15.02.2010.

AUTOMOBILIZAM - Večer ZG prvaka 2009. obilježili i samoborski vozači

Na postolju otac, kćer i sin Laušin

AUTOMOBILIZAM - Večer ZG prvaka 2009. obilježili i samoborski vozači

U starogradskoj vijećnici na Gornjem gradu, održana je peta po redu svečanost zagrebačkog auto sporta Večer ZG prvaka 2009, pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba. Na svečanosti se okupilo više od 150 sportaša, aktualnih trkača i veterana te velik broj gostiju. Među njima bili su i članovi SAK Samobora zbog izvrsnih rezultata koje su ostvarili tijekom sezone. Novi članovi kluba i mladi vozači Goran Laušin i Ivan Majić već su u svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni osvojili treće, odnosno osmo mjesto, unatoč problemima s Peugeotom koji su ih pratili čitave sezone. Zadovoljan sezonom koja je poslužila sakupljanju iskustva može biti i Jurica Vrbančić.

No, najzadovoljniji Samoborci svakako su bili Tona Laušin i Lana Špiranec, koji su na zadnjem natjecanju osigurali još jedan naslov najboljih u Zagrebačkoj županiji i u klasi i u ukupnom poretku. Iako su i oni cijelu sezonu vodili borbu sa štopericom i automobilom, na kraju su na Sljemenu stigli do ukupne pobjede za koju kažu da im je jedna od najdražih u karijeri. Zadovoljstvo je tim veće što se već dugo nije dogodila ovako uzbudljiva sezona, u kojoj se do samoga kraja nije moglo prognozirati tko će biti prvak, jer je pet posada prije zadnjeg natjecanja imalo podjednak broj bodova. Pobjedom tima Laušin-Špiranec potvrđeno je da Hrvatska, a posebno Samobor, imaju samo jednu obitelj, u kojoj se i tata i kćer i sin bave istim sportom i svi osvajaju nagrade. Očigledno geni čine svoje.

Pogled na sezonu 2009. pokazuje kako se ipak nisu ostvarile prognoze kako će ovo biti jedna od lošijih sezona s manjkom natjecanja i natjecatelja zbog sveprisutne recesije. Dapače, ispostavilo se da je ovo bila jedna od masovnijih sezona, iako je veći problem postojao kod organizatora koji su u zadnji trenutak radili izmjene. Što se SAK Samobora tiče, stigle su mlade nade, koje imaju i talenta i potencijala, a ne nedostaje im ni volje ni želje da svojim uspjesima naslijede neumorne promotore Samobora, Tonu i Lanu. Oni pak kažu da još ne pomišljaju o povlačenju, iako su osvojili sve što se moglo. Motivacija i dalje postoji, tako da se s optimizmom može gledati u novu sezonu SAK Samobora.

S.S.

 
15.02.2010.

KYOKUSHINKAI KARATE - Dutch Open 2010

Hrvatima četiri odličja

KYOKUSHINKAI KARATE - Dutch Open 2010

U nizozemskom gradu Zutphenu 13. veljače održan je Shinkyokushin Dutch Open 2010, jedno od najjačih kyokushinkai natjecanja u Europi. Odličnim borbama niz pobjeda započeli su Damir Hodak i Dejan Obranić, plasiravši se u polufinale i osvajanjem 3. mjesta u kategoriji do 80 kg. S tri pobjede i porazom u finalu niz je nastavio Nenad Šančić, osvojivši 2. mjesto u kategoriji do 80 kg.

Da slavlju ne dođe kraj pobrinuo se Goran Dekanić, osvojivši 2. mjesto u kategoriji preko 80 kg. Za hrvatsku reprezentaciju nastupio je i Krunoslav Zlodi, koji je nakon dva produžetka izgubio odlukom sudaca od domaćeg predstavnika, koji je kasnije osvojio 1. mjesto u teškoj kategoriji. Iako nije osvojio odličje pokazao je da može parirati i najboljima. Uz navedene borce ujedinjenu Hrvatsku vrstu sačinjavali su i voditelj Shihan Mladen Šančić te snimatelj Jurica Zlodi.

