogu biti i zadovoljni što su se spasili i uvjerljivijeg poraza da Samoborci nisu promašili brdo čistih zicera. Kod kadeta Samobora ponovno je briljirao Karlo Šuvaković s triple-double učinkom od 21 koša, 15 ukradenih lopti i 12 skokova. Uz njega odlično je odigrao i Vranić sa 14 koševa. Kod Dugog Sela najučinkovitiji je bio Kristić sa 16 koševa.

T.I.

 
22.03.2010.

KOŠARKA - Mlađi kadeti – I. HRL – 3. kolo Samobor - Bosco 77:54 (42:22)

Izmorili ih pa se odvojili

SAMOBOR: Srabotnak 2, Belamarić 2, Mandalinić 15, Rendulić 2, Levanić 17, Sladić, Džimbeg 16, Čižmešija 2, Šuvaković 21. Trener: Marin Sedlar

BOSCO: Skokna 26, Bradvica, Šutalo, Sternak 4, Prce 2, Mataić, Lončar, Hrenar 4, Kulušić, Galić, Galinović 15, Sopta 3. Trener: M. Starman

Samo prvu četvrtinu gosti iz Zagreba uspijevaju parirati Samoborcima. Fizički spremnija ekipa Samobora, nakon što je izmorila najbolju petorku Bosca, serijama pogodaka stvara već do poluvremena 20 koševa prednosti. U drugom poluvremenu solidno su odigrale i zamjene Samobora sačuvavši visoko vodstvo za zasluženu pobjedu. Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Šuvaković s 21, Levanić sa 17 i Džimbeg sa 16 koševa. Kod gostiju najučinkovitiji je bio Skokna s 26 koševa.

T.I.

 
22.03.2010.

STRELIČARSTVO - Samoborka u pobjedničkoj ekipi Hrvatske

Zlatna Lana Koller Fundelić

Hrvatska ženska ekipa u složenom luku iznenadila je favorizirane ekipe Rusije i Italije te je na 12. europskom dvoranskom prvenstvu, koje je od 16. do 21. ožujka održano Poreču, osvojila zlatno odličje.

Valja napomenuti da je članica hrvatske ekipe, uz Ivanu Buden i Tanju Zorman, i predsjednica Streličarskog kluba Samobor Lana Koller Fundelić.

S.S.

 

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 18. kolo

NOGOMET - 4. HNL središte B – 20. kolo

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 18. kolo

JUDO - Turnir "Turopoljska frka" u Velikoj Gorici

KARATE - Kup Jadrana - Split, 20. ožujka

RUKOMET - 2. HRL – zapad, 16. kolo RK Petrinja - RK Rudar 34:27 (18:13)

KOŠARKA - Seniori – A2 liga – 21. kolo Sisak – Samobor 90:87 (38:37)

KOŠARKA - Juniori – 3. HRL – 7. kolo Labrada – Samobor 27:50 (14:23)

KOŠARKA - Kadeti – I. ŽL – 3. kolo Dugo Selo – Samobor 46:89 (29:49)

KOŠARKA - Mlađi kadeti – I. HRL – 3. kolo Samobor - Bosco 77:54 (42:22)

STRELIČARSTVO - Samoborka u pobjedničkoj ekipi Hrvatske

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002