Sam odlazak na natjecanje u Nizozemsku bio je upitan do zadnjeg trena, što zbog vremenskih, što zbog financijskih neprilika. No, nakon osvojena 4 odličja Zutphen će svima zasigurno ostati u lijepom sjećanju. Nakon niza problema u hrvatskom kyokushinu i konačno zajedničkim nastupom i ujedinjenjem u jednu reprezentaciju može se postići puno na međunarodnoj sceni, što su i ovi borci dokazali odličnim rezultatima.

Ovim putem zahvaljujemo gradonačelniku Kreši Beljaku i Gradu Samoboru na velikoj pomoći oko odlaska na natjecanje te se nadamo da će se suradnja nastaviti, a da će rezultati biti još bolji.

S.S.

 
15.02.2010.

KOŠARKA - Kadeti – I. HRL – 13. kolo Samobor – Zagreb 51:69 (18:41)

Iznenadili Samoborce

SAMOBOR: Belamarić, Mandalinić, Dragozet 6, Imbert 5, Levanić 2, Vranić 2, Džimbeg, Šuvaković K. 26, Šuvaković I. 10, Jardas. Trener: Marin Sedlar

ZAGREB: Dusper, Šarić, Žnidarec 12, Milatić 19, Krmek 3, Čališ 4, Žugaj 8, Huzjak 23. Trener: M. Brkljačić

Prvu četvrtinu iznenadili su kadeti Zagreba Samoborce agresivnom igrom, osvojivši dosta lopti koje vrlo učinkovito poentiraju iz kontranapada. Usto Samoborci promašuju čiste zicere, tako da gosti odlaze na 15 koševa prednosti. U nastavku utakmice Samoborci uspostavljaju ravnotežu, ali stečenu prednost Zagrebaši ne ispuštaju iz ruku za na kraju zasluženu pobjedu i potvrdu drugog mjesta lige.

Kod Samoboraca raspoloženi za igru bili su samo braća Šuvaković, Karlo s 26 i Ivan s 10 koševa. Kod Zagreba odlično je odigrao Milatić s 19 koševa.

T.I.

 
15.02.2010.

KOŠARKA - Prvenstvo osnovnih škola Zagrebačke županije

Samobor najbolji

KOŠARKA - Prvenstvo osnovnih škola Zagrebačke županije

Košarkaška ekipa OŠ Samobor, za koju nastupa većina igrača Košarkaškog kluba Samobor, na Prvenstvu osnovnih škola Zagrebačke županije u košarci osvojila je prvo mjesto, pobijedivši uvjerljivo sve protivnike i plasirala se tako na poludržavno prvenstvo koje će se 2. ožujka održati u Bjelovaru. U vođenju ekipe, uz profesora Sašu Kolmana, sudjelovao je kao vanjski stručni suradnik i trener košarkaškog kluba Samobor Marin Sedlar.

U Bjelovaru će osim naše ekipe sudjelovati i predstavnici Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije.

Kako su dečki igrali (ruku na srce, neke utakmice i s pola gasa) ne bi nas iznenadilo da odu i na državno prvenstvo.

Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine po četiri ekipe. U svojoj skupini OŠ Samobor pobijedila je dvije OŠ iz Ivanić Grada i OŠ iz Bistre. U finalu Samoborci su također više nego uvjerljivo pobijedili ekipu OŠ Ljubo Babić iz Jastrebarkog, koji su bili pobjednici druge skupine.

T.I.

FOTO: Košarkaška ekipa OŠ Samobor

Stoje: Sedlar Marin - trener, Šuvaković Karlo, Ostrun Andrijan, Filip Koražija, Vranić Josip, Šuvaković Ivan, Kolman Saša - trener

Čuče: Borić Vjekoslav, Mandalinić Lovro, Belamarić Luka, Levanić Bruno, Džimbeg Zdravko, Baltić.

OŠ Samobor - OŠ Stjepana Basaričeka - Ivanić Grad 38:12 (34:6)

SAMOBOR: Borić, Belamarić 2, Mandalinić 9, Baltić, Koražija 4, Levanić 8, Ostrun, Džimbeg 4, Vranić, Šuvaković I. 11, Šuvaković K. Treneri: Marin Sedlar, Saša Kolman

OŠ Samobor - OŠ Bistra (Bistra) 29:17 (20:6)

SAMOBOR: Borić, Belamarić, Mandalinić 5, Baltić, Koražija, Levanić 2, Ostrun, Džimbeg 5, Vranić 8, Šuvaković I. 2, Šuvaković K. 7 Treneri: Marin Sedlar, Saša Kolman

OŠ Samobor - OŠ Đure Dežalića (Ivanić Grad) 42:14 (19:10)

SAMOBOR: Borić, Belamarić, Mandalinić 8, Bltić, Koražija 2, Levanić 6, Ostrun, Džimbeg, Vranić 10, Šuvaković I. 4, Šuvaković K. 12 Treneri: Marin Sedlar, Saša Kolman

FINALE:

OŠ Samobor - OŠ Ljube Babića (Jastrebarsko) 51:25 (43:13)

SAMOBOR: Borić, Belamarić, Mandalinić 7, Baltić, Koražija 2, Levanić 14, Ostrun, Džimbeg 2, Vranić 14, Šuvaković I. 6, Šuvaković K. 6 Treneri: Marin Sedlar, Saša Kolman

 
15.02.2010.

RUKOMET - U Samoboru završen 2. Fašnički turnir u mini rukometu RK Rudara iz Ruda

Pobjednički pehari iz Samobora prema Kvarneru

Uspjesima Zameta i Kvarnera iz Kostrene završen je 2. Fašnički turnir u mini rukometu u organizaciji Rukometnog kluba Rudar iz Ruda. Turnir je održan u novoj Sportskoj dvorani u Samoboru, na njemu su 14. veljače sudjelovale ukupno 44 ekipe – 20 u kategoriji dječaka 1999. godište i 24 u kategoriji dječaka 2000. godište, a mnoge ekipe su morale biti odbijene zbog ograničenog termina.

Ekipa riječkog Zameta zasluženo je osvojila prvo mjesto u kategoriji '99. godište, uvjerljivo pobijedivši sve protivnike u grupi, svladavši i ekipu domaćina u četvrtfinalu 10:6, te Karlovac u polufinalu 11:5. U finalu su bili bolji od ekipe Slatine 13:8, koja je u drugom polufinalu svladala Ivanić 11:3. U susretu za treće mjesto Karlovac je pobijedio Ivanić 10:6.

U ovoj kategoriji na kraju turnira najboljim vratarem proglašen je Karlo Blečić (Zamet), a najbolji igrač Tin Lučin (Zamet). Uz njih, u najbolju petorku ušli su Fran Čurić (Slatina), Matej Knapić (Slatina) i Emanuel Krupa Jurić (RŠ Karlovac).

U kategoriji 2000. godište svjedočili smo uzbudljivim zavšnicama u kojima se pobjednik nije znao do samoga kraja. I finale između Kvarnera i Karlovca bilo je iznimno uzbudljivo i napeto, a nakon 10 minuta igre završilo je rezultatom 6:6 pa se prema pravilima pobjednik odlučivao izvođenjem šesteraca. Tu su rezultatom 3:2 sretniji i spretniji bili dječaci iz Kostrene i odnijeli naslov pobjednika, Rukometna škola iz Karlovca je druga, a treća Slatina, koja je u mini finalu bila bolja od Medveščaka II 12:10. Prije toga u polufinalnim susretima Kvarner je svladao Slatinu 11:9, a Karlovac Medveščak II 10:6.

Kod dječaka 2000. godište najbolji vratar je Fran Daskijević (Kvarner), a najbolji igrač Juraj Plantarić (Kvarner). Prema izboru trenera, najbolju petorku čine Teo Tomović (Kvarner), Lovro Frajhaut (Slatina), Filip Mataija (Slatina), Antonijo Rozgaj (RŠ Karlovac) i Borna Dujmić (RŠ Karlovac).

Na kraju turnira tajnik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije i glavni tajnik Samoborskog športskog saveza Juro Horvat najboljim ekipama uručio je pehare i medalje te prigodne darove organizatora, koji su za organizaciju turnira dobili brojne pohvale.

 
15.02.2010.

KOŠARKA - Seniori – A2 liga – 16. kolo Kaptol – Samobor 102:92 (61:46)

Presudile trice

SAMOBOR: Samardžić, Močan 11, Jurčević 10, Šilobod 9, Hrvoj 11, Han 4, Vlajčić, Nakić 12, Gašparac 14, Begić 14, Češkić 2, Vlaić 5. Trener: Milan Ličina

KAPTOL: Bekavac, Berc, Tomić 15, Matić 20, Markusi, Ivanković, Pavlović 6, Božić 23, Guzobad 8, Salopek 14, Mijić 16. Trener: Branko Barbić

Utakmica je počela s nevjerojatnom preciznošću domaćina, pogodili su prvih 7 trica bez promašaja i tek su dvadeseto slobodno bacanje na utakmici promašili. I uz sve to Samoborci su do pred kraj prve četvrtine, također uz veliku preciznost ubačaja, imali laganu prednost. U daljnjem tijeku utakmice Samoborcima pada koncentracija i domaćini odlaze na dvadesetak koševa prednosti. Zadnju četvrtinu Samoborci igraju zonski presing i smanjuju na 8 razlike, ali na svoju sreću domaćini po peti, šesti put na utakmici pogađaju tricu s istekom napada i ne dozvoljavaju iznenađenje. Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Gašparac i Begić, oba s po 14 koševa. Kod Kaptola odlično je odigrao razigravač Božić koji je bez problema probijao prvu liniju Samoboraca i s povratnim loptama upošljavao svoje suigrače na liniji trice, a uz to uknjižio 23 koša.

T.I.

 
15.02.2010.

KOŠARKA - Juniori – III. HRL – 2. kolo Samobor – Mladost 60:73 (23:38)

Zaboravili na centra

SAMOBOR: Hribar 14, Kučko 4, Vlašić A., Knežić, Kalafatić, Burić 12, Šandrk, Jozić, Musović 4, Tokić 24, Vlašić F 2, Muslić. Trener: Josip Vlah

MLADOST: Vukušić 15, Dmitrović 18, Franković 4, Pijanović 6, Lažeta 2, Kraljević 10, Uzelac 6, Vlašić 5, Jurin, Dielacher 7. Trener: M. Kralj

Vrlo brzo, već na početku utakmice centar Tokić i bek Hribar nakupili su 4 prekršaja i dok su bili van igre gosti su to iskoristili i poveli s 15 koševa. U zadnjoj četvrtini Samoborci smanjuju na 8 koševa, ali tada forsiraju vrlo neprecizno trice, umjesto da se igra na centra Tokića, tako da propada lijepa prilika za preokret. Kod Samoboraca najučinkovitiji su bili Tokić s 28 i Hribar sa 14 koševa. Kod Mladosti odlično je odigrao Dmitrović s 18 koševa.

T.I.

 
15.02.2010.

KOŠARKA - Mlađi kadeti – Kvalifikacije grupa B – 3. kolo Samobor – Kaptol 80:29 (45:10)

Održali im lekciju

SAMOBOR: Srabotnak 4, Belamarić 17, Sladić 2, Mandalinić 4, Korade 4, Škalec 2, Levanić 14, Rendulić 2, Džimbeg 15, Crnica, Šuvaković 12, Čižmešija 4. Trener: Marin Sedlar

KAPTOL: Božičević, Ciglar, Olujić 5, Berc, Mihajlović, Jurenić 2, Sopta, Kezo 9, Kelezin 10, Najjar, Ali 3. Trener: H. Božić

Najjača petorka mlađih kadeta Samobora održala je pravu lekciju iz košarke ekipi Kaptola, dobivši prvu četvrtinu s 31:0. Do kraja utakmice igraju rezerve Samoboraca, tako da gosti ipak uspijevaju uknjižiti koševe, ali i doživjeti uvjerljiv poraz. Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Belamarić sa 17 i Džimbeg s triple-double učinkom od 15 koševa, 13 skokova i 10 ukradenih lopti. Kod Kaptola istakli su se Kelezin s 10 i Kezo s 9 koševa.

T.I.

 

AUTOMOBILIZAM - Večer ZG prvaka 2009. obilježili i samoborski vozači

KYOKUSHINKAI KARATE - Dutch Open 2010

KOŠARKA - Kadeti – I. HRL – 13. kolo Samobor – Zagreb 51:69 (18:41)

KOŠARKA - Prvenstvo osnovnih škola Zagrebačke županije

RUKOMET - U Samoboru završen 2. Fašnički turnir u mini rukometu RK Rudara iz Ruda

KOŠARKA - Seniori – A2 liga – 16. kolo Kaptol – Samobor 102:92 (61:46)

KOŠARKA - Juniori – III. HRL – 2. kolo Samobor – Mladost 60:73 (23:38)

KOŠARKA - Mlađi kadeti – Kvalifikacije grupa B – 3. kolo Samobor – Kaptol 80:29 (45:10)

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002